DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


sludgeboyx
(tag)

Emiatt lenne érdekes ugye a torrent bár én elhatárolódom és különben is illegális :) plusz tv-n netflix és mondjuk még a wifin is lóg a család jó ha van miből gazdálkodni. Emiatt is szeretném kimaxolni amit lehet de egyelőre nem találom az okát a kevés sebességnek.


sludgeboyx
(tag)

Ehhez sajnos nem értek (Linux) de Kaspersky volt ami fogta de ha kikapcsoltam a védelmet sem ment 400mb fölé. Pedig nem vagyok tele programokkal és nem fut nagyon a háttérben sem olyan program (legalább is amit találtam) ami indokolná ezt az állapotot.


Borisz76
(veterán)
Blog

Tévedés : a torrent NEM illegális.

A torrent egy fájlcserélő protokoll.

Az, hogy mit cserélnek vele....az lehet illegális.


sludgeboyx
(tag)

Igaz


Inhouse
(őstag)

A cégnél nemrég gigabitesítettünk (aktív eszközök cseréje, RJ45 dugók ellenőrzése/cseréje), sok helyen CAT5 kábelek maradtak a falban, így is megy a nagy fájlok másolása stabilan 115MByte/s-el, ami 920Mbit/s. Nincs kapcsoló a kábelekben, hogy csak adott sebességgel mehet. Nincs köztük olyan óriási különbség, mind csavart érpár. Egy szakmai leírást találtam, ahol konkrétan meg is említik, hogy működik a Gigabit CAT5-el is, de nem igazán javasolt... De nem úgy fog menni, hogy ezzel csak 100-al, vagy csak 300-al megy. Majd az aktív eszközök megbeszélik egymással, hogy mennyivel megy a buli.
Szerintem nálad valami más gond van.


Inhouse
(őstag)

Nyitsz egy új ablakot, ott elindítod a google.translate-et. A router menüjéből kimásolod a menü szövegezését, a másik lapon beilleszted. Addig keresed és lépsz beljebb, amíg meg nem találod a nyelv választást és ott átrakod angolra. Egyébként erre szoktak azért gondolni a kínaiak is, hogy ez a menüpont azért elérhető legyen annak is, aki nem vágja a kínait...
Volt a cégnél régebben egy halom azonos típusú PC, de az egyiknek portugál BIOS-a volt. Ott nem volt nyelvválasztás...viszont az angol nyelvűek alapján fel volt írva, hogy az adott menüpont jobbra, le, 2-vel jobbra, stb... :)


Laccoss
(addikt)

Google Translate addont rakd fel, nem kell más.


sludgeboyx
(tag)

Értem ezeket és tudom hogy nem olyan falrengető a különbség csak , mint opciót kerestem a megoldást a gondomra de lehet ebből lassan v.mi szakember lesz.


dchard
(veterán)
Blog

"Majd az aktív eszközök megbeszélik egymással, hogy mennyivel megy a buli."

Gyorsan tisztázzunk itt valamit. A Base-T 10/100/1000 protokollok nem trainelnek, az "auto nego" nagyon-nagyon primitív számos hibalehetőséggel. Nem vizsgál lényegébben semmit, a megfelelő érpárak meglétén kívül. Tehát nem: nem "beszélik meg". Enyhén szar kábelen simán összeáll a gigabit, aztán nézheted a masszív mennyiségű bithibát, dobott csomagot...

Base-T 2500/5000/10000-nél van relatíve adekvált trainelés, ahol mérőjeleket küldözgetnek egymásnak az akítv eszközök, és ez alapján valóban a kábel minőségének megfelelően áll össze a kapcsolat sebessége. Nagyjából úgy müködik, mint a DSL training szekvenciája, de nyilván a gyors link felépülésre való igény miatt ez sem olyan részletes. És sehol nem írják, hogy ha egy sikeres trainelés után menet közben változik a környezet (több zaj pl.) akkor képes-e link eldobás nélkül újra trainelni. Hogy csak egy példát mondjak.

[ Szerkesztve ]


Inhouse
(őstag)

Bocsánat, akkor nem jól mondtam. Nem látom a bithibákat, de nem igazán lenne nekik túl sok hely a maradék sávszélen. Azért írtam, mert sokan úgy hiszik, hogy a kábelek úgy határolják a sebességet, hogy CAT5-> 100Mbit, CAT5e/CAT6->1000Mbit...


pjen
(félisten)

Ha nem is pont így, de a sima cat5 öt 100MHz ig mértük, a cat6 ot 300 ig a beldennél. Ez volt a minimum.


dchard
(veterán)
Blog

" sokan úgy hiszik, hogy a kábelek úgy határolják a sebességet, hogy CAT5-> 100Mbit, CAT5e/CAT6->1000Mbit"

Ez nyilván nincs így, de azt is látni kell, amit pjen kifejtett: a kábelek között nagyon jelentős eltérés van, ebből a frekvencia átvitel az egyik paraméter. Impedancia, sodrottság, áthallás, szakasz csillapítás stb. Különösen ha a telepítés bonyolult (értsd: nem egy darab kábel végén van két dugó azt kész), akkor jönnek elő igazán a problémák. Nem véletlen, hogy a tisztességes (értsd: nem 8 ledet villogtató) teszterek számos paramétert mérnek, azt összeveteik a szabványban meghatározott tűrésekkel és ez alapján adnak jó / nem jó értékelést, részetes naplóval, ami nélkül nem vesz át senki munkát. Nyilván nem azért van piaca ezeknek, mert nincs rájuk szükség :)


pjen
(félisten)

Néha nagyon érdekes lehet a mérés. Elkezdtünk mérni például egy 10Km hosszú sodratot még köpenyezés előtt. Első mérés rossz, második méréshez levágtunk egy métert és jó. Két három vágás után szinte mindíg jó lett.


dchard
(veterán)
Blog

A köpenyezés előtt nem jó állapotnál lehet sodrottság probléma és az áthallás mérésen bukik el. Ha a sodrott de nem köpenyezett kábel tekercsben van tárolva, az simán adhat szar mérési eredményt. A levágog belőle és jó lesz már inkább impedancia gondnak tűnik. De valóban érdekes. Ha van mérési jegyzőköynv róla, mindig szívesen nézegetek ilyesmit :)


tutitibi
(senior tag)

https://hifiboltonline.hu/Supra-Cat-8-STP-Patch-kabel

Ezt mérjétek meg, kiváncsi lennék :D :D

[ Szerkesztve ]


pjen
(félisten)

Folyamatosan mérve volt. A érszigetelőnél szúró próba szerűen, a sodró nál minden dob és a 4 négyesítő után ( köpenyezés) előtt is. A köpenyezés után megint mérni kellett. Ez 2005-2006 ban volt, a Belden azokban az években indult nálunk. Aztán jött a rézválság és szinte mindenkit kirúgtak. 2007 elején indult újra, de én már nem mentem vissza.


pjen
(félisten)

Én is kíváncsi lennék. Leginkább arra, hogy a két végén amibe be van dugva az mit tud.


dchard
(veterán)
Blog

Szokásos hifista maszlag a leírásban ("jitter mentes és bitkorrekt"). Ezek ugyanazok, akik "hallják" a különbséget drága és olcsó optikai kábel között, meg a bakelit jobb mindennél, és semmilyen mérés nem érdekli őket, csak a saját szubjektív és torz értékítéletük. Ezekenek az embereknek aztán mérhetsz bármit, az sem baj, ha A-B teszten sorra elbuknak, a saját butaságukhoz ragaszkodnak a végtelenségig. Néhányan igen jól meg is élnek belőlük :) Monokristályos kábelek és társai... A szó ami jól leírja ezt az a szekta.


Lackooo84
(nagyúr)

Megnyitod a bővítményeknél a rumiwifit, majd beállítod így, utána jó lesz. (az ip címhez nem kell beírni semmit)

[ Szerkesztve ]


BlackJack21
(tag)

Fapados módszer, de felteszed a telefonodra a google fordító applikációt majd a kamera opciót választod, ezután a monitorra irányított kamerával a telefonon látott képen lecseréli a szöveget.

üzenetek