DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


woodworm
(veterán)

Szoktak kódot kölcsönözni, de a ráépülés erős túlzás. A linux kernel a közös alap.


dO4harambe
(újonc)

Nem olvastam (meg) honapokra vissza a topikot. Velemenyem viszont van, raadasul epp emiatt objektiv.
A sebessegtesztekrol azt irtak hogy a bongeszos-frontendes megoldasok egy forintot sem ernek (es tenyleg), viszont az ookla honlapjan tobb architekturara is elerheto a command line verziojuk. Nalam a topologia: ONT (bridge) - sajat router - filleres media bigyusz (X96+, coreeleccel) , mindez 10gigabites kabelekkel osszekotve (mogyorokkal kerult tobbe mint az 1gigabites, igy viszont kiiktattam egy potencialis szuk keresztmetszetet). A commandline speedtestet korbepatkoltam egy scripptel, ami az osszes itthoni szervert meglovi, ez amugy tesztciklusonkent aggregalva ugy 15GB forgalmat general.
A lenyeg hogy ez oszlatta el vegleg a szkepticizmusomat, mindig volt olyan szerver ahol jottek a 930/325-os effektiv ertekek.


Dragon3000
(veterán)

Ezt a 10 meg 1 gigabites kábelt szerintem felejtsd el, van a kábelnek pár paramétere és megvan határozva, hogy hány méterig milyen sebességhez lehet használni, pl a cat5e kábellel is meglehet oldani kis távolságba a 5gbps sebességet, ugyanúgy a cat5 kábellel is el lehet érni a gigabitet.

[ Szerkesztve ]


dchard
(veterán)
Blog

Érdekes a "too many sessions" üzenet. Ugye ezt a peer (tehát ebben az esetben a PPPoE kiszolgáló) küldi. Ez vagy túlterhelésnél fordul elő (sok száz vagy ezer végpont próbál egyszerre újracsatlakozni egy nagyobb volumenű szakadás után), de jelentheti azt is, hogy az előző kapcsolatodat még nem zárta le a szerver és úgy veszi, mintha ez egy második csatlakozási kísérlet lenne ugyanarról a végpontról. Meg kéne nézni, hogy ez a jelzés melyik esetre vonatkozik...


viktorhu
(veterán)

Ezért (is) szeretem menüből újraindítani a routert, és nem mechanikus kapcsolóval. Akkor szépen kijelentkezik, aztán újraindítás után vissza.


mpo
(veterán)

Ha nem muszáj újraindítani, ott a connect-disconnect gomb.


viktorhu
(veterán)

Persze, alapesetben nem is muszáj újraindítani, de ez a probléma akkor szokott előfordulni, amikor valaki kirántja a konnektorból a routerét, vagy a hátulján lévő főkapcsolóval kinyomja, aztán meg vissza. Ahelyett meg mindig ott van a menüből való újraindítás.


radi8tor
(MODERÁTOR)

A történet a következő: ha torrentezek huzamosabb ideig akkor LCP down-al megszakad a kapcsolat. Ez már így van évek óta - beletörődtem, hozzászoktam.
Ma viszont nem csatlakozott újra a router szakadás után, ezért áramtalanítottam. És ekkor lettem figyelmes erre a too many sessions-ra a logban amit még sosem láttam. Lehet valóban beragadt kapcsolatnak érzékelte, mert kb 6 perc kellett neki mire tudott csatlakozni végre.


viktorhu
(veterán)

Mi a becsületes neve annak a routernek? És hány szálat viszel egyszerre? Valószínűleg sok neki. Mármint nem a diginek, hanem a router SOC-jának.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Áh próbálkoztunk már mindennel. Elég jó router van most TL C5 v4, de az előzővel is csinálta.
Már jó pár órám ráment a hibakeresésre. Ha korlátozom a letöltési sebességet 7 MB/sec alá akkor később szakad meg, ha korlátlanul (értsd 10 MB/sec) akkor van hogy 1 percig se bírja.
Békebeli Linksys-el nem csinálta de azt lecseréltem mert nem gigabites volt és kellett LAN-on a nagyobb sebesség.


ToM2oo4
(tag)
Blog

Tudom nem annyira konnyen megoldhato (megfelelo eszkoz es beallitasok kellenek hozza), de nalam ezt csak ugy tudtam elkerulni, hogy a MikroTik routeremen csinaltam QoS queue-kat, amiknek a limitjei a kabel max sebessege (nalam 100 Mbps) ala vannak love (pl. 95 Mbps), igy barmekkora is a terheles, mindig marad annyi sav, hogy a PPPoE control csomagok at tudjanak menni. Nem optimalis megoldas, mert valamennyi savot fel kell aldozni, cserebe sosem szakad meg terheles miatt a PPPoE. Szerintem van mas gyartotol is olyan router, amiben lehet hasonlot beallitani, de peldat nem tudok hozni, keresni kell.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Ha ennyire megküldöd, lehet érdemes lenne próbálni egy edgerouter lite-ot. Van haprón is ahogy nézem. A TL-t hagyd meg wifire meg switchnek (ha tud olyat). Vagy dobsz mellé switchet. Ezt torrenttel nem fogod tudni megfektetni. :N

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

XIII. kerületben hol tartanak most? 1 hónapja hívott az üzletkötő, azóta semmi.


Dragon3000
(veterán)

Elég érdekes, nekem egy ideig volt 1043nd v3 és 4300-as tl, még a gigabites net mellett se produkáltak ilyent korlátozás nélkül, pedig gyengébb hardverrel rendelkeztek.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Tudom, erősen gyanakszom én is a lépcsőházi switchre, csak ezt bizonyítani... :(
Asszem’ közvetlen PC-re kötve a netet nem jött elő. De ezt már sok éve próbáltam, nem emlékszem pontosan.

[ Szerkesztve ]


Sumi
(aktív tag)

MTU probléma nem lehet?
Vagy kicsit összezavarodtam, FTTB-n is pppoe-vel szolgáltat a digi? Vagy FTTH-ról beszélünk? (de ott meg nincs lépcsőházi switch)

[ Szerkesztve ]


dO4harambe
(újonc)

A xiaomi konkretan ezt irja:
root@XiaoQiang:~# cat /etc/openwrt_release
DISTRIB_ID='OpenWrt'
DISTRIB_RELEASE='18.06-SNAPSHOT'
Persze lehet csak felvagasbol irtak bele a kinaiak.

Az AX10-ben biztam hogy mivel troger broadcomos, hatha mas alapokra epul. De amikor a beuzemeles utan 30 (harminc) perccel mar szakadt hat utananeztem. Szerencsem volt, az okkal nyulfarknyi openwrt forumbejegyzeseben valaki voltszives egy firmware dumpbol kibanyaszni hogy bizony ez is openwrt. A linux kernelnel ok is mindenkepp tobbet "kolcsonoztek".

De igazabol banna a fene hogy openwrt. Inkabb az a baja hogy regi es nem kofiguralhato. Legalabbis az ezelotti Archer C7-emre snapshotbol forditottam meg decemberben is, es megeskudnek hogy a ppp-t sosem dobta el. Eszrevettem volna tobb honap home office kozben. Ezek viszont esnek-kelnek. A xiaomi-ba be lehet torni, szoval pl az LCP echo-val kapcsolatos bibit a digi oldalarol meg tudtam kerulni, de sajnos a modem hangup uzenet megfogott.


dO4harambe
(újonc)

Egyszer kivartam (oke, linkelek, kineztem a logokbol), gyakorlatilag masodpercre egy oraig tartott a rekorder ujrakapcsolodas. En azt hiszem hogy ez valami timeout lehet, ennyi ido elott szakad el a cerna a diginel es indit tiszta lappal.
Konkretabban a kivalto ok / hatasmechanizmus valami olyasmi lehet hogy a router felreert valamit (LCP echo response kimarad, 'modem hangup' kodnev alatt valami csomagot nulla hosszunak gondol es panikba esik, mittudomen) es mondvan hogy megdoglott a kapcsolat megprobalja esz nelkul ujraepiteni. Csak errol a digi nem tud, o azt latja hogy a Jozsi probal ujra kapcsolodni. De mivel az eredeti kapcsolat "el", nyilvan tesz ezekre a probakra (too many sessions). Majd miutan egy oran at nem jon az eredeti kapcsolaton eletjel, azt bontja, es a kovetkezo probalkozast mar beengedi. Mivel a ppp a wikipedia szerint mar negyedszazados, ilyet igazan nem varna az ember. Szoval remelem en tevedek.


woodworm
(veterán)

A xiaomi tudottan az openwrt-re épít, az asusra és a tplinkre értettem, mert azokat hasonlítottad a xiaomihoz.


mpo
(veterán)

Én is erre gondolok, az UTP kábel valamelyik végén gond van.
Még FTTB 500 volt, fölkészültünk az FTTH-ra, barátom routerét is, enyémet is beállítottam.
Akkor derült ki, hogy az UTP nálam lévő végén a csatlakozó rossz, amikor az enyémet visszaraktam 100-as lett a kapcsolat, megmozgattam a csatlakozót 500-lett.
Már csak egy hét volt hátra az átállásig, nem hívtam ezért szerelőt.

üzenetek