DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


garga01
(senior tag)
Blog

Router módban a Digisen is megy 3/4 LAN kiement. Modem üzemmódban van tiltva általában a többi LAN a digisen és LAN1-be megy a saját router.


pjen
(félisten)

Lehet, nekem azt mondta az üfsz, hogy csak egy élő kimenetem lesz, aztán lett 4. Az említett hsz ben még IPTV kimenetről is írnak. Fene tudja, hogy van ez. Minden esetre az 1 vagy 2 switch megoldás biztos működik, bármilyen az ONT. A digi tv 66358 hsz ed alapján ha van is egy routere, még mindíg jobb üzlet egy switch, mint mégegy router.

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Persze, akinek van pénze vegyen nyugodtan, nem azt mondom. De ha már van fölös routere és fel akarja használni, simám meg lehet tenni. A legjobb, ha a kérdező kideríti (kirpbóálja) hány db lan műxik a digis eszközén és az alapján indul el.

Mondjuk én soha az életben nem bízom/bíznám rá a szolgáltatóra a belső hálómat, bármikor jöhet egy fw frissítés az eszközükre ami aztán felboríthat mindent. Van egy kicsit komolyabb routerem (Fritzbox 7490), az elintéz mindnt, a Digis kínai csoda meg momdem módban van.


pjen
(félisten)

Így van. Ha van 4 működő kimenet az ONT on akkor elég egy router, ha nincs akkor nem elég és akkor még egy router az a pénz kidobás.


jozsef8
(aktív tag)

Köszi szépen kipróbálom. Köszi a tobbieknek is :)


jozsef8
(aktív tag)

Működik mind a 4 lan kimenet a digis eszközön, 1db tud 1gbitet a masik 3 100mbit.


pergabb
(senior tag)

eleve ott van a wifi6-os routerem leírásába, hogy egységesen osztja szét a sávszélességet. Kábelen megy minden maxon, de xiaomi pad 5-ön mérek, vagy iphone 13 pro maxon, akkor 300/300 fele lesz. Törlöm a telefonban a kapcsolatot és újra létesítem, akkor megint pörög 800 fele, majd eltelik egy kis idő és ismét beáll 300-ra. Lövésem sincs miért, de talán nem is lényeges, mert kábelen jön aminek kell, telefonnak, tabletnek pedig bőven elég 300 is. Macbookot még nem néztem ott mennyi, de 300 számomra oda is megfelelne.


MadMancs
(veterán)

Egységesen, ha mind a 4 LAN eszköz maxot szeretne kihajtani. Egyébként miért limitálna? Vágnám is ki routerem ha ilyet akarna.
Arra is van többünknek tapasztalata hogy nincs wifi limit se. Mi értelme lenne AX 300as limitnek? Ennyi erővel elég lenne AC is, annyit az ős tud.

Az már inkább elképzelhető hogy routered valami gagyibb fajta. Vagy telefonod.

[ Szerkesztve ]


Dr.NX
(addikt)

Melyik csodarouter ez?
Nekem mindegy; ha neked jó, akkor jó, csak ne magyarázzuk már meg, hogy ez normális.


Dragon3000
(veterán)

Inkább összeakad valamelyik eszközzel és azért korlátozódik le a sebesség.


g4mer
(senior tag)

Sziasztok, láma kérdés - illetve hozzáértés részemről, de a következő problémám van:

lecserélték üvegszálás kábelre a régi fajta utp kábelt, és csak a gyári digi által biztosított modemmel működik a net, ami mostanában konkrétan csapnivaló wifi sebességet biztosít ( [link] ), mely használhatatlan így számomra 2023ban.. diginet 1000-es csomagom van..

Mivel nem engedtük nekik, hogy körbekábelezzék a lakást, ezért az ajtó felett van elhelyezve egy polc, amin a modem van ( az általam linkelt sebesség 5méterre lett mérve tőle), ezért csak vezetéknélküli megoldást tudok használni.

Ez a csere már tavaly megtörtént, de akkor még 80mbs megvolt, azzal lehetett élni valahogy, de akkor is bosszantott kicsit, a digi-s technikus válasza annyi volt, hogy " ennyit tud a cucc".

Mit lehetne kezdeni a szituációval? Amíg a régi routerem (TP-Link Archer C7 AC1750) volt, azzal tökéletes sávszélesség volt biztosított .


oszy
(veterán)

Most nincs külön routered? Ha nincs, akkor kellene!


Gyurka6
(őstag)

Mellé teszed AP módba a tp linket.


Bubaaa
(aktív tag)

Átkéred,vagy átteszed az ügyfélkapun keresztül bridge módba a digis ontot,és mögé teszed a saját routered.


ubbconfig
(aktív tag)

a DIGI által adott modemet valóban csak modemként használod (ún "bridge" módban) és arra kötöd rá a C7-es routered.
Lépések:
1. Bridge mód beállítása (telefonon ügyfélszolgálat vagy online a digi felületén)
2. Routered rákötése a DIGI-s modem (ONT) 1-es LAN portjára
3. Routerben PPPOE kapcsolat beállítása (user/pass, amit a DIGI-től kaptál)
4. routerben a WIFI konfigurálása
5. gyors internet élvezése :)

[ Szerkesztve ]


janakbacsi
(őstag)

van egy xiaomi ac 2100 típusú routerem. ezt szeretném beállítani, de kínai a kezelő felülete. amíg a digis huawei ont-ot nem kérem bridge üzemmódba rakni, addig nem tudom elvégezni a beállítást? kellene net kapcsolat ahhoz, hogy a chrome böngésző lefordítsa angolra a kínai nyelvet a router beállításaiban. sajnos a telefonra telepített miwifi app nem ismeri fel a routert.
[link]


Tim82
(nagyúr)
Blog

Rumiwifi nevű addont telepítsd a Chrome-hoz, azt hiszem, netkapcsolat nélkül is megoldja a kínai router-admin felület angolra fordítását.


janakbacsi
(őstag)

köszönöm, megpróbálom.


janakbacsi
(őstag)

nem talált ilyet. keresőbe beírva a "rumiwifi" kifejezést valami voat cuccot dobot fel találatként.

[ Szerkesztve ]


Tim82
(nagyúr)
Blog

[link]

Ja igen, oroszok a fejlesztők, kínairól oroszra vagy kínairól angolra tud fordítani.

[ Szerkesztve ]

üzenetek