D-Link DNS-320 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


skoos
(őstag)

Ha valaki tett fel midnight commandert, esetleg EZT a midnight commandert, az elmondaná a tapasztalatait?

Hogyan lehet hozzáférni progihoz?

[ Szerkesztve ]


Zacsi7
(csendes tag)

Sziasztok!
Hogyan lehet ezzel a készülékkel jelszavas FTP helyről normális, kezelhető módon letölteni?
CSak a gyári megoldás létezik, vagy valami utólag teleptett progival (ami pl. letöltési listát is kezel) ez kezelhetőbben megoldható?
Köszi.


bulek
(tag)

Közben sikerült az ftp belépés.
Teljesen meg vagyok elégedve a NAS-sal, midnight commandert is sikerült belőnöm, minidlna is jól fut, működik a samsung tv-n a fejezetválasztás is. Transmission is jobb, mint a gyári torrent kliens.


skoos
(őstag)

A midnight commander telepítését, verzióját mogsztanád velünk? A hiányosságok, nyavalyák és problémák is érdekelnének.

Köszi!


bulek
(tag)

Én így telepítettem a midnight commandert:

- telepítettem az Optware-t
- mc telepítése ipkg install mc
- putty használata (ssh + a Keyboard beállításoknál XTERM R6

export TERMINFO=/opt/share/terminfo
export TERM=xterm
alias mc="mc -c"

Értelemszerűen az /opt/share/terminfo helyet helyes útvonal kerüljön, mivel most nem vagyok otthon nem tudom megmondani pontosan, de könnyen megtalálható.
majd reboot
Következő indításnál elindítottam az mc-t (ekkor még nem tudtam vezérelni a kurzormozgatókkal), mivel putty alatt ment az egér, be tudtam lépni az optionsba, ahol található egy learning keys funkció. Itt beállítottam a helyes billentyűket.

Kb ennyi.
Remélem tudtam segíteni


skoos
(őstag)

Bárkinek sikerült már a belépési web felületet elérnie távolról? Vagy csak simán ftp://-t írva a hostname elé?

:F


skoos
(őstag)

EZZEL tudjátok tesztelni, hogy kívülről ráláttok-e a saját szerveretekre. Engem mindig becsap a localhost, mert ott pl működik a ddns, csak kívülről nem. Szóval próbálgassátok


VGYke
(addikt)

Sziasztok!
Gondolkodom én is ilyen eszköz beszerzésén. Elsősorban előttem szólóan Joccy88 kérdésének gyakorlati megvalósítására szeretnék választ kapni, mert interneten innon onnan olvasgatva működni kell (ene) DLNA megosztásnak, de nem olvsatam olyanról, hogy DNS-320-nál valakinél is működött (bár az ellenkezőjét= hogy nem működött sem).
Tapasztalatotok?

Másik lényeges kérdésem a HDD választás, ezen hozzászólás alapján. Mi HDD javallott ezen eszközhöz?


bulek
(tag)

VGYke:

Be lehet állítani DLNA szervernek a NAS-t.
Nekem Samsung TV-m van, így a miniDLNA+Samsung patch használom, így működik a fejezetválasztás(mintha USB-ről néznéd), könyvjelző funkció is megy, sajna tekerni nem lehet.
Twonky szerver is ment, de nem tudja azt, amit a miniDLNA.
A gyári beépített UPNP médiaszervert is látta a tvm, de mkv-val nem boldogult.


skoos
(őstag)

WD greenről nincs közelebbi tapasztalatom, de a ED is mindig mondja magáról, hogy meghajtói nem valók NAS-ba. Szóval el tudom ezt fogadni.

Szerintem bármilyen NEM advanced formatos (talán a későbbiekben azt is támodatni fogja, de szvsz jelenleg nem) meghajtót megeszik.

A Dlink fórumuán olvastam valahol, hogy nem érdemes a COMPATIBILITY LIST-et figyelembe venni, mert valaki kipróbálta vagy egy tucat lemezzel és nem folt gondja egyikkel sem.

DNLA-t nem használok jelenleg.

Szerintem nagyon jó kis kütyü, minimális hozzáértéssel kiválóan személyre szabható, szép, van ereje, van kevéske memóriája is ami szvsz pont elég és keveset is fogyaszt.

IMHO, jelenleg a legjobb ár/érték arányú vásár a piacon.


VGYke
(addikt)

bulek, skoos, köszönöm! Úgy gondolom, be fogok ruházni előbb utóbb egy ilyenbe.
Előtte persze lenne jónéhány kérdésem:
1. Ugye a venti csak bizonyos HDD (?), vagy ház belső (?) hőfok felett indul be? Tehát ha nem dolgozik a NAS, akkor csendben van?
2. Ha nem dolgozik, akkor a HDD pörgését leállítja, tehát van benne valami "alvó" állapot lehetőség, amikor tökéletes csendben van és nagyon keveset fogyaszt?
3. Mihez lehetne hasonlítani a "hangosságát", ha beindul a ventilátor? A zaj azért fontos, mert egy panel lakásban egy olyan központi helyen lenne, ahonnan minden helység nyílik, ergo minden helységbe egyformán behallatszik a zaj.
4. Ha a venti megy, mennyire vibrál a ház? Bár tudom, ez HDD függő, mert nekem van olyan WD 3200YS hdd-m, hogy ha beindul, leesik a PC-házról a sörösüveg :D
A vibráció azért fontos, mert a NAS egy gipszkarton "csőben" lenne a routerrel és a lakás villamos megszakítóival együtt, tehát ha vibrál, azt a gipszkarton mint hangszóró membrán felerősíti, tehát ki kell találnom rezgéscsillapítást.

5. Mi történik véletlen áram kimaradáskor? Magától újraindul mint ha mi sem történt volna, feltéve ha a HDD éppen nem írt és nem nyíródott ki?

Elnézést a sok hülyének tűnő kérdésért, de PC-m már volt ezer, NAS-om egy se. :R


VGYke
(addikt)

Samsung patch
Az mi :F


bulek
(tag)

A Samsung TV-k(lehet más tv-k sem, ezt nem tudom) alapból nem tudják DLNA-n keresztül a fejezetválasztást, könyvjelzőfunkciót(megjegyzi az utolsó megnézett pozíciót), előre-hátra tekerést és a többsávos filmek nyelvválasztását.
A miniDLNA-hoz készült egy patch, amivel megy a a fejezetválasztás és könyvjelzőfunkció.
Én egy ilyen miniDLNA build-et tettem fel.
Egy apró gondom van vele, hogy nem db-be tárolja le a film-kép-zene listát, hanem memóriában, így ha ujraindul ujraépíti a litsát(pár perc alatt). Találtam olyan verziót, ami sqlite-t használ, létrehozva egy adtabázist a vinyón, de ezt nem tudtam működésre bírni, nem találta meg az mkv-ket :((


VGYke
(addikt)

:R
És a 31-es kérdésözönöm bármelyikére is tudsz valamit mondani?


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

na megrendeltem én is ,így hamarosan én is tudok majd tapasztalatokról írni.
Egy synology usb station 2-t váltok le a DNS-320-al,remélem nem bánom meg :)
Ami megfogott benne,hogy ennyi pénzért ilyen hardver,és két hdd hely.
Remélem beválik,torrentezni kell,meg egy wdlive,archos70,laptop,+pc kiszolgálására .
Ezt a régi is tudta,csak kicsit sok volt már a kábel :)


bulek
(tag)

Megpróbálok :)

2.00FW van a NAS-on-

1.Én még nem tapasztaltam, hogy beindulna a ventilátor, csak akkor pár másodpercre, mikor bekapcsolom a NAS-t. Akkor viszont elég hangos, bár gyanítom ilyenkor max fordulaton.
Egyébként 1,5T 5400rpm-s Samsung vinyó van benne.
2. Ha nincs használva, a vinyót lekapcsolja.Fogyasztásáról nem tudok nyilatkozni, tesztek szerint 10W alatt van.

A vinyóban lévő fej mozgását néha nagyon felerősíti a ház, de ez inkább akkor jellemző, ha egyszerre megy a dlna és a torrent is.Transmissiont használok torrentre, ami kissé erőforrás igényes, ilyenkor tapasztaltam. Ha leállítom a szolgáltatást, szinte semmi hangja nincs.

remélem hasznosak lesznek a tapasztalataim, amúgy meg vagyok elégedve vele.


VGYke
(addikt)

Sziasztok!
Még egy kérdés: valahogy bele lehet operálni a 3.5"-os HDD helyre 2.5"-os noti HDD-t?
Mert ugye a HDD-nek nem sebesség bajnoknak kellene lennie, hanem inkább sendesnek, hűvösnek és kevesebbet fogyasztónak....
Mondjuk ez csak elvi kérdés, mert a 2.5"-os HDD-k nagyon drágák :W


agyhalal
(aktív tag)

Szevasz!

Igen, megoldható.


VGYke
(addikt)

Most látom, beszerezhető a DNS-325, kb. huszonvalahánnyal drágábban :Y
Fel van adva a lecke! :W
Szerintetek?


Laca 012
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Én is vettem egy 320-ast, viszont a funplug valamiért nem akart rámenni.. :(((
Firmware frissítéssel kezdtem, és már azt hittem, hogy csak a régi 1.00-s firmware -el megy fel, ezért visszaraktam rá, de ezzel sem jelent meg az ffp mappa a bemásolt fájlok és az Ajaxpf mappa mellett , illetve telnet-en sem tudtam belépni..
Próbáltam több helyről letölteni a fájlokat, míg végül sok más leírással ellentétben találtam egy olyat, ahol nem kettő, hanem egy fun_plug.local nevű harmadik is volt. Na ezzel felment. Csak előtte ugye kb. 3órán keresztül próbálkoztam vele.. :W
Azokban a fájlokban, amelyiknél rossz elérési út volt, azoknál természetesen módosítottam, de úgy sem akarta az igazat, sőt volt olyan leírás, ahol azt írták, hogy a kiterjesztés nélküli scriptet .ffp kiterjesztéssel kell bemásolni. :Y
Szóval a lényeg, hogy jót szívtam vele, nem tudom másnak hogyan megy fel gond nélkül 2 fájlal.. :F
Arra is gondoltam, hogy hátha nem voltam alkalmanként elég türelmes, de szinte minden alkalommal leállt a hdd a gyárilag beálított 5perc után, tehát nem volt már hdd aktivitás amikor újra próbáltam..
Értetlenül állok a dolog előtt.

üzenetek