eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Szokott ilyen lenni és folyamatban van a szállítása, majd amikor a következő helyre ér akkor lesz újabb bejegyzés:
Tuesday 14 June 2022 14:28 Accepted at Post Office Sale Moor Post Office [M33 3HF]


rednifegnar
(senior tag)

kovetek egy ausztral elado egy hasznalt cuccat.
egy hete kaptam ra egy -26%-os offert, de eleg rovid idore adta (2 map) es mire eszrevettem lejart. szivas.
de most megint nezegetem es eloszor azt hittem engedett az arbol. com-on nezve 100aud, de-n vagy uk-n meg 127aud. ez nekem olyan afa (27% ???) gyanus.
letezik hogy ez az? nem ir semmit a postazasnal, nem irja hogy ez vamos ar lenne. szallitas ara is hasonlo 30 vs 38aud.
mi ebben a logika? mi van ha a 100-ast valasztom?

(egy db hasznalt termekrol van szo, nem tobb darabos vagy ilyesmi)

szerk:
teljesen nem ertem az eredeti offer igy nezett ki:
Buy it now price: AU $135.00
Your offer: AU $100.00
Offer expires: 20-Jun 06:37:54 BST

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Mivel 150 € (kb. 208,37 AU$) alatti lenne ezért vám nincs, az áfát meg felszámolja az eBay de azt majd csak a fizetéskor látod, írják is.
100-at nem választhatod hiszen ma 24. van, 20-án lejárt. 135 AU$ az ára.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

nem mert ha a com-on nezem ott 100aud az ara. ha a nemeten ott meg 127.
az offer lejart azt irtam is.


V/
(titán)

Nézd az eBay a közvetlen fizetéskor adja hozzá a levonandó áfát, mivel amíg nincs meg a szállítási cím eleve nem tudja a rendszer hogy mennyi lesz az áfa mértéke.
Hiába vagy regisztrálva magyar címmel, ha szállítási címed németországi akkor 19% az áfa míg magyarországi szállítási címnél 27% ezért van az hogy a fizetéskor van csak kiírva.
Így lehet spórolni 8 %-ot.
Az hogy a eBay.com más értéket mutat mint a német eBay gondolom azért van mert az AU$ USD vagy EUR átváltással van megjelenítve. Vagy a német eBay-en is feladta csak más áron, az biztos hogy szállítási költség a legtöbb esetben nem fog egyezni, általában nem azonosak a szállítók. De ezek csak feltételezések, a hirdetés linkje nélkül nem tudok pontos információt, de nem a magyar áfa miatt 127 a 100 német oldalon 119 lenen kiírva, de mint jeleztem nem így működik az áfa kiírása.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

ezert nem ertem en sem, ugyanaz az item number. nem tom hogy tud e ilyen modon eltero osszegeket megadni kulonbozo oldalakra? az afat csak abbol feletetelezem hogy pont 27aud az elteres, de lehet semmi koze hozza. mindegyike bejelntkezve elvileg latja a szallitasi cimem, maskor mindig megfeleloen szamolta a postazasnal ha volt egyeb koltseg (pl vamafa) es azt ott is hozza nem az eladasi arban. a comnal ott is van egy figyelmeztetes, hogy ugye ratehetik.
com, de, uk:



V/
(titán)

A németnél írja hogy az áfa benne van, akkor valószínűleg az ausztrál, angol oldal is az alapértelmezett szállítási címed alapján hozzáteszi az áfa megfelelő értékét, így én is módosítom amit írtam, van amikor látható a bruttó összeg, de a fizetéskor látható a fix érték.
Néhány fix árasra rákerestem és néhánynál ki volt ez írva: (inkl. MwSt.)

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

az a fura hogy en eddig mindig olyannal talalkoztam hogy alul a postakoltsegnel irta a terheket.
a 135-os arat meg alapvetoen nem ertem hogy abbol adott offert 100-ra akkor az nekem mitol is lett volna jobb ha most megveszem siman 100-ert a com-on.


V/
(titán)

Az eBay.com-on is 127 lett volna a vége, mert a fizetéskor számolja fel az áfát, itt nettó ár van kiírva. Az eBay-com-on kiírt nettó 135-ből a 100 az kedvezményes ár, de lesz rajta 27% áfa, de ha német oldal lett volna ahol bruttó árat látsz kiírva és az lesz a 127-ből 100 az is jó.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

na igy mar felig megvilagosodtam, mert mikor penztarhoz megyek akkor mindegy melyik oldalon teszem, a vegosszeg azonos lesz. mas kerdes, hogy kicsit mas bontasban szamolja, mert com-on kulon tunteti fel a vat-ot a de/uk-n meg a cuccra es a szallitasba is beleteszi es azzal egyutt mutat ket magasabb osszeget. de a vege mindektonel azonos.

most csak mar egy dolgot nem ertek hogy az offert mire adta nekem akkor? mert latszolag 100 lett volna az ara az offerrel, ahogy a com-on is most 100 (plusz chekoutnal a vat). de ha az offer tartalmazta az afat akkor az ugy jobb lett volna. szoval ezt meg mindig nem vagom.

kerdes hogy lejart offer eseten kapok e uj offert? nem tom ez mennyire automatikus vagy kezzel allitgatja?
nyilvan kivettem meg visszatettem figyelobol a cuccot hatha lesz ra uj offer de eddig semmi.
meg +kertem egy ismimet is hogy o is tegye figyelore, hatha az van hogy en mar nem kapok ra tobbet offert. eddig meg neki se jott semmi. viszont ezek utan nem tudom van e ertelme varni mert ha offerrel 100 akkor ezzel az erovel a com-on is 100, aztan hozzaszamolja a vat-ot. az offernel nem tudom ezek utan hogy az tartalmazta e automatan a vat-ot vagy nem (ha nem akkor nincs mire varni).

en nem tudok ajanlatot tenni, nincs ra lehetoseg.


V/
(titán)

Írni tudsz neki és abba beírhatod hogy mennyit ajánlanál érte és vagy ad új ajánlatot, vagy csökkenti az árat.


mexel
(veterán)
Blog

Az öf-ből a paypal információknál van egy ilyen a leírásban, miután nem felel meg a PP döntése:
"A Resolution Center-ben megkeressük a lezárt case-t, majd a View button linkre kattintani az Action oszlopban, ott Appeal this claim-t választani és tovább."

Nem találom ezt az "Appeal this claim"-et. Ezt pontosan hol keressem? A lezárt ügynél ha a view-re kattintok csak megnyílik a lezárt ügy, a levelek amiket küldtem, de nincs hasonló menüpont. Változott valami esetleg? Egyszerűen sehol sem találok ilyesmit.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A PayPal oldalán nézed.
Ha nincs azon a helyen akkor nem lehet felülvizsgálatot kérni ott az adott ügyre.
A te esetedben mivel az pénzkezelés az eBay-hez tartozik, nincs a PayPal-nál ,iután az ebay elutasította és azután a PayPal-on reklamáltál a reklamációt a PayPal az eBay-hez továbbitja mivel náluk van a pénz, nem a PayPal-nál ha erre az eBay újból elutasítja a PayPal szintén elfogja utasítani, mert nem fogja az eBay nemleges döntésének a megváltoztatását és a saját pénzéből az adott összeget kifizetni.
Tehát ha nem jelenik meg ott azon a helyen az eredeti döntéstől számolt 10 napig a Appeal this claim akkor nem valószínű hogy erre az esetre érvényes.
Ha a visszaküldést akarod magyarázni hogy nem érdemes azzal nem igazán fognak mit tenni, ők adnak 9300 Ft-ot postaköltségnek azzal kéne gazdálkodni.
Van lehetőséged írni az üzenet rendszerben és egy figyelembe nem vett indokra hivatkozva kérni felülvizsgálatot, de szerintem nem lesz foganatja a fentiek miatt.
PayPal belépve alul Contact Us, jobb felső rész Message Center, + New Message, beírva annak a dispute-nak a számát amivel gondod van leírod hogy mit is szeretnél. De jobb lenne amikor munkanap van mert most a robot nem tud emberhez kapcsolni, bár az üzentet azt fogadják.


mexel
(veterán)
Blog

Köszönöm a választ! Valóban így lehet. Azt hiszem elengedem a dolgot, az eladó egy igazi bunkó volt ( az indoklásban az is volt, hogy az áru megsérült és ezért utasítják el :( ) , az eladó elhitette velük hogy minden az én hibám mert továbbküldettem, nem az ő trehány csomagolása. Mindegy, kb 20e bukta volt a dolgon, már eladtam sérülten hibásan a motyót, és időm se lesz rá. Tanulságnak jó volt.
Mégegyszer köszi a sok segítséget!


zeon.hu
(nagyúr)

Elég rég vásároltam eBay-ről.

Az rendben van, hogy elvileg Spanyolországból Canada Post-al (CPC) küldi az eladó?
TN nincs, írtam neki, hogy küldje (ha van egyáltalán).


V/
(titán)

Hát a kanadai postának szerintem ott nincs felvevőhelye.


zeon.hu
(nagyúr)

De jó...


spae
(aktív tag)

Üdv. Mindenkinek!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy egyik óráról a másikra egyes részek az eBay.com-on magyar nyelvűek lettek, és a keresési lap is megváltozott kicsit. Ez mindenkinél így lett, vagy csak valami gond van? Mert én semmit nem állítottam át!

A segítséget előre is köszönöm!
Üdv. S


V/
(titán)

Nálam minden angol. Ha mobil appról van szó ott az Android az fordítgat ha engedve van. Az Allow translations-t nem kell engedni.
Ha böngésző akkor meg töröld az eBay sütiket és a böngésző gyorsítótárat, ekkor majd újból be kell lépned, de angol lesz a felület. Lehet hogy kísérletezgetnek, bár a nyelv még náluk nem választható a böngészőben.
Lehet hogy lesz változás, mert eddig angol számról jött az sms most pedig már magyar Telekom számról kaptam.

[ Szerkesztve ]


spae
(aktív tag)

Szia!

Köszi a segítséget!
Firefox... töröltem a sütiket, és a gyorsítótárat, újra beléptem, de ugyanaz maradt...

üzenetek