DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


iMaverick
(addikt)
Blog

Vizuális megközelítés. Jobb klikk "az óra mellett" (i ikonra), Hálózati és megosztási központ megnyitása...

Mielőtt valaki "szóvá tenné" a 100Mbps-et: céges gépről írok jelenleg.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

Azt kéne megértened, hogy a net-használat és a reklamáció meglapozása, két különböző dolog. Szíved joga wifi-n használni a netet. De ha bajod van a szolgáltatással, a Digi magasról lesz..ja, hogy Te mit mértél wifi-n. A wifi egy instabil átviteli mód, rádión 0 Mbps a garantált sebesség. Tehát ha panaszkodsz, - tetszik nem tetszik -, kábelen kell mérned. Ettől teljesen függetlenül még az is lehet, hogy baj van nálad a szolgáltatással. De ezt wifi-vel nem fogod igazolni.


Dragon3000
(veterán)

Szerintem sokunknak van jobb, de akkor is kábelen kell mérni, hogy a szolgáltató foglalkozzon is veled.


flegga92
(senior tag)

Nálam minden szobába be van húzva a kábel, nincs asztali gépem, okostévék, médialejátszók, PS mind kábelen van. Kanapé mögé be van húzva egy UTP kábel, hogyha valami nagyot kell letölteni, vagy másolni a NAS-ról akkor csak hátranyúlok, bedugom a laptopba és jön aminek jönnie kell.


iMaverick
(addikt)
Blog

Nálam(unk) 3 PC (ebből 1 lóg wifi-n, mert anyáméknál nem lehet kábelezni. Én bevésettem a CAT6-ot a villanyszerelővel).

Wifi-n leginkább okostelefonok vannak.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

600 ezres laptoppal meg nehogy már leüljek és kábelt kössek rá mert idegbajt is kapok. :)
Hú... ez szánalmas (és arcoskodó).
Én attól kapnék idegbajt, ha várnom kéne a wifi-re, mikor a LAN-t használom (oda-vissza forgalom!).


nobodyy
(csendes tag)

Sziasztok!

NAT kérdésem lenne nekem is. Mivel eddig NAT-olva volt a halozatom nyilván nem egyezett az IP címem a publikussal. Tegnap felhívtam az ügyfélszolgálatot és mondták hogy semmi gond, kikapcsolják. Kb azonnal kaptam is egy SMS-t hogy probléma megoldva. Viszont a routeren azt látom hogy NAT Enabled de az IP viszont rendben van, egyezik a whatismyip által mutatottal. A port forward továbbra sem megy, a torrent kliens zárva találja a portot. (Ezt mondjuk nem tudom hogy összefügg e a NAT.)

Szerintetek mi a probléma?

Alap ZTE router F660RV1.

Minden ötletet előre köszönök!


woodworm
(veterán)

Az a nat, nem az a nat, hagyd csak bekapcsolva. A port forwardot pedig ne a klienssel ellenőrizd, hanem egy online tesztoldallal.

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

Semmi baj, ha nem akarsz troubleshootolni, de így megoldás sem lesz. Az első lépés: kábeles mérés a digis eszközről közvetlenül. Utána jöhet a többi (pl. bridge módban van a digis ont vagy router módban? utána majd a wifis topicon a továbbiak).


nobodyy
(csendes tag)

Hmm köszi a linket. Az oldal szerint is zárva van. Akkor router beállítás? Eddig adott, fixalt hálózati IP-hez állítottam a portot. Ha globalisan akarom a portot kinyitni akkor x.x.x.255-re állítsam?


SPeti1984
(senior tag)

Azért megnézném mindazokat akik pl ágyban fekve laptopon netezgetnek és az aljzatból a laptopig lóg a netkábel, mert úgy az igazi és pl. egy normális felbontású filmet csak úgy tudok megnézni, hogy betöltse és ne szaggasson. :) De lehet Én kérek túl sokat a szolgáltatótól. :) Kár, hogy nem lehet egy szavazást indítani itt is, hogy kattintson mindenki, hogy ki használja kábelen keresztül a laptopját az otthoni tevékenységeihez. Kíváncsi lennék az eredményére, hogy mit hozna ki. De ezen szerintem nem érdemes vitatkozni, mert persze értem én hogy a max sebességet azon garantálják, de azért vezeték nélkül ne a 3,5%-át tudja csak.


viktorhu
(veterán)

Szavaztathatsz a kedvenc évszakunkról is, annak ugyanúgy semmi köze nem lesz a te wifid sebességéhez, ahogy a szolgáltatódnak sem.

A szolgáltató azért felel, hogy az átadási ponton kábelen meglegyen a sávszélesség. Ha az nincs meg, akkor tudsz a szolgáltatónál reklamálni. Ez nem filozófiai meg népszavazási meg kényelmi kérdés, már rég túl lehetnél rajta, csak egy mérés lett volna. Enélkül nem fognak szóba állni veled.

Ha a szolgáltatói eszközre kábellel csatlakozva megvan a sávszélesség, akkor meg nem szolgáltatói hiba, hanem nálad van a probléma, és akkor abba az irányba lehetne folytatni a hibakeresést, de a hibakeresés nem abból áll, hogy okosságokat válaszolsz mindenkinek a fórumon, hanem hogy strukturáltan leteszteled, hogy melyik ponton lehet a hiba. Senki nem akar rákényszeríteni, hogy megtedd, de ez az egyetlen módja, hogy bárki segíteni tudjon neked.


woodworm
(veterán)

Ebben az esetben pongyola fogalmazás a port nyitás, port forwardról van szó, azt pedig csak egy címre tudod beállítani, amit előtte ajánlatos fixálni valamilyen formában.


Multibit
(veterán)

Lehet úgy csinálni, mintha nem értenéd, de mindegy...
Nekem például nem jelent nehézséget, hogy akkor dugjam kábelre a lapost, ha éppen a NAS-ra/ról másolok nagy fájlokat, vagy home office-ban vagyok és VPN-en lógok (munkát kizárólag kábelen!). Nyilván, ha ágyban használom, nálam is wifi-n van, de ilyenkor nincs szükségem több száz Mbps sávszélességre. Más kérdés, hogy ha már kütyüzök az ágyban, akkor inkább tablet. Szóval, ne magadból indulj ki, vannak azért még akik tudatosan használják az eszközeiket, mindig úgy, ahogy azt rugalmasan szükséges, értelmes.


pn4hvq
(senior tag)

Erre van egyszerű, szolgáltatótól független megoldás: fogsz egy ízlés szerinti saját routert, amit az ágy alá költöztetsz be. Így a saját wifi hálózatod feltehetően meg fog felelni az elvártaknak.


mcfly82
(tag)

Ha veszel egy McLaren P1-et, és 30-al araszolsz vele a Hungária körúton reggel 8-kor, akkor tényleg a McLaren gyár a hibás...?


sajog159
(aktív tag)

Erre gondolsz:?

Vagyis a kártya tudna 1 GB, csak 5e kábelt kell behuznom (ami "csak" rajtam múlik)

[ Szerkesztve ]


herdsman12
(őstag)

Laza arcoskodás miatt elsiklott a lényeg.
Hívd a Digit és határozottan közöld velük problémádat, ne hagyd, hogy lerázzanak, kérjél technikust a javításra.
A legrosszabb, ami történhet, hogy 2500 Ft-ért közli veled, hogy nem a Digi a sáros.
Aztán, ha valóban nem, akkor keresel egy hozzáértőt, aki kicsit drágábban, de megoldja.

(#77235) pn4hvq
Ha jól figyeltem, pont a saját 40 rugós router szórja lassan az áldást.

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

Ők eleve csak vezetéken garantálják a garantált sebességet is, így az első kérdésük nekik is a "kábelen mérte-e" lesz. A wifit pedig mindenkinek magának kell megoldania.

Szerk:
Ha jól figyeltem, pont a saját 40 rugós router szórja lassan az áldást.

Igen, egyebek között ezért is kéne megnézni kábelen, mert valószínűleg a diginek semmi köze a problémához.

[ Szerkesztve ]


pn4hvq
(senior tag)

De ettől még fennállhat az a szituáció, hogy a routere messze van az ágyától, árnyékolva van, sok router van a környéken, stb.
Na mindegy, a kérdező tud tenni az ügy érdekében. Másnem közvetlenül a router mellett is ki kéne próbálni a wifi sebességét.

üzenetek