DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Tegyél egy próbát a Cloudflare Warp-pal, esetleg más VPN-nel.

#101443 dchard
Bizonyos Cloudflare irányokba rendszeres, hogy Romániába megy a forgalom. Jelenleg IPv6-on reprodukálható, v4-en IP-től függően vagy a BIX-be, vagy Frankfurtba vagy londonba megy a forgalom. Az viszont igaz, hogy olyat én is eddig talán maximum egyszer láttam, hogy a Telia bukarest-bécs útvonalon haladt.
#101453 4Grider
IPv6-on van IP, ami frankfurti. Az IP-re vonatkozó infókat összepárosítva elég jól be lehet lőni, hogy román-e a forgalom (korábban írta dchard). Például IPv6-on traceroute-olva a joyhits.online-ra (random CF-es domain, van tucatnyi) jól látszik a román cím ill. a 17--20 ms. HA egy direkt román RCS-RDS-es IP-t tesztelek, akkor ugyancsak ennyi jön ki. IPv4-en ha a CF-et épp Románián át éri el, akkor a PTR rekord is a CF előtt rdsnet.ro-s. Szóval az, hogy románia felé nem megy forgalom, ilyen formán nem jelenthető ki.

De a román peeringtől függetlenül is kijelenthető, hogy a DIGI peering-je rosszabb mint a konkurenseké, különösen IPv6-on, ahol egy pesti Telia-ig vagy Level3-ig 10 ms a v4-es 2--3 helyett.

üzenetek