DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


g4mer
(senior tag)

Köszi a segítséget mindenkinek :) :R


janakbacsi
(őstag)

ha a telefonos digi alkalmazásban rábökök arra, hogy bridge módod kérek, mennyi idő múlva történik meg az átkapcsolás kb.?

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Pár perc, újra is indul ha jól rémlik. Addig nyugodtan beállíthatod a saját routered, LAN1-el összekötheted.


vaakuum
(addikt)

Nàlunk a BP. IX. Kerületben egész nap nem volt net. Lehet tudni valamit, mi okozhatta? Holnap lehetnèk ho-ban, ha múkodna reggelre. Van remény, hogy éjszaka megjavul, vagy ennyire azért nem szoktak sietni, hogy éjjel is dolgozzanak? :U

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, akkor esetleg tudnak pontosabbat mondani, mert nem lehetett egész kerületet érintő a probléma, ha nincs tele vele a topik.


vaakuum
(addikt)

Felhívtam még korábban, ott mondta a hölgy, hogy probléma van a kerületben, de részleteket nem tudott/akart közölni. Minden esetre azóta észhez tért a net, bár a hiba elhárításról nem küldtek értesítést, amit a hibejegy felvételkor ígértek.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Hiteles mérés :K

Nálam ennyivel dönget :D


janakbacsi
(őstag)

feltettem, de nem fordítja le. hogyan kell használni? automatikusan angolul kellene hogy lássam?

[ Szerkesztve ]


sludgeboyx
(tag)

Egy ideje rámozdultam a net sebességre ha már van 1000mb netem jó lenne ha közelben lenne a lehetséges max sávszélnek. Nos egy pár hete kiderült a vírusírtó fogta a sávszélt viszont még így is olyan 300-350mb a max amit ki tudok préselni. Két opción gondolkozom Egy: ami némi ráfordítással jár új hálókártya és vezetékelés a jelenlegi Cat5e és Cat6 kábelek helyett. (Mivel nem otthonról irok így nem tudok pontos hálókártya típust mondani de azt hiszem Realtek PCIe Gigabyte Family Controller) Szóval ennek cseréjére gondoltam egy 100/1000/2500 hálókártya bár a 2.5 nem tudom értelmét veszti e 1000mb neten. Kettő: Vagy a modem bridge módban és saját router és a kábelt akkor is cserélném max az nem akkora befektetés. Ez lenne a terv csak nem tudom melyikkel járok jobban, illetve van e értelme bármelyik opciónak nekifogni? Köszi aki tud segíteni.


janakbacsi
(őstag)

nekem cat 5e kábel jön a digis eszköz felől és 8-900-at mérek a speedtestben. tehát nem a kábelben van a hiba. ezt pedig wifi kapcsolattal mértem.

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Cat5e kábel tökéletes és a Realtek kártya is, nekem ilyen van mindenhol. Itt nálad a saját router segítene, feltéve ha a pc-d is bírja ezt a sebességet (megfelelő proci,ssd, stb.)
Nekem a fenti kábel, halókártya kombón jön szépen a max sebesség, steam vagy torrent letöltésnél is. De nem túl régi gamer laptop van, ami bírja is plusz saját router.


poirot
(senior tag)

Teljesen felesleges egy új hálókártya a gépben, ha a NET-ed nem annyi.
Nekem van egy ASUS PCE-C2500 2.5G Base-T PCIe hálózati kártyám a gépben és a NET-em szintén annyi. Semmi változás. Ha csak annyit kapunk amennyit adnak és ugye a kábelek megfelelőek, erős gép, akkor jó esetben megközelítjük az ideális mennyiséget.


Dragon3000
(veterán)

Értelmetlen a csere, nem az lesz a gond. A digis eszközt használod routerként vagy használsz saját megoldást? Mivel nézted a sebességet?

#106911 janakbacsi
A cat5e 2,5Gbps sebesség esetében is tökéletes, illetve gyártók szerint 30m-ig a 10Gbps is átmegy rajta.

[ Szerkesztve ]


sludgeboyx
(tag)

Köszönöm mindenkinek a segítéget akkor marad egy kis pénz a zsebben. A digis eszköz egyelőre modemként funkcionál emiatt gondoltam, hogy jobb lenne bridge módban esetleg. Van egy Tp Link Ac1200 routerem az szerintem jobban funkcionál ebben a szerepben. A sebességet a letöltött speedtestel néztem ami a bevezetőben van linkelve.
CPU típusa : QuadCore AMD A10-5800K, 4000 MHz (40 x 100)
Alaplap neve: Gigabyte GA-F2A88XM-D3H (1 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Videokártya : AMD Radeon HD 7660D (768 MB)
Hálózati kártya : Realtek PCIe GbE Family Controller
Ezek alapján nem tudom a gép a ludas a sebesség szintje miatt?


Dragon3000
(veterán)

A modem mód a bridge mód, ezek szerint nálad router módban megy.
Pedig az összefoglalóban lévő leírás alapján többel is kellene mennie.

Gyerek régi gépével, ami gyengébb, mint a Tied gond nélkül ment a net.

[ Szerkesztve ]


sludgeboyx
(tag)

Bocsánat igen router módban van


Laccoss
(addikt)

A neted nem lesz gyorsabb, de... pl. ha kihasználod a gigabites netsebességet, és mellette még mondjuk LANon másolgatsz, esetleg filmet nézel helyi hálón, stb. akkor jól jöhet a plusz sávszélesség.


Dragon3000
(veterán)

A legtöbb digis eszköz esetében ez úgy sem játszik, mert el vannak szeparálva egymástól a portok.


cof
(veterán)

Én mondjuk rámérnék pl. Live Linux alatt is, ha már az Avast visszafogta ki tudja még mi lehet azon a rendszeren.

üzenetek