DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


g0dl
(addikt)

Nálam sem volt net szakadás, még az IP-m sem változott.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

+ #106759madrac #106760xcvbxcvb

Köszi, akkor ez lehetett az oka :R


adika4444
(addikt)
Blog

Nálam is maradt az IP, tegnap reggel óta folyamatos a PPPoE, bütyköltem a routert, volt egy újracsatlakozásom.


CharlieDrop
(veterán)

egyetértek, ritkán jelentenek be több órás leállást és ha utána nem látszik semmi, az vagy nem történt meg, vagy túl jól sikerült.


Lali-213
(senior tag)

Olyannal nem találkoztam, hogy valami túl jól sikerül. Szóval inkább az történt, hogy nem történt semmi. :DDD


Lackooo84
(nagyúr)

Itt csak a tv ment el 22:50 körül fél-1 órára (pontosan nemtom mert közben benyomtam a tlou heti részét :D ) szóval nem volt valami nagy karbantartás, amit ennyire be kellett volna harangozni, változás sem történt.


Dragon3000
(veterán)

Az email hülyeség volt, a digi oldalán országos karbantartásra csak a tv volt írva, külön volt jelezve a net és telefon is, de az csak néhány helyre.


dolon75
(aktív tag)

a hivatalos tájékoztató alapján én nem számítottam órákig tartó teljes leállásra.
azt írták, hogy x y óra között szolgáltatás kiesés várható.

ez az én olvasatomban nem jelent biztos teljes leállást, legfeljebb annak lehetőségét.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Mondjuk nem azt írták, hogy 4 óra 30 perc hosszában a pattintott kőkorszak és a ókor közötti állapot teljes beállása lesz. Viszont én is elsőnek arra gondoltam, hogy na most lesz valami combos technológiai manőver, ami még a román tulajdonoshoz volt köthető.
Igaz én még arra is számítok, hogy a Vodafone + DIGI összefésülésnél lesz némi galiba, bár az Invitelt amikor bekebelezte a DIGI nem volt. Csak itt a Vodafone a nagyobb... ezeket a rendszereket össze kell fésülni majd. A név az már megONE :D

Anno a Telekom olyan 2014-ben a saját rendszerét szúrta úgy el, hogy egy évig is eltartott a rehabilitációja :D


Dragon3000
(veterán)

Most nézd meg a digi közleményeket is, ott a tv lesz csak országos, a többi csak pár helyen. Az emailben összevonták országosra az egészet.


dchard
(veterán)
Blog

Biztosan? Bitráta nem lett még szarabb? :DDD


Dragon3000
(veterán)

Pár napja néztem, amikor az emailt már kiküldték, akkor csak kábeles és műholdas tv volt benne, alatta volt mégy egy írás, ahol net+tv is szerepelt, Budapest és még pár hely volt felsorolva ugyanabban az időpontban. Ezek szerint átírták, ha már az email így ment ki.

[ Szerkesztve ]


Lali-213
(senior tag)

A DHCP bele tud zavarni a VPN-be? Folyamatosan pingelem a 1.1.1.1-et, de akkor is sikeres volt, amikor a VPN-em megszakadt.
Így nem a folytonossággal van a probléma, ebben már biztos vagyok.


4Grider
(nagyúr)

Ha akkor is válaszol a cloudflare dns-e, ha nincs vpn-ed, akkor az azt jelenti, hogy neted azért még van.


Lali-213
(senior tag)

Mivel a céges gépen nem tudok pingelni, ezért ezt a privát laptopomon csinálom. De szerintem van folyamatosan internetem.


IRO21
(aktív tag)

Igen, ez alapján interneted van végig.
Szerintem innentől nem lehet a Digire fogni a szakadozást.


RocketSWET
(csendes tag)

Sziasztok!

Olyan problémámra keresnék megoldást eddig nem sok sikerrel, hogy egyes mobil alkalmazások pl: GoogleDrive, OTP, Google fotók, hasznaltauto ... stb nem vagy csak igen lassan töltenek be Wifi-n keresztül, de amint mobilnetre váltok a hibajelenség megszűnik.

Panelházban lakom, optikán DigiNet1000-es van bekötve Huawei HG8121H ONT eszközzel bridge módban open nat-olva, mögötte egy Digi-s tp-link AX1500-el. Minden a legfrissebb verziójú. A sebességgel lefedettséggel vagy az átfedő jelekkel nincs probléma.
A 2G és az 5G "Intelligens Csatlakozás" csatlakozás módban van az eszköztől függően dönti el melyiket használja, ezt próbáltam kikapcsolt állapotban is, de nem oldotta meg. A biztonság WPA/WPA2-Personal módban van, ha ez esetleg számít. Minden más alapbeállításon van. Router újraindítása után egy kis ideig jó, vagy ha a telefonban az alkalmazás idéglenes fájlait törlöm kézzel, viszont ez a megoldás nem tartós illetve nem túl praktikus minden alkalmazás használat előtt végig próbálni. Más Wifi hálózaton eddig ilyesmit nem tapasztaltam.

A hiba eszközfüggetlen más-más gyártó készülékén az adott mobil app pl google drive ugyan úgy hibásan működik. Van ötlete esetleg valakinek?


Lali-213
(senior tag)

Erre a következtetésre jutottam, hogy a Digi szolgáltatása rendben van.
DHCP-t ha kikapcsolom, mi történik? Nem szívesen kísérletezem, körbekérdezés nélkül.


Dragon3000
(veterán)

Nálam nincs vele gond. Nézd meg, hogy kábelen gépen is előfordul e lassulás, ha nem, akkor nem szolgáltatással van a gond. Esetleg kipróbálhatod, hogy más dns-t állítasz be, pl google, cloudflare.....

üzenetek