DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Cr00py
(senior tag)

Üdv. Én Fiberhome-t kaptam, de van aki ZTE-t ( azt hiszem ), illetve Huawei is van pár. Változó.
Sajnos nem egy acélos valami ( elég budget cucc, A fiberhome-n csak 2 port van, egyik gigabit, másik csak FE.. illetve N-es wifi 2.4Ghz.. de abból is a gagyibb fajta) , így nem árt egy normális valódi HWNAT képes routert beszerezni.

Ugyan nem ismerjük a felhasználási módot, de ezekkel nem lehet mellé lőni szvsz.ASUS AC57U v1 ( ha találsz ) avagy esetleg AC65P.



bendegruz
(őstag)

Nekem zte618-at hozták. Van benne tv telefon csatlakozás is. Kb 2 hónapja kottettem be.


sfdrakex
(nagyúr)

Mi köze egy modern lakásnak ahhoz, hogy eladtad a routered? Nem ment a padló színéhez? Olyan eszközt ad általában a Digi amiben van 2,4 Ghz-s Wifi, ha egyedül használod, 1-2 eszközzel akkor akár elég is lehet neked.


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

lehet nem illett bele a lakás ökoszisztémájában :DDD vagy stílusdizájnban nem illett oda :DDD


Gejza1981
(tag)

ez lett a megoldás... vagy fél perc reset gomb megnyomása után megjavult... újra user/user...


#07746304
(senior tag)
Blog

Köszi szépen :R
+ bendegruz

sfdrakex: látom sikerült megfognod a lényeget... ha már nem érted, legalább kérdeznél mint poénkodsz. Az egy nagy lakás volt, egy külön routerrel, és egy hatótávnövelővel. Itt meg le van fedve a lakás a CB-vel.


sfdrakex
(nagyúr)

Látom te is megfogtad a lényeget. Írtam, 2,4es a Wifije a Digis ONTnek, több típuson csak 1 gigabites port van. Nem lehet előre tudni milyen eszközt kapsz, amilyet akkor éppen kapnak a szerelők. Ha nem 1-2 eszközzel használod, érdemes saját routert venni, az összefoglalóban van ajánlot router is.


#07746304
(senior tag)
Blog

Jó értem, akkor külön router kellene abban az esetben hozzá. Egyébként nekem azért volt a C5, mert 2015-ben Invitel előfizető lettem, és csak kábelmodem volt adva. [link]


TeeJay
(félisten)

Bármelyik szolgáltató megtehetné hogy csak modemet ad mint a régi szép ADSL-el és DOCSIS időkben... A szolgáltatást azzal is teljesítette, az hogy most a legtöbb cuccban van legalább 2,4GHz N-es wifi csak azért van mert annyira olcsó lett hogy beleteszik de sokat ne várj tőle. Ez az 1-2 szobás lakásokhoz van kitalálva az 50+ korú előfizetőknek akik max laptopon vagy telefonon böngésznek ezt azt.
Aki komolyabban több eszközzel nagyobb sebességgel akarja használni az kérje bridge módra és vegyen saját bika routert.

Én ha lehetne választani egy tök egyszerű Huawei ONT-t kérnék amin van 1 gbit LAN meg 1-2 Tel csatlakozó esetleg ha még belefér a CATV akkor az is és wifi meg antenna meg semmi nem kell.


kalolaci
(senior tag)

Nekem például, így van.


echterion
(nagyúr)
Blog

Holnap megyek az Aqua-ba venni egy C6-ot, kíváncsi vagyok, milyen lesz vele a net. A digis meg megy vissza a kis Faraday-kalitkájába, amit a zseniális lakástervező megálmodott ide.


bitpork
(veterán)
Blog

tp archer c6?


TeeJay
(félisten)

inkább ASUS AC65P-t vegyél az jobb


echterion
(nagyúr)
Blog

Szerintem elég lesz a TP link is. Ha meg nem, akkor jön a 14 napos elállás. Első körben a belépő szintet célzom meg, papíron elég lesz az is nekem.

(#77653) bitpork: :K

[ Szerkesztve ]


bitpork
(veterán)
Blog

Remélem neked hamarabb kötik mint nekem - hiába vettem a rútertöt, mert nov27óta nincs átállás a 100s netről :(


echterion
(nagyúr)
Blog

Nekem eleve az ezreset hozták ide, upc-ről váltottam pár hónapja.


Something_
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Azt meg lehet tudni, hogy adott településen (Mogyoródon) melyik alvállalkozó építi ki a szolgáltatást? December 10-én rendeltem kábeles full csomagot, a visszaigazolóban az van, hogy a vállalt határidő 15 nap. Most érdeklődtem telefonon, ahol közöték, hogy téves az email, nem 15 nap, hanem 45 nap a vállalt határidő, így ők időben vannak, majd keresnek.

A ház, ahova igényeltem be van kábelezve, digi volt előtte, így kb egy modemet kéne bedobni a sarokba és szerződést kötni.


Cr00py
(senior tag)

Gondolom épp az, aki el tudja vállalni ( lutri )

Ha FTTH lesz, akkor egy kicsit bonyolultabb ennél. :)


4Grider
(nagyúr)

Mogyoródon ftth van, ott az ont-ig tehát digis optikának kell mennie.

üzenetek