DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


4Grider
(nagyúr)

Hozzám alkalmazottak jöttek vagy 3 évvel ezelőtt. Én adtam nekik kemény 2e magyar pénzt zsebbe, mert tudom, hogy milyen kuli meló az övék. Cserébe a családi házba 300 Ft volt a számlázott anyagköltség, és normális munkát végeztek, amihez azóta sem kellett hozzányúlni.


ggbuffon1897
(őstag)

Sziasztok,

Van egy elég láma kérdésem, amiben segitségetekre lenne szükségem (nem vagyok egy technikai zseni na :DDD )

Asszony rablánca lejárt a vodánál február elején így sikerült megállapodni vele h irány vissza a digi. (Korábban egy 100/100as net + tv volt)

Bementem, közölte az elég bunkó ugyfelszolgálatos kislány közölte, hogy a nálam a régi technológiát kivezetik, és csak optika jöhet szóba. (Sima tégla társasház)

Igazából annyi a kérdés, hogy ehhez kell fúrni faragni? előző tulaj kábelcsatornákon (állmennyezeten, gipszkarton mögött oldotta meg gondolom anno) tehát most úgy néz ki, hogy a nappali egyik oldalán jön be a netkábel (ez most nincs használatban) a másik oldalon a tv kábel (a vodánál ezen jön ugye mindkét szolgáltatás igy most csak ez van használatban)

Nem nagyon vagyok képben, én mindenképpen mennék a digihez, már csak ár szempontjából is (na meg ettol a mediaboxtol en kivagyok, illetve h nincs digisportom), de mivel 1,5 éve festettem stb, igy nem biztos hogy ezért belevágnék, ha elkezdenek itt "trancsirozni".


Dragon3000
(veterán)

9 évvel ezelőtt ide is digisek jöttek, a lakásig kb 30m kábel kellett, mind koax, mind lan-ból, lakáson belül 10-15m lan-t és 20-25m koaxot, amit akkor még mind a két tv-hez el vezettek. Akkor még nem foglalkoztak anyagköltséggel meg a többi, minden ingyen volt.


Met
(nagyúr)
Blog

Nem érted, mindegy... :U


nrg_52
(addikt)

+1, kaptak nemi zsebpenzt, oda raktak ahova mondtam, meg plusszba is hagytak kabelt, szepen dolgoztak, meg a tv-khez is megforditottak a kabelezes iranyat, atvarialtak az osztokat (valtozott a vodahoz kepest az eszkozok elhelyezkedese egy sarokkal).


turulbird
(tag)

Átkötés régebbi FTTB-ről optikára: ingyenes. A kábelt/GPONT odáig kell rakatni, ahol a legésszerűbb a használat szempontjából...

Új bekötés fizetős tudtommal. ~6,5e +anyag.

1272

[ Szerkesztve ]


turulbird
(tag)

ÁFSZ: [link]

[ Szerkesztve ]


Croft-21
(őstag)

Nem tudom mi volt előtte, mert eddig évekig a lakótársam routerén keresztül ment a net, nem foglalkoztam vele. Most elköltözött, ezért az én routeremet kötöttem be. Szóval nem tudom, hogy eddig is natolva voltunk vagy sem. Kb fél éve egy multis játék miatt megkértem, hogy engedélyezze a portokat a routerben, azt mondta megtette. Igaz semmilyen változást/gyorsulást nem tapasztaltam játékban. Szóval nem tudom, hogy egyáltalán neki sikerült e portokat megnyitni vagy sem. Itt tartok most :) Írnom kéne a diginek, hogy vegyenek ki a natból?

[ Szerkesztve ]


Sumi
(aktív tag)

Ha portforward nélkül is megy most a játék, akkor nem hiszem hogy attól gyorsabb lenne.
De ha a lelkednek jobb, akkor írj/hívd fel a digit és vetesd ki magad a cgnatból + állítsd be a routeren a portforwardot. 3 perces történet telefonon.


mpo
(veterán)

Be kell érned a távoli segítségnyújtással.


Croft-21
(őstag)

A játék megy, csak van 1-2 dolog ami nem klappol.
Kép: menü
Itt látni a menüben, hogy a nat állapota a legrosszabb, elvileg full zöldnek kéne lennie.
Kép: hiba
Multizás közben a játék hirtelen megáll és ez a hibaüzenet fogad.
Ezért szeretném a routerben a multihoz szükséges portokat megnyitni, hátha megoldódik a probléma.


dacsa
(senior tag)

Sziasztok.

Van egy ilyen routerem huawei echolife hg8143a5 megváltoztattam a user passt elèg règen, most pedig bajba kerültem ;) sajnos nem vágom mi is a user illetve a pass. Van esetleg valami lehetősèg, hogy belepjek a routerba? Nem talaltam rajta reset gombot igaz nem volt rajtam a szemüvegem :). Köszi az ötleteket.

Üdv DCS


Sumi
(aktív tag)

Rontani biztos nem fog a helyzeten ha kikéred magad a natból (+bármikor visszakérheted). Tényleg egy pár perces telefonhívás kérdése az egész.


LSL1337
(őstag)
Blog

ma bekötötték flip-et.

asus routeren dual WAN failover megy faszán.
IX-ben ma is éjféltől karbantartás, szóval pont élesben lehetett is tesztelni.
ping bix.hu -t, 5 timeout sor, és már át is kapcsolt magától telekomra a router.
visszafelé csak 1 timeout sor, külső IP cím egyből változik.
duckDNS-nek cseppet több idő kell, de ezzel a funkcióval régi álom valósult meg így is :)
sztereo optika :D

[ Szerkesztve ]


Fuvaros
(senior tag)

nem találom, eltünt a fórumban a digi mobil csoport-téma...


Fuvaros
(senior tag)

köszi


Croft-21
(őstag)

Írok nekik ma csak kérdés, hogy vajon én is kérhetem, ha nem én vagyok az előfizető?
Megnézted amúgy a képeket? Egyáltalán nem biztos, hogy a játék közbeni net szakadást a zárt portok okozzák, én csak találgatok, hogy mitől lehetne jobb.


SzlobiG
(félisten)
Blog

Sziasztok.

Adott egy Digi 1000-es net, már optikával. ZTE modem bridgelve van router végett.

Arra van lehetőség, hogy a modemnek a lan portjait tudjam használni netezésre? Vagy ez a bridge mód végett nem lehetséges? Esetleg a modem wifije?

üzenetek