DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Elég szegényes az infó amit megosztottál, ebből én pl. sokat nem értek. Először is, honnan veszed, hogy a DIGI feljelentett? Másodszor kinek a netét tiltották le? Harmadszor, miért ne léphetnél be másnak a routerébe? A DIGI honnan vette volna azt, hogy engedély nélkül léptél be, a másik előfizető tudta nélkül? És még egy csomó kérdés...

Szerintem szívatnak!


bhonti
(tag)

Rossz viccnek tűnik nekem. Sokszor beléptem már a Digis routerbe, sohasem szólt eddig senki!


tamás86
(tag)

Szia.Na az a helyzet hogy szabin voltam otthon magyarorszagon.Szerettem volna egy nast beállitani öcsem lakasan.Na beléptem a routerbe ahogy irtam.De nem talaltam dyndns beallitast ugyhogy semmit nem is allitottam.Ez volt multhet csütörtökön.Pénteken hazajöttem.Szombaton tesom irt hogy letiltottak a netet mert en beleptem a routerba es hogy hetfin be kell mennie emiatt a digihez ma meg azt irja hogy idezest kapot rendorsegtol e miatt.Vokt mar problema öcsemmel ezert kerdezem mert ezt en nem hiszem el amit mond.Csak gindoltam itt rakerdezek ki mit mond erre.


Beniii06
(őstag)

Amiatt biztos nem kap "idezest kapot rendorsegtol", mert te a Digi eszközébe beléptél.

"Vokt mar problema öcsemmel"

Szerintem most is az van. Idézést akkor szoktak küldeni, amikor valakit tanúként hallgatnak meg, azután hirtelen lehet gyanúsított is. Inkább itt keresném a problémát.


tamás86
(tag)

Volt már probléma ezt akartam irni csak telorol vagyok.Akkor ez tuti nem lehetséges?Jol gondolom?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Ahogy fentebb is írtad, a DIGI csak korlátozott hozzáférést ad az előfizetőknek az ONT-hoz, azzal pedig bármit csinálhatsz amihez technikailag jogod van, kizárt dolog, hogy az "hackerkedés" legyen. Itt másról lesz szó...


Jim74
(nagyúr)

Szia!

Csütörtökön léptél be a routerbe. Szombatra letiltotta a DIGI a szolgáltatást, megtette a feljelentést és a rendőrség már ki is küldte az idézést?
Lehetetlen, hogy 3 nap alatt feljelentésből kézbesített idézés legyen. Hülyére akar venni a tesód... Küldd el a pics@ba... ;]


PBA
(aktív tag)

Ha logikusan végiggondolod, te magad is rájöhetsz, hogy SEMMI valóságalapja nincs a történetnek. Sem a net letiltásának, sem a rendőrségi idézésnek.

Az öcséd egy hatalmas kamugép, én a helyedben egy elég alapos verést helyeznék kilátásba neki, de lehet, hogy a köv alkalommal a helyedben egy hatalmas nyaklevessel indítanék. Után kétszer meggondolná a hazudozást.


Borisz76
(veterán)
Blog

Próbáltam a nyaklevest..... nem működik.. :DDD

[ Szerkesztve ]


Nereyn
(tag)

Szia, ha jól tudom akkor meglevő inviteles szerződéssel, elvileg nem kell fizetni az átkötésért, de ha mégis valamit kell akkor egyszeri 6000 huf plusz a felhasznált anyagot kell még fizetni.A többit helyszínen tudja a szerelő vagy akár ügyfélszolgálat tud segíteni.


Tothdav19
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni! Az utóbbi 2-3 hónapban azt tapasztalom, hogy ha weboldalak böngészésétől kicsit nagyobb sebességet generálok 4-5 percen keresztül, akkor valamiért bontódik a kapcsolatom. FTTB terület és 100 megás előfizetésünk van. A routeren IPv4 és IPv6 is be van állítva. Írtam hibabejelentőt, de nem látnak problémát és ha kérem a kiszállást, aztán mégis nálam van gáz akkor ugye fizetni kell.

Próbáltam már 3 routerrel is (Simán gépre kötve is le fogom tesztelni, csak a kábelezés miatt ez macerásabb). Volt kettő ASUS RT-AC65P (Az egyiket emiatt küldtem vissza garanciába, mert azthittem, hogy rossz) és egy Tp-Link Archer C6.

A router logjában ennyi látszik:
Jul 1 18:23:47 odhcp6c[21459]: Failed to send DHCPV6 message to ff02::1:2 (Network is unreachable)
Jul 1 18:23:50 pppd[18136]: Connection terminated.
Jul 1 18:23:50 pppd[18136]: Modem hangup
Jul 1 18:23:51 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Jul 1 18:23:51 nat: apply redirect rules
és ezután újracsatlakozik.

Tapasztalt már valaki hasonlót?

Előre is köszi a válaszokat!


mpo
(veterán)

Ez egy fapados megoldás, hogy először kipróbálod IPv6 nélkül.


headhunter
(addikt)

Új bekötés lenne, jelenleg Vodafone (UPC) van.

"Egymás lábát taposva" megy a fejlesztés a városban, Telekom új hálózatot épít, Digi koaxot cserél optikára.


Nereyn
(tag)

Akkor a 6000 bekötési díj és az anyag költség lesz, mivel új szerződő leszel. Viszont ügyfélszolgálaton kérdezz rá hogy köthető-e a címed ha még most építik,mert lehet csak később lesz elérhető a bekötése.


thelastoth
(csendes tag)

Urak, portnyitás hogy működik digivel? Route üzemmódban van a modem ( egyébként optika jön be ), mert az archer c7 igy többet enged WAN oldalon és a modemen belépve próbálok 2 portot kinyitni - és mig az egyik úgy tűnik, sikerül, a másik ( 5555 ) az Istenért sem. Próbálkoztam az ügyfélszolgálattal is, ahol a kislány közölte, hogy náluk csak a 25-ös port nyitott ( ehh ), nem fog menni.

Létezik, hogy nem fog menni? Kifelé saját IP-m van, szerintem ez nem kellene, hogy megugorhatatlan legyen. Egyébként wireguard-hoz nyitnék portot, ha összejönne. Előre is köszönöm a válaszokat!


Varszegig
(veterán)

Ha van egy C7-ed, akkor minek van router módban az ONT? Így mind a kettőn portot kell nyitni. A legegyszerűbb, ha bridge módba kéred az ONT-t, és a C7en nyitogatod a portokat. Viszont ha NAT-ban vagy, akkor ez nem fog menni, onnan ki kell magad vetetni.
By the way ez a "náluk csak a 25-ös port van nyitva" szöveg valami komoly félreértés lehet, mert pont a 25-ös port az tiltott.


Jorus
(nagyúr)
Blog

Érden egész délután szakadozott a kapcsolat, amikor van éppen, akkor 10/10 Mbps-t tud. Más is tapasztal hasonlót a környéken?


Túzok22
(aktív tag)

Nem szabad elhinni a kitalált hülyeségeket, ha tesód, ha nem az illető. Inkább egy jót nevess rajta hogy milyen hülye, menj oda hozzá az jó rúgd p*csán. Ennyi. :DDD


dzsordzs69
(senior tag)

jól eltűntem, bocsánat, de bolondokháza volt...
közben megoldódott a dolog, fenn van a hálózaton a nyomtató, egy utólag letöltött szoftver belőtte, ott lehetett megadni a ssid-hez tartozó jelszót. valamelyikőtök írta is, hogy vezetékkel oldotta meg. szóval köszönöm. :)
már csak annyi a gond, hogy a telefon nem látja a nyomtatót, ha a "nyomtató hozzáadása" résznél próbálom összelőni. pedig beállítottam az ip címet, és a mac-et is, mégse sikerül, azt írja, hogy nem lézetik ilyen ip cím. viszont például a quickoffice-ból tudok nyomtatni, szóval így már azért vállalható. de azért még megyek pár kört, hátha sikerül teljesen konfigolni...


sarkanyolo2
(őstag)

Sziasztok!

Az lehet, hogy ugyanazon a pozíción lévő digi fiberhome elver egy TP-LINK 940n-t?

Egyáltalán rendben van, hogy optikához ilyen kütyüt adnak és nem a ZTE-t?

Részletek:
Sebességbe és jelerősségbe is.... :(

A próba a saját routerrel úgy ment, hogy Gigabites portba a digi eszközén és a TP-LINK 100-asába switch módba ugye.

Mindkét esetben 6-6 eszköz indított a lakás más más pontján speedtestet. (Bár más szerverre, de a terhelés ugye adott.)

Az eredmények siralmasak amúgy, a digi eszközénél is a 30-as letöltési érték már jónak számított.

Előre is köszi srácok! :R

üzenetek