D-Link DNS-320 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


skoos
(őstag)

Tegnapi vásárlásom ez a szépség volt.
Egy Samsung HD203WI 2Tb-os vincsit vettem mellé, szépen muzsikálnak együtt egyelőre, pont semmi hangja nincs a kettőnek együtt.

Pár kérdésem volna azért.:
- Első körben szeretném picit lepucolni a készüléket, mert sem az "ajaxplorer",vagymifene HTTP-s file menedzser programot nem használom, sem a beépített P2P kliens-t. Ezeket hogyan tudom letörölni?

-Ez el is vezet a második kérdésemhez: Hogyan tudom felrakni a Transmissiont? 2 remote progi is kéne, mert rajtam kívül a Zasszony is ezt használná. Enged ilyet a Transmission?

-Sehogysenem tudom jól beálltani (hozzáteszem, nem vagyok hálózat-guru) a megosztott mappákat.
-> A Volume_1-re csak az NFS-t engedélyeztem, mert nem akartam az FTP-re az összes mappát kiküldeni, viszont ez az NFS ad lehetőséget arra, hogy a helyi hálón lássam a teljes mappastruktúrát. Tallózom az 'X' meghajtót, ott áll benne a Volume_1 mappa és mindenhez van írási/olvasási jogom. Szuper.
-> Viszont, ha kirakok az FTP-re pár olyan mappát, amit tartalmaz a Volume_1 is, és megadtam, hogy mely userek férnek hozzá milyen jogokkal, az is látható lesz nekem, ha rámegyek az 'X' meghajtóra. És pass-t kér a hozzáféréshez. Persze, ha a Volume_1-re kattintok, ott nem kér jelszót a hozzáféréshez ugyanaz a mappa. Csak zavaró, hogy ott van. 2-3 mappánál még nem gond, de 20-30 nál már az. Pláne, hogy a család gyengébb láncszemei is ezeket a tartalmakat szeretnék elérni.
-> A legjobb az lenne, ha a Volume_1 NFS beállításaitól függetlenül menne az FTP és nem tallózná ki a Win az FTP-be engedélyezett mappákat.

Ezt még vagy tanulnom kell, vagy ilyen a rendszer, még nem tudom. Egy nap után azt mondom, hogy valószínűleg user_error áll fent, pontosabban ebben bízom.

Valamiért az átlag másolási sebességem 8-10Megabájt/s. Olvastam a 323as fórumban hogy olyan 30-50 az erőlködés nélküli sebesség, itt még valami nem kerek nekem.

Az, hogy miért lassítja le a számítógépes torrent letöltést pusztán az, hogy be van dugva a doboz a hálózatba (tehát semmilyen másolás, vagy alkalmazás nem fut rajta) még nem tudom, de gyanítom, hogy a régi-jó WRT54GL router az okozója. Mert a NAS e mögött van értelemszerűen.

A két sz.gép kábellel van a routerbe kötve, semmi gigabit vagy ilyemi, de ennél a teljesítménynél többet várnék. A hd203WI sem sebességbajnok ,de akkor is.

Kivi leszek a firmware upgrade-re, jelenleg az 1.00 van rajta (mert most még nincs más).

:C

[ Szerkesztve ]

üzenetek