DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Jarod1
(addikt)
Blog

kapsz 1 wifi routert, de akár a sajátod is használhatod, valamint előfizuhoz kapsz Digi online szolgáltatást, amivel 3 account jár, tudsz tvt nézni különböző telón tabletten laptopon..


sfdrakex
(nagyúr)

Ont jár, ami router is, de ha komolyabbat szeretnél saját router vásárlása javasolt.


stingy2
(senior tag)

Sziasztok,

ez normális? [kép]


4Grider
(nagyúr)

Igen, az.


_csocso_
(senior tag)
Blog

Sziasztok! Tegnap kötötték be nálam az FTTH-t. Van esély rá, hogy még hétvégén aktiválják az 1000 Mbitet, vagy csak jövő héten? Meg tudom sürgetni valahogy?


stingy2
(senior tag)

Nem tudom, nekem inkább ez tűnik normálisnak: [kép]
Nem igazán értem, nap közben packetloss hegyek, és van, hogy ilyen: [kép]
(hosszabb ideig is teszteltem, csak annyi a különbség, h több a piros függőleges vonal.)
Hiába van meg a 930/320, 7 körüli pinggel, ha a weboldalak lassan v néha nem töltődnek be, a stream akadozik, mert ledobál a szerverről...
Esetleg valakinek tapasztalat? Érdemes reklamálni?(ahogy olvasom itt, nem nagyon :( )
Pár napja volt az utcában 2 Digis autó, a házunk (családi)előtti villanyoszlopról, meg pár közeliről leszedték a dobozt, mókoltak vmit, elmentek, azóta sz@r.
Megköszönném a segítséget, mert így nagyon nem ok, hiába a fenenagy sebesség.

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Sokaknál azonnal, ment másoknál pár órával később. Lehet, hogy megy az már nálad is. Gondolom nem az adatlapodon lévő gépen szeretnéd használni :D


Laccoss
(addikt)

Hibát bejelenteni mindig érdemes, persze lehet itt is várakozni, hátha megoldódik a probléma magától, de lehet a supportosnak fél perc megoldani. Vagy kiküldik a szerelőt, és ellenőrzi a csatlakozásokat.


crue
(őstag)

Ha kimegy a szerelő, akkor mér egyet és közli hogy 2500 Ft lesz és aviszonlátásra. Csak a garantált sebesség megléte érdekli.


4Grider
(nagyúr)

Senki nem fog neked a pingplotter.com és a google.com felé 20-30 ms alatti pingeket garantálni ma Magyarországon. És ehhez semmi köze nincs annak, hogy nálad az utcában mit mókoltak a szakik az oszlopon. A bix.hu felé meglévő hálózatminőséged már sokkal jobban kifejezi az internetszolgáltatód közvetlen hatáskörébe tartozó minőséget.
Átváltottam vpn-en a bix-ben lévő szerverünkre, a pingplotter elérése onnan nekem is fos volt a telia-net miatt (120-130 ms-os pingek).
A weboldalak betöltődése ettől független, ott valószínűleg dns túlterheltség lehet. Tudom javasolni valamelyik publikus dns kiszolgálót a szolgáltatói helyett. Ott van pl. az 1.1.1.1 vagy a 8.8.8.8, semeddig sem tart őket beállítani a dhcp kiszolgálódon.


R3laX
(addikt)

Ez a vicc ebben a rendszerben, hogy ha a TV jel szarakszik, akad, időnként kihagy, az hiba. Ugye a TV is elektronikai szórakoztató eszköz. De ha a válaszidő szar, az nem számít.... Arról nem is beszélve, hogy az E-Sport virágzik...


4Grider
(nagyúr)

Oldjátok meg, hogy legyen közelebb a játékszerveretek, és ne sok ezer km-el és egy rakat szolgáltatóval odébb. Ha az egész világon a Mészáros művek kezében lenne a net, akkor sem lehetne garantálni, hogy két végpont között nem lesz néha vagy folyamatosan lag. Ha a bix-be vagy bármelyik nagyobb hazai adatparkba beteszel egy szervert, azt jó nagy valószínűséggel nagyon jó válaszidőkkel fogod elérni addig, amíg annyian nem lesztek rajta egy időben, amíg túl nem terhelitek.


R3laX
(addikt)

Nálam mióta a Digi megpiszkálta a villanyoszlopokat, az Invitel VDSL-em német szerveren 27-ről 39-44-re emelkedett és ezt sem stabilan. Jelenleg 15. hónapja várok a Digi FTTH bekötésre :D(rohadó invitel vezetékekkel). Tavaly júliusban kezdtek dobozolni.

Tegnap rákérdeztem a társasházzal merőleges utcában(kertes) kötekedő FTTH szerelőkre, idézem:
-Húúúúú, az nagy melóóó, fúrni kell meg faragniiii. Majd keresnek, úgyis észreveszem.

:)) :U

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Én vén csótány vagyok, a 90-es évek első felében kezdtem el az egyetemen a világhálót használni. Akkor nagyokat néztünk volna egy 50 ms alatti nemzetközi pingtől.


R3laX
(addikt)

Counter Strike-oztam én is 260-nal 36K modemmel. :D. Meg ment a Quake3 instaunlagged ugyanennyivel.

Itt inkább az a para, hogy majdnem 20 éve 384-es ADSL-lel jobb pingem volt, mint most. ;)

[ Szerkesztve ]


R3laX
(addikt)

És akkor jön bameg tavaly is a szórólapos gyerek, hogy kössek Invitel IPTV-t. Mondtam neki, hogy ne haragudj, de nekem a tv az Digi(netből a max Ritmo 4Mbps), az internet pedig Invitel. Pont azért, hogy meglegyen legalább a 60megabitem VDSL-lel. Gondolom pár öreget behúztak, emelt árakon, csak hogy még jobban le legyenek terhelve a rothadó öreg sz@r vezetékek. :)

Új lakásba nekem az esztergomi irodában is 5400-ért akarta a nő adni a 60-as netet, amit a végén neten havi 2990-ért megrendeltem.

Na mind1, várok, igazából már 15 hónap alatt majdnem bele is törődtem a sz@rba. Bezzeg anno a szép stabil 32 pinges 384-es ADSL-es időszakban. :U

[ Szerkesztve ]


stingy2
(senior tag)

Ok, lehet, nem fogalmaztam egyértelműen: nekem kb hulla mindegy a ping és a sebesség (amíg megvan 5-10 Mb up). A gond a packet loss, mivel ilyenkor laggol, meg ledobál a szerverről. Ezt pl. régebben, mikor telekomos netem volt, úgy sikerült megoldani, hogy szóltam az üfszolnak, akik elirányítottak vmi tech.részleghez, ott mondtam az embernek, hogy melyik routerük dobálja a csomagjaimat, és átállították a routingot.Évekkel ezelőtt volt, a szolnoki router volt szar, szóltam, átállították és jó lett.
Kíváncsi vagyok, lesznek-e a Diginél ennyire rugalmasak.
Még az jutott eszembe, ha üzleti netet veszek tőlük (nekem bőven elég a 100/100, nem vagyok egy sebesség fetisiszta) akkor az jobb lesz ilyen téren? vagy ua. a rendszer, csak van pár + szolgáltatás (email. webtárhely)?

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Szerintem az üzleti se jobb ilyen szempontból.


4Grider
(nagyúr)

A 10.0.0.1 után mindenkinek van packet loss, mert ott nincs icmp támogatás.
A 216.239.35.251 pedig nem a Digi hálózatában van.
Az üzleti netet ugyanúgy routolják, mint az otthonit. Ha van nálatok Telekom optika, az lehet alternatíva, de ha ugyanazokat a peering partnereket használják, akkor ugyanott fog elszállni a ping...


Bacusuz
(őstag)

Sziasztok!
Digis kérdésem lenne :
Egy régi 40 lakásos társasházban lakom a XV kerületben.
4 éve mikor ide költöztünk még csak lassú net volt de kértem a fejlesztést és hamarosan megjött a gigabites net.
A lakásunkba cat5e kábel jön a routerbe, be kell jelentkezni felhasználónévvel és jelszóval.
A tv adás koaxon megy a lakásokba.

A házunk 4 lépcsőházból áll és a miénkben van a digis szekrény. A szomszéd a másik lépcsőházban lakik és nekik azt mondják nincs kiépítve az optika.
Ez szerintetek hogyan lehet?
Az gigabites net csak optikán jöhet a házba, vagy másképp is? Ha igen annak mi a neve?
Köszi előre is...

üzenetek