DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Multibit
(veterán)

Ezt a 140/140 Mbps-t kábelen mérted, ugye? Ha nem, mérj kábelen, mert a szolgáltatót nem érdekli, hogy mi van wifi-n. Ha kábeles mérés volt, teszteld live Linuxszal a gépedet! Ha azzal is ennyi, jelentsd be hibára, mert nincs meg a garantált minimum sebesség!


Multibit
(veterán)

Azt a routert nem fekteti meg :N


Genius007
(őstag)

Erősen kétlem, hogy ezt a Routert megfektetné, hisz nem egy olcsó routerről beszélünk, ha jól tudom / emlékszem 2magos procival van szerelve, ráadásul eddig is átment rajta az 1000mb Wifin!

Multibit: Nem kábelen mérem hanem WiFi-n!
Viszont eddig is átment rajta az 1000mb, főleg hogy a gépem tud 5Ghz-n 160Mhz-et, és a router is, ezzel eddig nem volt semmi probléma, cikázott wifin a letöltés 110mb/s-el! Most viszont amióta Bridge módban van, azóta fix 140/140 le és a feltöltés.

Kábelek nem lettek cserélve, minden úgy van összekötve ahogy volt eddig.
A Digis ONT-re (Huawei) nyomtam egy Resetet, de nem segített, a Linksysre még nem nyomtam mondjuk, de restartolni már restartoltam, gondoltam Reset előtt megpróbálom ezt hátha, mert nincs kedvem a 0ról beállítani. :B


sfdrakex
(nagyúr)

HW Nat megy a linksysen?


Genius007
(őstag)

NAT-al kapcsolatban csak ennyit látok a Routerembe.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Most a PPPoE kapcsolat is a routert terheli és mellette kell kiszolgálni a WLAN-t, simán elképzelhetőnek tartom hogy ez fekteti meg ha eddig jó volt.


sfdrakex
(nagyúr)

Ezt a routert nem szabadna megfektetnie.


Genius007
(őstag)

No srácok, nem tudom hogy de megoldottam. ;)
Igazából a vége fele nem hogy lassú volt a net, de még csatlakozni sem akart a Routerem PPPoE-n keresztül.
Kb. 20x reseteltem a digis huawei eszközt is, meg a saját routerem is, és nagy nehezen észhez tért.

Most a net jó, sebesség jó (1000mb wifin), már csak a DDNS-t kellene belőnöm, mert ha a routerban állítom be, akkor kívülről a router oldalát dobja be. Kitöröltem, beírtam a NAS-ba, most jó a NAS-t dobja be kivülről, viszont a ddns név után oda kell írni a portot is, bár tudom ez nem az a topik, de ha valakinek erre van ötlete, hogy hogy lehetne elhagyni a portot, azt megköszönném. :B

No meg köszönöm az eddigi segítséget is, királyak vagytok! :R

Ui.: wwenigma Bebaszna ha ezt a routert megfektetné egy gigabites optikai digi a PPPoE miatt. :DDD
Nem azt mondom, hogy a legszuperebb routerem van ami létezik, de azért egy közel egy éve vásárolt 100k-s router bírjon már el ennyit (főleg akkor ha eddig is bírta). :B

[ Szerkesztve ]


Geth
(addikt)

No srácok, nem tudom hogy de megoldottam.
Ez önmagában facepalm :DDD

ha a routerban állítom be, akkor kívülről a router oldalát dobja be. Kitöröltem, beírtam a NAS-ba, most jó a NAS-t dobja be kivülről, viszont a ddns név után oda kell írni a portot is, bár tudom ez nem az a topik, de ha valakinek erre van ötlete, hogy hogy lehetne elhagyni a portot
Ezt fejtsd már ki plz, mert egy pöttyet értelmetlennek tűnik.
Portot "elhagyni" akkor lehet, ha az adott protokoll default portján szolgál ki a szolgáltatás, pl. http 80, https 443, stb.
IPv4-en (mivel legfeljebb 1 címed van kívülről) csak egy végpontot tudsz elérni.
IPv6-on meg alapból külön címzed a különböző eszközöket.

Például ha (IPv4) a routered figyel a 80-as porton kifele, akkor az fog válaszolni a külső címedre érkező port nélküli http kérésekre, hiába figyel a NAS is a router mögött.

Egyébként ja, ez nem ide való.


Genius007
(őstag)

Szimplán annyi, hogy valahol olvastam, hogy lehet olyat, hogy alapból ne keljen a portot beírni mindig, csak az nev.ddns.net-et és akkor a NAS-omat fogja bedobni, de ha jol értem ezt akkor lehetne, ha a NAS-nak 80as portot adok.


Geth
(addikt)

Ha http-ről van szó (a 80-as port alapján igen), akkor ez így van, legalábbis IPv4-en.
IPv6-on lehet mind a két eszköznek a 80-as portját elérni, de akkor külön címen is fogsz hivatkozni rájuk.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Kizarolag a pppoe miatt, minden mas irrelevans. Az hogy eddig ment rendesen semmit nem jelentett mert nem kellett a pppoe csomagokkal foglalkoznia, sima switch funkciot latott el.es barmilyen bug vagy regebbi fw okozhatta. Nekem egy sima Xiaomi 3G router van, meg se rezzen a prociterheltség 1% fölé full loadon....12k.... ;)


Genius007
(őstag)

Ohh, így már értem, akkor elnézést. :R


KovyZoly
(tag)

Sziasztok
Anyósomnál vagyunk, pár hónapja van náluk gigás net, és mostanában vették észre, hogy 100 mega jön be. Ügyfélszolgálat szerint a kábelezés rossz. Cat5e kábelezés van a router után. Nem értem, hogy lehet rossz a kábelezés, ha már a router is csak 100-at mutat. Zte F618 a router, a beállítások között is látszik a 100M.
Hívjuk újra őket, hátha értelmesebb embert találunk a vonal másik oldalán?


Livius
(őstag)

Szerintem annak a Digis ZTE-nek van egy gigabites GE és egy 100 Mbites FE UTP portja. Ott értelem szerűen nem az FE-ből kéne tovább vezetni ahhoz a másik routerhez vagy eszközhöz, ahol kell a gigabit.


KovyZoly
(tag)

A Lan1-en 100-at enged, a Lan2-n meg 10-et 🤭😆
Más meg nincs rajta, ahova lehetne dugdosni 🤨

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

A gépben amire dugva van milyen a hálókártya? Tudja a gigabitet?


KovyZoly
(tag)

Igen, gigabit lan van az alaplapon.
Tudom, hogy a WiFi nem lényeges ilyen szempontból, de ott 30-60 között van.
Az ügyfélszolgálatos mondta, hogy a routeren 100M-t lát. Sztem alapból nem is jön be csak annyi, csak karácsonykor nem akarnak ezzel foglalkozni. Valami náluk lehet.
Ami viszont számomra aggasztó, hogy a digi oldalán ezen a címen nem elérhető a kábeles internet.


Livius
(őstag)

Nah meg milyen a kábel? Nekem volt egy szar színsorrendben összeszerelt CAT5e, amin egy gagyibb fajta router és egy minőségi alaplapi intel hálókártya nem tudta leegyeztetni a gigbites linket, és csak 100 Mbiten ment, jah és néha el is dobálta a hálózati kapcsolatot a LAN-on.

Amúgy ez FTTH, tehát a lakásba megy az optika, olyan Digis net?

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

A router és a pc közé kipróbálnék egy másik kábelt. Ha ez optikai net, márpedig ahhoz adnak ONTot, akkor gigabit megy be.

üzenetek