DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mpo
(veterán)

Az már engem is megviccelt, de van egy "trükk".
Meg kell várni, hogy a város, utca, házszám megjelenjen és azt kell kiválasztani, amit fölkínál, nem direktben beírni és enter.


Dragon3000
(veterán)

Pont a héten érdeklődtem meg, elviekben egy lakcímen csak egy előfizetés lehetséges a diginél, így 100%, hogy csak egy csomag van bekötve. Ha ftth és a digis eszköz osztja szét a netet, akkor annak általában csak egy gigabites portja van, a többi csak 100-as, de az is lehet, hogy még fttb volt ott köthető.


Scarletiel
(senior tag)

94-98 körül mér fel is le is. :( A címkeresőt néztem, nekem oda nem is talált digi szolgáltatást, hogy lehetséges lenne. Akkor valószínűleg 100-as netcsomag van FTTB-vel behúzva. Kérdés az, hogy így Gyálon mikor tervez a Digi átkábelezést, és ez jár-e vajon bontással, vagy csak behúznák az új kábelt és kapna erősebb modemet? Ha van valaki benfentes annak megköszönném, mert 4-en osztozni ezen a kis neten horror lesz, mobilnet csomagok meg sajnos mind korlátoznak vagy sebességben vagy adatforgalomban :(


MadMancs
(veterán)

Nem. 100as csomagnál 110-115 lazán mérhető. Nálad 100% hogy valahol egy 100as eszköz van a hálózatban, ezt igazolja a 95-98 as sebesség.


Lasersailing
(senior tag)

Az is lehet, hogy az ONTn a 100as portra vagy kötve. Valaki más meg az 1000esre...


Dragon3000
(veterán)

Miért is? Ha 100-as csomagot kötöttek be általában 100-as eszközre kötik az ügyfelet, így 94-98 körül szokott lenni a sebesség.


MadMancs
(veterán)

Családi ház. Ott elvileg sose volt FTTB. És 100as csomag sincs vagy 3 éve.
ONT nak meg 1 portja GE és 1 vagy 3 pedig FE. Ha a ont osztja szét a 4 végpontot akkor 1 ember jól járt 3 pedig max 100. Egyszerü a megtoldás, ont után kell egy gigabites router ami szétoszt a 4 végpont felé. Igaz ha fórumtárs is akar egy sajat routert akkor dupla nat lesz az eredmény de legalább a sebesség meglesz.

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

Egy sima switch elég oda a szétosztáshoz.

A dupla nat meg eléggé célszerű, ha másokkal kell osztozni a netkapcsolaton.


Scarletiel
(senior tag)

Nekem elég az is ha fixen én kapok 100-at és a többiek akárhogy töltenek, nekem nem lesz soha kevesebb. Azzal már kiegyeznék. Sajnos a modemhez nem férek hozzá az el van zárva. A falkat nem bonthatom meg, max a fali aljzatot tudom kicserélni, ha lehetséges egyáltalán.


MadMancs
(veterán)

Igazad van, switch is elég.
Nat ban is igazad van.
Viszont ezt a tulajnak kell megoldani. Vagy fórumtársnak bekopogni ahoz a lakótárshoz akinél az ONT van, megnézni mi a felállás, és szükség szerint beszerezni a megfelelő eszközt ha a tulaj nem foglalkozik vele.


PBA
(aktív tag)

Hát, négy felé van osztva a dolog, gondolom akkor a havi díj is így oszlik meg, azaz havi 1000 Ft-nál kevesebbet fizetsz egy 100/100-as netért (valószínűleg a 100/100 körül mindig meglesz, mert gigabites lehet bemenő). Én a helyedben nem annyira pattognék. Alternatívaként nyomhatod mobil neten, csak az egy picit drágább és lassabb lesz...

Egyébként meg tessék a tulajdonost megkérdezni, ha nincs a dologban sunyulás, akkor nem hiszem, hogy gond lenne belőle.

[ Szerkesztve ]


Beniii06
(őstag)

Ez sajnos nem működik a valóságban, ha csak az utca egyik oldalán lévő házszámokat dobja fel. :(((


viktorhu
(veterán)

Mindkét rendszerből hiányzik a cím?


Scarletiel
(senior tag)

Közbe kiderült digis kapcsolat által, hogy a címre 1000-es net van behúzva ONT-al. Viszont a kiállásból és a wifin is ezt a 94-98-at mérjük. A tulaj annyira nem ért hozzá szerintem, és basztatni se szeretném. Kérdés, hogy ilyenkor mi van? Az ONT csinál 100-as netet a gigásból és a 100-as net van szétosztva még négyfelé vagy a kiállások szarok és nem képes többet átvinni 100-as netnél, de az ezres net van alapból 4 felé osztva? Amúgy igen ez a közös költségbe benne van és úgy fizetünk. :R


4Grider
(nagyúr)

Megírták már neked, hogy mi van. Minden további miatt a tulajt kell csesztetni.
Szerk.:
Csak hogy ne kelljen visszaolvasnod a neked írtakat:
1., Lehet, hogy a GE port helyett a FE portba van dugva a kábel.
2., A tulaj 10/100-as switch-el osztja tovább a netet.
3., A helyi hálózat csak 10/100-ra lett építve, vagy csak nálad egyeztet 100-at.

[ Szerkesztve ]


Scarletiel
(senior tag)

Rendben, köszönöm mindenkinek :R


Beniii06
(őstag)

Nem egészen, mert az utca egyik oldalán van csak szolgáltatás. Ha kézzel írom be és ahogy fent írták le enterezem, ugyanúgy kiírja, hogy nincs elérhető szolgáltatás. Az utca túloldalán lévő házszámmal nem megyek sokra, hogy ha ezen az oldalon nincsen kábelük(földkábeles terület).

Csak arra akartam rá vílágítani, hogy néha okkal nem dobja fel a házszámokat.

[ Szerkesztve ]


Borisz76
(veterán)
Blog

Nálunk is csak az utca egyik oldalán érhető el az optikai net.
Szerencsém van mert a ház előtt áll a villanyoszlop amin több szolgáltató is elhúzta már a kábelét...nem olyan régen a Digi húzta rajta az ootikát.

A szemközt lakó srác szeretett volna előfizetni de azt mondták neki, hogy állítson oszlopot a telkén belül amire át tudják húzni az optikát ( úttest fölött kell lennie a kábelnek 4.5 vagy 5 méterre)... ..vagy fúrasson az úttest alatt át az oszlopig. Amíg valamelyik nincs addig nem kötik be nála.

Mindez Hajdúszoboszlón a Zrínyi Miklós utcában.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

újpestet is utolérte a lendület.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Lehet észbe kaptak, hogy nem csak a mobilból áll a világ... Sőt egyelőre ez az ami a pénzt hozza nekik, a mobil csak viszi.

üzenetek