DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Dragon3000
(veterán)

Azonnal betöltött.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Köszi! Ez érdekes... Írtátok, hogy Nektek jó, gondoltam akkor cserélek IP címet. Eddig 212.40.69.x címem volt, azzal nem ment. Most 94.21.144.-et kaptam, és már nálam is jó.


bendegruz
(őstag)

Ez így van.
Pl itt a 2.keruletben a netet behúzták 2 héten belül, a tvt pedig 3-4 napon belül utána amikor megrendeltem. (Ftth)


fonok87
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Kis segítséget kérnék (mielőtt kitépem a hajam már mindegy, kihullott :DDD )
Vettem egy routert és bridge módba átkértem a ZTE f618 boxot (ami hirtelen elemzésem szerint egy f*skupac, de azért kíváncsi vagyok mások mit gondolnak róla :) ). Át is rakták. A router Asus RT-AC57U. Nincs internetelérés a routeren keresztül. Modemet a gépbe dugva van. Router azt mondja ő felcsatlakozott az internetre. Ilyesmivel találkozott valaki? Asus router topikban olvastam egy fél mondatot hogy szólgáltató nem szeretheti ha másik mac című eszköz lóg a vonal végén, de az nem derült ki melyik szolgáltató (meg az sem, miért érdekli mi van a modem másik oldalán). Van valami PPPoE beállítás, amiről tudni kéne, felhasználónév-jelszó pároson kívül?
Köszi :)


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Nem foskupac csak nem fognak mindenkinek százezres routert adni.... :U

A te igenyeidnek nem felel meg maximum, ez esetben vasarolsz magadnak egy megfelelőt.


sfdrakex
(nagyúr)

A Digis ontból az Asus wan portjába megy a kábel? Ha visszadugod az Ontra a gépet, a gép intézi a pppoet? Ha nem a gép akkor azt nincs bridgeben.


Dragon3000
(veterán)

Azért ha már valahol leírtad ezt, akkor itt is leírhatnád az egészet, kimaradt az itteni írásból, hogy alapjáraton ment a routerrel is de a tűzfalat tiltottad majd engedélyezted egy gondod miatt és ez után jött a baj, lehet, hogy lényegtelen, mert más a gond, de lehet, hogy valahol hibázott a router a beállításokkal. Én resetelném a router beállításait és újra kezdeném az egészet.

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Jaa, így más a story, igen, ez esetben reset a routernek.


Sanyi.mTs
(addikt)
Blog

- ha publikus IP-t kértem DIGI-től, azt a szolgáltató milyen gyakran változtatja?
- router újraindulás miatt adhat újabb IP-t?


fonok87
(aktív tag)
Blog

Jogos észrevétel. Részletesebben itt írtam róla, mert a routert gyanúsítom elsősorban. Ide a lényeget akartam írni, csak egy fontos elemét kihagytam, hogy működött majd egyszercsak nem. Igazából arra voltam kíváncsi, bármilyen routerrel, bridge módba kapcsolás után (megkaptam róla az sms-t hogy megtörtént, még tegnap este) történt-e vkivel ilyesmi. Visszaállítom a gyári beállításokat, és újrakezdem az egészet, ez alap.

(#78085) wwenigma : Lehet kicsit erősen fogalmaztam :) Azért ha valamire ráírják (rámondják), hogy router, és van rajta 2 ethernet port, akkor az arra akasztott eszközök pl. alkothatnának egy hálózatot. Azt nem várom el, pláne a Digi által kért havidíjért, hogy a szolgáltató építse ki az otthoni hálózatomat. Csak annyi történt, hogy nem vártam semmit az eszköztől, és azt is csak 80%-ban teljesítette. UPC-s CB-től funkcionalitásban visszalépésnek látom (ugyanakkor ez legalább kipöttyözi a jelszót és kér felhasználónevet is a router beállítás oldalra belépésnél).

(#78086) sfdrakex: WAN port, igen. Router szerint van internetkapcsolat.

Fú, tényleg semmilyen szinten nem voltam képes egy mondatban összefoglalni a problémámat :/


4Grider
(nagyúr)

Persze. Nem fix ip-t kértél...


r3dsnake
(nagyúr)

Digi optika területen lakom, benn is van az optika a szobában. Van arra lehetőség, hogy úgy fizessek elő, hogy kapok egy modemet és beszerelem otthon? A következő két hetem eléggé random, és nem tudom otthon várni a szerelőt napközben.

Köszi!


sfdrakex
(nagyúr)

Minden újracsatlakozáskor új ipt kapsz, ha nem csatlakozol újra, akkor hetente cseréli a Digi.


Dragon3000
(veterán)

Optikánál azért nem úgy működik, hogy szereld magad, eleve szerszámod sincs a kábel szereléséhez. Nálam a szerelők eddig egyeztetett időpontban jöttek +-15 perc.


r3dsnake
(nagyúr)

Benn van a kábel, csatlakozóval együtt. Előző lakó is digit használt.


crue
(őstag)

Ezt miért itt kérdezed? Az ügyfélszolgálat már rég megmondta volna neked. Egyébként kétlem hogy lehetne ilyet.


tudi13
(aktív tag)

Nyugi, 2 héten belüle úgysem akarnak menni bekötni. Többet kell rájuk várni sajnos.


pinnacle
(nagyúr)

Budapesten van most valahol optika üzembe helyezés? XIII. kerültben, utcánkban már elő lehet fizetni FTTH-ra, nálunk még nem. Kérdeztem, hogy 100-ról 500-ra válthatok. Azt mondták címemen ez nem lehetséges. Valaki tapasztalt ilyet, hogy régebben volt 500, szerintem nálunk 1000 is, de már lehetséges? Talán optikára váltás előtt csinálják, hogy feleslegesen ne vezessék már be. Múltkor TV ügyben voltak kint szerelők, azt mondták ha 500-as netet akarok, akkor nem lesz telefonom, mert nem fognak külön kábelt behúzni neki, de már nem is lehet előfizetni erre. Szerintük azért halad ilyen lassan az átállás FTTH-ra , mert nincs elég ember. Kerületünkben 2 kollégájuk csinálja.

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

Lehet, hogy elfogyott a gigabites port és mivel ftth-ra fejlesztenek, így a te kedvedért nem bővítenek/cserélnek eszközt. A gigabites fttb esetén már rég kivették.

[ Szerkesztve ]


Lazika
(senior tag)

Sziasztok!

Két napja rendeltük meg a digi netet ma ki is jöttek behúzni meg a tvt is bekötni. Viszont valamiért a 100-as net helyett később lesz 500as ha lesz valami eszközük hozzá konkrétan 9 megabitet net van. Hívtuk őket azt mondták 72 óra és ránéznek. Lehet, hogy én nem állítottam be jól valamit a routeren? Annyi még, hogy reggel kötötték be. Köszi

[ Szerkesztve ]

üzenetek