Disney+ - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


qqq
(tag)

Sokszor "multitaszkolunk", így praktikusabb a szinkron, de azért bőven nézünk felirattal is.


qqq
(tag)

Köszi! Én is a feliratot bámultam a szinkron mellett jópárszor. :)


erahurka
(félisten)
Blog

Ja munka közben mondjuk én is szinkronnal nézek ha van.


Mr K
(senior tag)

Majd ha az amcsik meg a németek felirattal nézik az idegen nyelvű filmeket, akkor elhiszem, addig vannak fenntartásaim...

Sajnos nekem hagyományos berendezésű szemem van, azaz vagy a feliratot olvasom, vagy mondjuk a beszélők arcjátékát (vagy az akciót) nézem, a kettő egyszerre nem megy. Egyszer tervbe vetem, hogy lemérem, mennyit vesztek így a filmből: az volt az elképzelés, hogy magam elé veszem a felirat fájlt és megmérem, mennyi ideig tart elolvasni. Sajnos felirat fájl olvasni elképesztően unalmas, azaz gyorsan felhagytam vele...

Nemrég újranéztem a D+-on a Vadon (Wild) c. opuszt angolul (angol felirattal supportként), mert csak így van meg. És sajnálom, nekem magyar szinkronnal jobban tetszett. De nyelvleckének jó volt (csak nem az lett volna a cél).

Amúgy imádok olvasni. Könyvet.


erahurka
(félisten)
Blog

Kapcsolgasd a hangsávokat, az egyiken lesznek háttérzajok a másikon nem. Amúgy meg kiemelted a két legnagyobb szinkron nemzetet, de pl. Romániában minden felirattal megy. Lengyelországban is csak hangalámondás van a mai napig, gondolom moziban nem azt tolják.

Ma voltam moziban, olyan fos doboz hangja volt a szinkronizált dialógusoknak hogy nem igaz, pedig moziban azért szokott lenni egy szint amit hoznak a szinkronnal.


qqq
(tag)

Az Örökkévalókban jó a felirat, vagyis szinkron közben csak amikor kell, akkor jön elő, szóval így a Shang-Chi csak el van szúrva.


Chris0321
(addikt)

Az sem mindegy miért készül a felirat. Van ami végig fordít, van ami csak a nem magyar szöveget. A hallássérülteknek pl. nem biztos, hogy elég az utóbbi.


NY_A
(őstag)

Lehet rosszul emlékszem, de mintha a Simpsons szinkronnal lett volna fent. Nézni akartam egy kicsit de sajnos nincs szinkron. Aztán ami meglepett, az Amerikai fateron, és a Bob burgeren sincs. A többit már meg sem néztem, mint Cleveland show, vagy Futurama. Pedig reméltem, hogy ezek szinkronnal kerülnek fel.


erahurka
(félisten)
Blog

Tuti volt szinkron a Simpson családon, első nap belenéztem pár részbe és meg is lepődtem milyen fura Homer új hangja. Nem lehet hogy a legújabb évadon nincs csak? Family Guynál már akkor se volt nálam de abból csak a legújabb évadba néztem bele.

Amúgy ezek egyből jönnek majd Disney+-ra az amerikai tévés premier után? Mondjuk szinkronnal jobban örülnék neki, ezeket úgy szoktam meg.


NY_A
(őstag)

Belenéztem több részbe. Elég kiszámíthatatlan módon van a szinkron. 1. évad nincs, de 2. már igen. Aztán 7, 8-ban megint nincs, aztán 9 van, 10-ben van olyan rész ahol van és van aminél nincs, és így tovább. Érthetelen.


erahurka
(félisten)
Blog

Hát ez tényleg fura. Mert a Simpson ezer csatornán ment már, lehet több jogtulajdonos van de évadokon belül azért nem hiszem hogy változik. A Family Guy-t meg csak a Comedy Central adta eddig úgyhogy ott minden szezont tőlük kell szerintem megvenni. :F

Mondjuk HBO maxnál is ugyanez a helyzet néhány sorozatnál, sőt, ott van állítólag hogy részek is hiányoznak :DDD

Nagyon bonyolult ez a streaming így hogy ezerszer eladtak már minden jogot az elmúlt 50 évben aztán most valahogy meg kéne szerezni a szinkronokat meg hasonlók.


Mr K
(senior tag)

A TV csatornák meg nyilván bolondok lennnének lemondani a szinkron jogokról, mikor ez egy kiváló eszköz arra, hogy megtartsák a nézőiket.

Én pl. tegnap elfelejtettem felvenni az A lány c. sorozat 3-4. részét. Most vagy az van, hogy megnézem D+-on feliratosan, vagy megvárom, hátha leadják valamikor TV-ban újra. Azt hiszem az utóbbi lesz...


Mr K
(senior tag)

Pozitívum: CCwGTV-n megváltozott a felület, így egyszerűbb lett a visszatekerés.

#1485 erahurka Rákerestem Romániára. Azért nincs szinkron, mert nincs rá pénz (a tévé társaságok szegények, moziba meg alig járnak a népek.) [forrás]


erahurka
(félisten)
Blog

Itthon meg azért nincs feliratos vetítés mert arra nincs pénz :DDD


Donki Hóte
(veterán)

Nem pont idetartozik a kérdés (bár ide IS tartozik), de megkérdeem, hogy azt honnan lehet lekérdezni, hogy egy adott film melyik stream csatornán tekinthető meg?

Pl. ha arra vagyok kiváncsi, hogy mittudomén a Birds of Prey című filmet melyik csatorna nyomja, azt honnan lehet megtudni?


l.skywalker
(félisten)
Blog

Én ezt használom: JustWatch - The Streaming Guide


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Google kereséssel: [link]

Persze még mindig ott lesznek a régiós korlátozások, pl lehet, hogy Netflixen megy, de pont nálunk nem.


l.skywalker
(félisten)
Blog

A JustWatch-on be lehet állítani a régiót is.

üzenetek