DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Dragon3000
(veterán)

Szándékosan csak a kiragadott részre gondoltam, az így magában nem állja meg a helyét. Az úgy igaz, hogy semmilyen jogi alapod nincs arra, hogy panaszkodj a szar géped miatt a sebességre, mivel így is a garantált sebesség fölött megy a neted.


ToM2oo4
(tag)
Blog

A szolgáltató nem teheti meg, hogy soha nem megy a meghirdetett sebességgel az internet, ha így lenne, akkor mindenki adhatnak 10gbps netet garantált 300Mbps sebességgel és kész.....

Szerintem megteheti, ezert fogalmaznak ugy, hogy *maximalisan* 1000/300 Mbps a savszelesseg, es ennek toredeke a garantalt. Ha valakinek garantaltan gigabitre van szuksege, annak berelt vonalat kell kottetnie, joval magasabb aron, mint a lakossagi csomagok. Ha neztel mar random mobilnet csomagot, ott 0 Mbps a garantalt, es akar gigabit a maximalis, technologiatol fuggoen. Tudtommal nincs definialva egy "aranyszam", ami megmondana, hogy mekkora lehet az elteres a maximum meghirdetett, es a garantalt savszel kozott, de javitsatok ki, ha tevednek. Nyilvan elofizetokent sz@r helyzet, ha mindig csak a minimum jon ki a csomagbol a max helyett, es olyankor csak a szolgaltato joindulatara lehet hagyatkozni, de kovetelozni nem lehet.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szerintem turulbird minden segítséget megkapott már amit itt megkaphatott, tehát ne bolygassuk újra és újra ezt a témát. Innentől kezdve rajta áll, hogy mit kezd a kapott infókkal.


woodworm
(veterán)

Volt már róla többször is szó. Az nmhh jelenlegi állásfoglalása szerint nem lehet csak a garantált sebességen szolgáltatni. Pont ezért próbálták a panaszkodót az nmhh mérőkészülék felé irányítani.
Aki pedig az emlékeire hagyatkozik, az igen nehezen lövi be egy régebbi gép hálózati képességeit. Ahogy a digi is jelentősen magasra állítja a mércét, mivel az a hardverigény csak közvetlen pppoe tárcsázás esetén jelentkezik.


turulbird
(tag)

Biztos neked van igazad, nem nekem és Dragon3000-nek, ő is egyértelműen leírja: a garantált sebesség nem azt jelenti hogy mindig a leglassabbnak kell lennie.
Meg nem mindenki lakik Pesten, nem igazán lehet összehasonlítani a vidékkel.
Mellesleg ez egy jobbik napi méréssorozat volt.
A digi megoldása is elmarad az elvárttól, átkötés után 5 nappal:

:((

Hát ez se az öreg hardver miatt volt.

Most sem én kezdtem...
Jó annak, akinek stabil a netje...
Most is csak 449/319, ennél azért még ez a gép is jóval többet tud.
Meg délben sem volt net.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

De neked nem mindig a leglassabb...


Dragon3000
(veterán)

A garantált sebesség, az aminek szinte mindig meg kell lennie, most nem tudom, hány százaléka az évnek, amikor akár neted se lehetne, de ez most lényegtelen is. Te mint előfizető nem a garantált sebességre szerződsz, így a szolgáltató nem teheti meg, hogy mindig a garantált sebességet nyújtja és soha nem megy a meghirdetett sebesség. Régen még fttb esetében volt egyszer ilyen gondom, garantált fölött volt, de épphogy, először le akartak rázni, aztán közöltem velük, hogy nem a garantált sebességről szól a szerződés és ha szarnak bele, akkor tovább megyek. Érdekes kijött a szerelő, először nézte a laptopjával és saját felhasználójával, közölte, hogy minden rendben, megkértem, hogy nézze meg az én adataimmal is, na ott jött a fekete leves, épphogy 300 felett ment a net, pár perc telefonálgatás után újra mértük és jó lett, azóta se volt vele ilyen gondom. Az nmhh állásfoglalását is elolvashatod, ahogy woodworm írta.

A mobilnetet kár idekeverni, persze, hogy 0 a garantált, mert eleve nincs 100%-os lefedettség.


Dragon3000
(veterán)

Jelentsd a diginek, de ha neked eddig is elég volt a 100-as net és most is elég lenne, akkor mi a gondod a sebességgel? Használd és kész. Amúgy sokszor jobb egy olyan letöltéssel tesztelni, amiről lehet tudni, hogy nincs gond a sávszéllel, mert jártam már úgy, hogy tesztelővel elég szar eredményt értem el, viszont letöltés közben meg ment a net 100MB/s-kel.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem tudom az elmúlt napokban követted-e a topikot, ha nem akkor javaslom olvass vissza, egyébként meg kértem, hogy zárjuk le ezt, nem hiányzik a balhé!


#68216320
(veterán)

Van valami Digi roadmap, hogy várhatóan mikor jutnak el Újpest/Káposztásmegyer régióba?
Jelenleg a 100-as lan kábel kábelcsatornában fut a villanyóra szekrénytől a folyosón keresztül a lakásba (nappaliba, ami a legtávolabbi helység a szekrénytől). Ez nagyjából a lakásig ~15m lehet.
Ha mondjuk előfúrok majd nekik a falba egy másik helyet, akkor behozzák kicsivel közelebb az optikai kábelt? Vagyis ugyanazt a kábelcsatornát lehetne használni csak előbb bejönne a lakásba. Szeretném, ha nem a nappaliban lenne a kiépítés. Jelenleg is az van, hogy bár ott jön be a kábel, de az előszobában van a router elhelyezve és a lakás lan kábelezve onnantól minden irányba.

[ Szerkesztve ]


mpo
(veterán)

Ha van is, nem nyilvános.
A terved jó.
A WIFI jó a nappaliban, ha az előszobában van a router?


Soma01
(veterán)

Én is úgy csináltam, hogy előkészítettem egy másik pontot, ahol be tudnak jönni az optikával a lakásba és nem volt gond, azt használták. Szerintem az a lényeg, hogy ne legyen nekik vele sokkal több munkájuk. Ha elő van készítve, akkor meg még örülnek is neki.


Ablakos
(őstag)

Ma reggel a t-online domain-es email fiókok nem tudnak levelet küldeni. smtp 465 v. 587 (ssl) portokkal próbáltam, de se windows kliens, sem android nem működik. Valamilyen szigorítás lehetett?


radi8tor
(MODERÁTOR)

Óbudán másnak nincs gondja LAN-os Digi nettel? :F

[kép]

Szerk: végül 6 percnyi tétlenség után tudott kapcsolódni a router...

[ Szerkesztve ]


Lacccca87
(addikt)

Reggel óta megy folyamatosan hiba nélkül.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Azóta volt még egy kimaradás és utána megint nehezen talál magára.
Jó lenne már ha üvegszál lenne itt is, gondolom azzal megszűnnének az LCP down-ok.


dO4harambe
(újonc)

Ebben az ugyben lett valami elorelepes?

Nalam is derult egbol 'modem hangup'-pal szakad a DIGI-s ppp kapcsolat. Ami azt illeti a logok alapjan az ASUS-odon is valami porosabb openwrt futhat gyarilag, csakugy mint a jelenlegi routeremen (xiaomi)... meg az elozon (tp-link) amit tegnap visszavittem 14 napon beluli elallassal. Az asus-t mar ajanlgattak, de ezek szerint ugyanaz a szituacio.
Szoval eleg jo az egyezes.

üzenetek