DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


rosszcsont88
(tag)

örülj neki legalább nem 15000FT mint telekomnál
iptv családi ,telefon,internet 1000/1000 ...

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Akkor azért ennyi mert le van tiltva, és vélhetően azért nem engedi átállítani automatikusra, mert engedélyezve van a QoS. Sajnos ez ilyen móka, de igazából 1000-es netnél nem is nagyon van szükség QoS-re.


kodoboy
(tag)

a QoS-t kikapcsoltam... változás semmi


sfdrakex
(nagyúr)

Mióta van Digi neted? Routert reseteld le, és állítsd be újra. Ne piszkálj bele semmibe, csak állítsd be a WAN résznél a PPPOE-t, és a HW NATot kapcsold be ha nincs.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Akkor nem tudok jobbat, le kell reset-elni.


kodoboy
(tag)

Újraindítás után megvan a sebesség kábelen. Wifin azonban 2,4 ghz-en csak 50-60 a letöltés, 5 ghz-en 90. Ez normális így?


adika4444
(addikt)
Blog

Hmm, RT-N18U nem tud 5 GHz-t.:F
2.4-re az az 50--60 144-es linksebességnél jó lehet, akárcsak 5G-n a 90 hasonló helyzetben. Szóval lehet a kliensedben gyengusz a Wi-Fi vevő képessége.


kodoboy
(tag)

5 ghz valóban nincs... azt egy ac51u-n keresztül mértem. az már tudja


kodoboy
(tag)

intel dual band ac-7260-as kártya van a notbookban


carr
(őstag)
Blog

Skacok! Miután a digi ufivel bridge módba kapcsoltattam az ont-t, routeren mit kell beállítani ? Repeater legyen a Xiaomi router ? :R


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem. Router módban kell működjön, és a WAN kapcsolatot PPPoE módba állítva meg kell adni a DIGI-től kapott felhasználónevet és jelszót.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Az valóban nem sok, de ez erősen kliens és környezetfüggő is. Nekem is volt RT-N18U routerem, én 170/100Mbps-t tudtam mérni vele, egy Intel® Ultimate N Wi-Fi Link 5300 agn adapterrel, egy cirka ~10 éves Lenovo T500 notebook-al. De a topikjában, és a Milyen routert topikban is vannak mérések mások által, láttam stabil 200Mbps letöltést is, ha kell előkeresem Neked. Az Intel 7260 sajnos ha jól rémlik pont problémás ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]


kodoboy
(tag)

Ha előkeresed, azt megköszönöm :R


szaboi6512
(őstag)
Blog

Végeztem pár mérést 2.4 GHZ-en.
Intel 7260-as kártya van a laptopban, a router Asus 66U b1.
1000/300-as net.
Elég rapszódikus, de elfogadható.

[ Szerkesztve ]


Laccoss
(addikt)

Az miért jó, ha látod, hogy másnak mekkora? :D Inkább a beállításokat kellene megnézni, meg a router elhelyezését, hátha javíthatóak az értékek.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

azt egy ac51u-n keresztül
Ami ugye 100 Mbps portokkal szerelt router ;]
Szóval, a 90 Mbps korrekt érték tőle ;)


Genius007
(őstag)

Sziasztok!

FTTH Digi 1000-es netem van otthon, adott egy Huawei Digis Router, amivel eddig PPPoE-ztem, annak a "GE" portjából megy az UTP a Linksys WRT3200ACM Router Internet portjába.
A LAN portokra rávannak dugva a Tv-k, és egy épített HP NAS.
Eddig szépen is muzsikált minden Wifin is dübörgött az 1000mb (kivéve a ddns opciót, és kívülről nem tudtam elérni a NAS-t), állítólag azért mert nem Bridge módban voltam, és az IP címek is össze vissza voltak nekem.
Ma felhívtam a Digit, pikk-pakk áttettek Bridge módba, idáig minden szuper, beállítottam az IP címeket hogy egy tartományba legyen minden eszköz (192.168.100.X), viszont amióta áttettek Bridge módba, azóta az 1000/300-as netemből látok 140/140-et kb.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet, vagy mit kellene átállítanom, hogy sebesség terén minden a régi legyen? :B

A segítségetek előre is köszönöm, és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves forumozónak! :R


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Nem tudom tud-e a router HWNAT-ot, de ha nem, akkor a PPPoE fekteti meg, szóval ez nem lesz több. Esetleg egy reset, és csak a PPPoE beállítása, hátha akkor fenntebb megy, meg ha pl. Qos be van kapcsolva, nyomd ki.


sfdrakex
(nagyúr)

Most pontosan hogy van? Digi ont bridgeben és a linksys intézi a ppooet? Linksyst leresetelted mielőtt ezt beállítottad?

üzenetek