DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


CirrMee
(addikt)

Nem tudom országosan mi a divat, de errefelé egyéni bekötés csak Digis szerelőkkel megy, vállalkozsós jómunkásemberek az első/tömeges telepítéseknél volt jelen, gyanítom ott sincs másképp.


tknof1871
(őstag)

Üdv!
Az előfizetői szerződésben a Szig. sz. megadása nem kötelező. (Csillaggal megjelölték.) Akkor minek van ott a nyomtatványon?


CirrMee
(addikt)

Összekeversz minket az ügyfélszolgálattal - közünk nincs hozzá... :)


Rockstone
(tag)

Sziasztok,

Röviden, azért volt belassulva a netem, 1000Mbit-ről , 100Mbit-re, mert egy háló kábel csatlakozója kontakt hibás volt, a csatlakozó végét le kellett cserélni, ami a két switchet összeköti, az emeleteken. ;]

Remélem azért érthetőre sikeredett


Something_
(őstag)
Blog

Igen, bent van a hazban :-) Csak ugye elozo tulajnak volt, hozzam kb kijon a szerelo egy modemmel es szerzodesel es ennyi lesz a "kiepites". Csak ez ugye 45 nap lesz a vallalt 15 helyett..


echterion
(nagyúr)
Blog

Kis infó, aki le szeretné cserélni a digi gigabit-es routerét. Ma beüzemeltem a TP Archer C6-ot (Aqua-ba 12ezer volt, ráadásul volt is nekik raktáron, így azonnal elérhető volt, jár nekik megint a piros pont). Egész jó így a net, több egységről is futtatva. A sebességmérések ugyan nem túl fényesek (és akkor még finoman fogalmaztam), de szerencsére a valós sebességek rendben vannak mind kábelen, mind az 5 GHz-es wifi-n. A torrent közel 100%-osan ki tudja kábelen használni a sávszélességet, a steam olyan 70-75%-osan. Wifi sem rossz, 40-50 MB/s között tud tölteni stabilan. Holnap még megnézem, milyen vele a box, illetve a stream hogy megy majd a laposom-ról úgy, hogy a TV kábelre van kötve (a 4k anyagok akadoztak sajna plex alatt sima wifi-vel a digis router mellett).

Eddig kb. azt kaptam, amire számítottam, egyelőre úgy néz ki, marad, de azért egy hét használat után dől ez csak el véglegesen.


norba69
(senior tag)

Az Archer C7-et azért cseréltem le, mert még a digihez is kevés volt torrentezésnél. Ha a letöltés 100 MB/s fölé ment, akkor a feltöltés lehalt, nekem pedig az up fontosabb.
Ráadásul egyszerre több eszközt nem tudott a torrent mellett normálisan kiszolgálni.
Váltottam AC65P-re, megszűntek a gondok.


TeeJay
(félisten)

azért nézz már egy router CPU terhelést miközben hajtod ki a gigás netet


echterion
(nagyúr)
Blog

Azt hogy kell?


TeeJay
(félisten)

nincs CPU terhelés abban a routerben kijelezve?
Ha megtaláltad akkor közben mérj egy speedtest mérést és nézd meg meddig ugrik fel a router CPU


szabolala
(újonc)

Sziasztok!
Bocsánat a nagyon kezdő kérdésért, de elolvastam az összefoglalót, mégsem látok tisztán. Most tervezek Digi full csomagra előfizetni, DIGINet 500 (FTTB) net + DIGITV + DIGITEL 250 telefon. Itt azt olvastam a összefoglalóban, hogy ebben az esetben ad a Digi egy ZTE routert. Viszont az alattunk lakó öreg pasi novemberben köttette be a net+tv+telefon kombót, és neki csak egy sima dobozkát (ő splitternek nevezi) adtak. Külön kell kérnem a routert? Ha nem adnak, akkor olyat kell vennem, aminek van telefonkimenete is?
Köszönöm a segítséget!


bitpork
(veterán)
Blog

De van csak le kell hozzá görgetni a státusz menü aljára.


4Grider
(nagyúr)

Az alattad lévő valószínűleg csak 100-ast köttetett be, arról le lehet választani a telefont. A gigás(500-as) bekötésnél kell mind a 4 érpár a netnek.
Vagy a splittere az valójában egy gw, azaz router funkciókkal is bíró eszköz. De mindenképp ajánlott a saját router használata a fos szolgáltatói eszközök helyett. Főleg 500-as, ezres nethez.

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Routert ftthnál ad a Digi az 1000es nethez. Fttbnél nincs.

[ Szerkesztve ]


qqcqqc
(őstag)
Blog

Az összefoglaló már egy kissé elavult. Már nem adnak routert az FTTB területeken. Két kábelt húznak be.


Livius
(őstag)

Egy ismerősömnél pont ezt vettük észre, hogy a panel lakásba két UTP jön be. Ebből az egyiken a Digis FTTB megy. A másik akkor szintén a Digitől jönne? Annak mi lenne a felhasználása? Ha lenne azon a másikon net elérés az amúgy most pont hasznos is lenne, mert a másik szobában végződik, ahol kéne egy új vezetékes végpont.

[ Szerkesztve ]


qqcqqc
(őstag)
Blog

A telefonnak húznak be mégegy vezetéket.


Livius
(őstag)

Nemrég váltott FTTB 500-as csomagra, és nincs telefonja se TV-je a Digitől. Ebben az esetben annak az UTP-nek a vége csak úgy bekötetlenül végződik valahol a lakáson kívül?


sfdrakex
(nagyúr)

Miért mem dugtok rá valamit és próbáljátok ki?


Livius
(őstag)

Ez a teszt már megtörtént, teljesen un-plugged volt a windows 10 vezérlőpultban nézve. Amúgy a kábel nem volt még RJ45 dugóval felszerelve, ugyan olyan színsorrendre csináltam dugót rá, mint a működő Digikábelen volt, de nem volt eredmény.

üzenetek