DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


CirrMee
(addikt)

Ugyanúgy kell használnod, mint FTTB -n (bridge esetén router mód). Amennyiben nem kaptál új user/pass -t, az utolsó ismert adataidat kell az új router konfigjába vésni.


beach head
(senior tag)

Köszi!


djelf
(tag)

Szia!
Ha ennyiféle új és régi kábellel produkálja a sebesség gyakorlatilag 100Mbitesre történő korlátozását, akkor én gyanakodnék a szolgáltatói és/vagy a saját routered adott csatlakozójában lévő valamelyik érintkezőre is. Viszont azon kívül, hogy belenézel mindegyik réz érintkező jól ál-e, nincs tippem a tesztelésükre.
Esetleg annyi, hogy egy másik routert kérsz valahonnan és azzal is teszteled. Ezzel kizárhatod a saját routered csatlakozóját a hibalehetőségek közül.

[ Szerkesztve ]


Laccoss
(addikt)

Egy routernek van egy WAN és általában 4 LAN portja, és egyenként tesztelhető (switch módban), de ha bedugja a gépbe, és egy LAN portba, akkor azzal is látható, hogy megvan e a gigabites kapcsolat.

Az az ONT meg elvileg 2db Gbites és 2 db 100 Mbites csatival van, tehát ha az egyik Gbites csati rossz is, a másikkal még működhet, ha úgy van beállítva az eszköz.

[ Szerkesztve ]


beach head
(senior tag)

Sziasztok, megtörtént a bekötés, megérkezett a gigabites routerem is. Rákötöttem, a mért érték laptopon valamint gigabit lanos tvboxon CAT 6-os kábellel: 300mb/s le és feltöltésnek. Ez mennyire számít jónak, nem kellene kicsit acélosabbnak lennie?
Illetve olyan gond van, hogy a pc ami szintén kábellel csatlakozik , bár az csak cat5e-s csak 100mbitet mér (speedtest), holott gigabites, és újra lett rakva a gyártótól a legfrissebb driver. Mi lehet itt a hiba oka (elvileg az 5e is támogatja a gigabitet nem?), van ötletetek?


viktorhu
(veterán)

Próbáltad a parancssoros speedtestet?


scream
(veterán)

Hát az nem semmi, mi okozott gondot ott nálatok? Meg hogyan zajlott, hogy 1.5 éve bementél, hogy szeretnél új szerződést kötni és utána mi volt? :F

Egyelőre most majd a helyszíni szemle eredményét várom (közvetlen szomszédos társasházakban FTTH elérhető).

Bár most így nem igazán tudom, hogy mikortól kellene a bérleti szerződést aláírni, hogy ne szivassam esetlegesen meg magam, hogy nem lesz hónapokig esetlegesen net.


Laccoss
(addikt)

Digi mobil net? Esetleg flip hűség nélküli net, míg a digi be nem húzza az FTTH-t a társasházba.


#86564352
(veterán)

Ma kötötték? Mert akkor várj holnapig, hogy átkapcsolják.


scream
(veterán)

Arra gondoltam, hogy ha megvan a doboz bekötése a házba, akkor utána előre megkötöm (mielőtt a bérleti szerződést aláírnám) a Digi-s hűség nélküli netet, és ha azt bekötöttét - tehát már a lakásban van a kábel, élő szolgáltatással és modemmel akkor fogom csak a bérletit megkötni.

Nem tudom, hogy a Digi mobilnete, hogyan megy pontosan, illetve akkor csak addig az időszakig kéne venni egy LTE routert is, amivel szórom, plusz a PC-be (amiről dolgoznék) valami WiFi interfészt.

Úgy gondolom, hogy a Flip sajnos nem tud működni, mert a Telekom annyira van jelen a helyszínen, hogy a "Net Plusz" csomgot tudná biztosítani - elméleti max sebesség 100mbps és távolságfüggő - és 1 mbps fel/le a garantált. Sajnos kétlem, hogy azon a kábelem, ami ezt tudja "biztosítani" átjönne a Flip csomagja. :(


beach head
(senior tag)

Tegnap kötötték be... A cat 5e kábeles mizériát valszeg megvan mi okzta, az előző szolgáltató kókányolva oldotta meg, hogy egy kábelről menjen a net a pcbe, meg a játékkonzolba, gyakorlatilag a kis erek fele ide, fel oda, egy adhoc y elosztóként megy a két eszközbe. De mivel most az elosztás behalt, ott cserélni kell a kábelt.


cof
(veterán)

Az nem kókány megoldás, fizikailag képtelenség lett volna egy kábellel gigabites kapcsolatot felépíteni, így meg elfelezte az ereket és lett 2x 100Mbit-es kapcsolat.

[ Szerkesztve ]


maxima
(tag)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy akinek Huawei EchoLife HG8143A5
ont-t szereltek de bridge módban használja, mik a tapasztalatok
vele? Melyik lan portot használja a saját routerhez csatlakozásra,
sebesség kb mennyi?
Köszi.

[ Szerkesztve ]


Laccoss
(addikt)

Szia!

Bridge mód estében a router funkciók nem működnek, tehát semmilyen egyéb funkciót nem érsz el róla. Olyan, mintha az optikai kábelről átalakítaná utp-re, és ennyi.

1 Gbites portja van, szóval érdemes lenne azt használni. Nincs ilyen ONT-m, de ki kell tudnod hajtani vele a gigabites netet.


maxima
(tag)

Szia!

Melyik az a port? Bridge módban van és az 1-es lan portba csatlakozik
a routerem, a szerelő aki bekötötte, azt mondta, hogy azt kell használni.
A sebesség viszont picivel 100 Mbit felett van ami kevés.

Üdv.


Laccoss
(addikt)

Friss bekötés?


maxima
(tag)

Igen.


Laccoss
(addikt)

Akkor majd holnapra várd a nagyobb sebességet.


maxima
(tag)

Ok. Köszi.


TeeJay
(félisten)

Bal legszélső a gigabites, a többi 100-as
945/330megabit éjjel nappal és jól bírja a torrentezést is.
Mármint mikor egyidőben töltesz le és fel is kis szeleteket, simán megy 5-600megabittel lefelé miközben maxon felfelé csak bírja a routered meg SSD-re töltsél
Július 28óta megy nálam gond nélkül. Betonstabil, remélem az is marad évekig :R

üzenetek