DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Jorus
(nagyúr)
Blog

Az mitől lehet, hogy a telefonra telepített Garmin Connect app, és a PC-re telepített Garmin Express szerverhibát jelez a Digi hálózatán? Ha a telefonnal nem WLAN-on, hanem 4G-n próbálkozom, gond nélkül működik az elérés, ha a routeren átállok a telenoros backup modemre, szintén működik. Valami portszűrés lehet? Üzleti Diginet Növekedés 1000 csomag, fix IP-vel.


sajog159
(aktív tag)

Odahúzom és majd mit? (nem vagyok nagy szakértő)

Most nem leszek gép mellett egy darabig

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Ha ráhúzva nem ír semmit, klikkelj rá.


SPeti1984
(senior tag)

Sziasztok!

Múlt héten kötötték be a Digi 1000 netet, de még mindig nagyon lassú a net. Ma pl megnéztem és az 5ghz-es wifire csatlakozva olyan 40-70 között van a letöltés a feltöltés pedig 110. Ennél még akkor is gyorsabb volt, mikor a 100-as és 500-as netre volt előfizetve náluk. Mitől lehet ez a lassúság? Gondolom érdemes lenne beszólni, hogy vizsgálják ki.


CirrMee
(addikt)

Wifis mérés kb sem minket, sem az üf.szolgálatot nem érdekli. :)


sfdrakex
(nagyúr)

Kábelen mérj, ne wifin.


hobizoli
(nagyúr)

Wifi-n :W ... irnek ra vmit, csak kitiltananak miatta egy hetre


sfdrakex
(nagyúr)

Csak 1 hétre? Ilyen finoman fogalmaznál? ;] ;] ;]


Dave567
(addikt)

Köszönöm, mg nem próbálta, de ki fogom :R :R


Másik: A digi routerbe is engedélyezve van, közben sikerült belépnem a routerbe.

20mp ig reset gomb, user digi kóddal :R :R


SPeti1984
(senior tag)

De manapság az emberek hány %-a használja kábelen a netet? Nincs is asztali gép abban a lakásban. 600 ezres laptoppal meg nehogy már leüljek és kábelt kössek rá mert idegbajt is kapok. :)


viktorhu
(veterán)

Ez természetesen a te dolgod. De ha segítséget szeretnél akár innen, akár a szolgáltatótól, akkor szükséged lesz egy kábeles mérésre.


hobizoli
(nagyúr)

ertem, hogy mobilitas miatt kell a wifi, de azt ilyenkor nem fogjak mervadonak venni, mert nem stabil az sem, zavarhatja a szomszed routere mobiltelefonja is azt a csatornat
legalabbis kabelnel tuti nem stabilabb, annal nem szamit, hogy a 4 szomszed eppen szinten Wifi-n tolja az ipart 3 notival 2 tablettel meg 9 mobilteloval, es mennyire "zajos" a csatorna miatta

amikor szoktam notikra a Win-t ujrarakni, hiaba van kozvetlenul mellette 5cm-re 2.4/5GHz-s Tplink router-m, UTP kabelen kotom ossze, mert siman gyorsabb azzal a update-k letoltese meg minden
a vezetekes gigabit az nem hazudik


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

600ezres laptop mellé kellene költeni egy kicsit talán routerre is mert a digi nem fog AX-es WIFI7-et tudó szolgáltatói eszközt adni.

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Persze, hogy sokan Wifin használják, de rendes méréshez kábel kell. Telómmal is mérek wifin 600+/300+-t ha a router mellett vagyok, a lakás távolabbi részén 200+/200+ körül mér, Mivel a WiFi nem elég stabil így a wifin mért eredmény se példaértékű, nem azt mondtuk, hogy kábelre kötve netezz, de egy teszt erejéig dugd rá a géped.


TeeJay
(félisten)

várjál lehet a 600 ezres laptopon nem tellik gigabit LAN-ra aztán már csak wifin tud mérni :U
nekem meg már a 2011-ben 110-ért vett Acer laptopomon is gigabit LAN volt és router mögött az is kiméri a gigás netet speedtest alkalmazással
wifin meg jó ha 50megabit összejön a 2,4GHz N only tudás miatt


sfdrakex
(nagyúr)

Ja és 600 ezres laptop van, de rendes routerre meg nem maradt pénz. :DD


BlackJack21
(tag)

A kábelekről se feledkezzezek meg... :D

[ Szerkesztve ]


Kuter
(senior tag)
Blog

Ez úgy is mondhatnánk ,ha tellett majomra akkor teljen banánra is :)


SPeti1984
(senior tag)

Jelenleg egy AC1900-as routerrel csinálja ezt 1 méterre a routertől (próbáltam ac1200-+assal is ugyan ez a helyzet), aminek 1300-as az 5GHz_es része tehát simán tudnia kellene illetve a notebook wifije is tudjja specifikáció alapján a sebességet. Másik házban a telekomos netnél ugyan annyit tudok mérni 5ghz-es wifin mint kábelen vagyis a max sebességet amire előfizettem. Illetve az fura ahogy írtam is, hogy korábban 500-as volt ami gyorsabb volt mint most az 1000-es.


SPeti1984
(senior tag)

Azért abban nem vagyok biztos, hogy itt mindenkinek van AC1900-as routnél jobb amik ugye olyan 40 ezres kategóriától kezdődnek. Bocsánat, hogy ezt mondom, de az emberek többsége megelégszik a kb 15 ezres gigabites kategóriával. Csak hamár előjött a majom banán összevetés így láthatlanba. :) Igaz lehet Én vagyok lemaradva és valóban mindenkinek jobb van ennél, de szerintem ez nem mondható rossznak azért arra a célra amire kell.

[ Szerkesztve ]

üzenetek