DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


4Grider
(nagyúr)

Mindegyik megszakadás előtt ott van az eth3 (LAN2) leállásával kapcsolatos hibaüzenet? Ha lehúzod a LAN2-n lévő eszközt, nem javul a helyzet?

[ Szerkesztve ]


Croft-21
(őstag)

Ennyi idő alatt? Eddig azt se tudtam mit jelent a nat :)
Évekig a lakótársam routerén keresztül volt megoldva a net, most elköltözött pár napja és ezért az én routeremet kötöttem be. Azóta próbálok rájönni 1-2 dologra.
Egyébként az hogy natol engem a digi, akkor ezért van az, hogy ha a LAN-os kábelt bedugom a gépbe, akkor pirosan világít? Ettől mondjuk még van net, de elvileg zölden kéne világítania nem?


4Grider
(nagyúr)

Az Asus fórumok tele vannak hasonló hibákkal. A leggyakoribb megoldási javaslat a firmware frissítést követő gyári visszaállítás és azt követően manuális újraállítás (tehát ne mentsd le és töltsd vissza a konfig fájlt).
Ja és célszerű egyedi DNS kiszolgálót beállítani (pl. 1.1.1.1, 8.8.8.8, 9.9.9.9, stb.). A Digi DNS-ek használatának persze nincs köze ehhez a hibához, mint ahogy a Digi internet szolgáltatásának sem (csinálná neked Vodafone-val is).


zbs
(csendes újonc)

Általában nincs a szakadás előtt eth3 vagy más port hibaüzenete, rögtön a "Connection terminated"-el szokott kezdődni. Csináltam firmware frissítést, megpróbálom majd a gyári visszaállítást. Illetve a Digi-sek még azt javasolták, hogy rakjuk vissza az ONT-t bridge-ből router módba, az Asus-on meg kapcsoljam ki a DHCP-t. Ezt nem teljesen értem, de majd utánanézek, hátha segítene.


4Grider
(nagyúr)

Segítene persze, mert a hibát kikerülnéd.
Csakhogy a te routered és a Digi ont routolási képessége ég és föld. Ha nem csak tanulásra, hanem egyszerre többen/több mindenre és nagyobb sávszélességet használva használjátok a netet, akkor a fos szolgáltatói eszközök rövidebb/hosszabb távon túlterhelődnek.
Ha az ont-ot router üzemmódba állíttatod, akkor ezeket a routereket elég ap üzemmódba áttenni. Az alapból letiltja a dhcp-t.


zbs
(csendes újonc)

Értem, akkor először inkább gyári beállítások visszarakása, és csak végső esetben ont router. Köszönöm!


gahor72
(aktív tag)

Én a ragasztópisztolyos megoldást javasoltam. Nálam bevált.


Met
(nagyúr)
Blog

Ma volt üzletkötő, 2 héten belül bekötik az optikát.
Bp. Árpád híd pesti hídfő

Mi most a módi, megpróbálnak lehúzni hogy ingyen csak az ajtó mellé teszik be az ONT-ot?

Annyi van hogy a villanyóra helységben jön fel az optika (meg az UTP és coax), annak közös a fala a spájzal és ott jönnek be a lakásba a kábelek. kb. 2,5-3 méter kábel kell most fent lévő optikai fehér kütyütől ami már pár éve a lépcsőházban van. És kell egy-egy csatlakozó a meglévő coax és UTP-re hogy be lehessen dugni az ONT-ba.


Sumi
(aktív tag)

Ok, bocs :)

De ha eddig is ez az előfizetés volt, akkor eddig is cgnatolva volt az előző router, nem? S mint olyan, nincs szükséged rá hogy kivegyenek a cgnatból. Vagy lehet lemaradtam valamiről s közben történt valami?
A piros/zöld dolgot passzolom.


mpo
(veterán)

Biztosíts egy konnektort az ONT-nak.


4Grider
(nagyúr)

A piros (valójában narancssárga) és a zöld led adapter esetén jelezheti az egyeztetett sebességet (10/100: narancs, 1000: zöld). Meg persze bármi mást is jelenthet.


Met
(nagyúr)
Blog

Persze, az alap.
Ez a mi számít ingyen bekötésnek érdekelne.
Mert olvastam itt hogy (nekem lehúzásnak tűnt) valakinek nem húzták be az optikát oda ahova kérte mert az már fizetős.

Annó anyámmal játszották el (sok éve) amikor behúzták a telefont hogy az ajtó mellé teszik az aljzatot közvetlenül ahol bejön a lakásba a kábel. Mert az van benne az árba.
Persze x forint/méter-ért elviszik bárhova.
Pár héttel később ugyan azon a lakótelepen haverom nagyszüleinél is behúzták a telefont, nekik azt mondták oda teszik ahova kér, ingyen.


gahor72
(aktív tag)

1 éve, de rajta van a díszléc.


mpo
(veterán)

Az optikát kábelcsatornában bevitték a nappaliba a régi kábelek helyén, a router mellé került az ONT.


Met
(nagyúr)
Blog

Jó nekem ha a spájzban lesz az ONT. :K


4Grider
(nagyúr)

Tényleg óriási lehúzás, amikor elkérnek ketten egy óra munka után néhány ezer Ft-ot...
Köttess be egy gázkészüléket, majd rájössz, hogy mi a lehúzás...


Dragon3000
(veterán)

Nem mindegy, hogy digis szerelő vagy külsős volt, egyiknél gondolom megvan határozva, hogy a digi miért mennyit fizet, ami azon felül van azt fizettetik a felhasználóval a másik, meg nem foglalkozik vele, mert digis, így nem változtat a fizetésén, illetve lehet bunkó vagy normális szerelő.

[ Szerkesztve ]

üzenetek