eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

10 % a minimum eBay jutalék amivel számolhatsz.


C64
(őstag)

Hát nekem eddig mindig kb 15%-ra jött ki a levonás a vételrából. Ezt még el tudtam fogadni, de az nagyon nem elfogadható, hogy most a semmire akar megadóztatni ez a sz@r!
És itt is csak az eladó szív, a vevő sosincs megb@szva semmiért. Ha ő áll el akkor nincs fee, ha én akkor van! Kapják már be!


V/
(titán)

Csak arra írtam hogy 5-8 %-ot emlegettél, van olyan kategória ahol alacsonyabb az alap jutalék, de az egyéb költségek miatt tényleg 10 % lesz, írtam hogy a 15% az normál díj.

[ Szerkesztve ]


kokokka
(őstag)

Egyrészt érthető amit írsz,másrészt meg te hirdeted a dolgot, te adtad el aztán te visszakozol. Az eBay mindent biztosított neked ahhoz, hogy eladhasd az árudat, te mégis úgy döntöttél, hogy bár használtad a szolgáltatásait, mégsem adod el a terméket.
Ettől függetlenül szerintem is elég sokat von le magának minden tekintetben.

[ Szerkesztve ]


C64
(őstag)

Hát de nem direkt volt. Csomagolás közben tört el véletlenül.
És igazságtalan, mert a vevő elállhat, szivathat bűntetlenül hetekig, ha pl nem fizet csak leüti a cuccot. Még negatívat se tudok adni neki ilyen esetben. Én meg meg vagyok b@szva ha sajnálatos módon vissza kell lépnem! Pedig az évek során már nagyon sok fee-t otthagytam nekik. Többezer euro után nem keveset vágtak zsebre...


V/
(titán)

Valamit rosszul értelmezel, 4 napon belül fizetni kell a vevőnek, ha nem teszi meg elállhatsz az eladástól büntetlenül és jelented egyben azt hogy nem fizette ki a vevő amit neki felszámolnak és így korlátozhatják az eladók a vásárlásait náluk.
Negatívot már vagy 8 éve nem ad az eladó az eBay-en, de a problémás vevő jelezhető is.


naga
(senior tag)

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni ebayről vásárolt termék vámkezelésével kapcsolatban.
Rendeltem az angol ebayen egy szerintem magánszemély eladótól egy használt okosórát. Értékben a fizetéskor sajnos 150EUR (158EUR) feletti lett a szállítással és a hozzácsapot 27%-os magyar áfával.
Kaptam a postától a héten egy értesítést, amiben dokumentum pótlást kérnek. A Pótolandó dokumentum(ok): rendelés visszaigazolás, számla, vámkezelési megbízás.
A vámkezelési megbízással kapcsolatban lenne kérdésem, mert ki kellene tölteni a feladó adatait (Név, Ország, Irányítószám, Település, Közelebbi cím).
Megnéztem az Ebayt és Paypalt, de ott mindenhol az ebay szerepel, szóval nem tudom megadni, az angol feladó nevét, címét stb.
A Paypalon a tranzakciónál az eladó adatainál ez van összesen: eBay Commerce UK Ltd.
Az ebayen a tax invoice-on a Fromnál viszont ez van: eBay GmbH Albert-Einstein-Ring 2-6 14532 Kleinmachnow Germany
Ennek az alján még az áll: eBay acting as deemed reseller as per Art.14a of VAT Directive 2006/112/EC has accounted for any VAT due in accordance with the local VAT legislation.
IOSS number: IM2760000742
Ez azt jelenti, hogy az ebaytől vettem átvitelesen?
Mit írjak be, hogy jó legyen a postának és levámkezeljék?
Köszi előre is! :R


V/
(titán)

Beírod a hirdetésnél a felhasználói nevet és termék helyének települését, ha az eladó lejjebb nem adott meg ilyen információkat a hirdetésben.
Nyilvánvalóan ez az információ meg van a Postának, hiszen náluk a csomag, ha pontos adat kellene akkor megnéznék.
Fizettél a végösszeggel áfát az eBay-en? Ha nem akkor a Postának kell befizetned.
Ha fizettél akkor is lerendezel mindent a Posta felé az általuk kért áfát is kifizeted és ha kézhez kapod a csomagot akkor az eBay-en fizetett áfát visszakéred az eBay-től.
Az Összefoglalóban van segítség vámolásos témához és az eBay-től az áfa visszakéréshez is, de csak akkor ha tényleg van áfa a végösszegben.
A 150 €-ba termék ára számol be, a szállítási költség majd az áfa alapot emeli.
Az lényeg ha a termék ára 113,9 £ alatti, akkor még a csökkentett vám-árúnyilatkozatos vámolás, az olcsóbb történik.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Igen, kifizettem az áfát is az ebayen. Az összefoglaló valóban nagyon profi, de remélem a postának már nem kell mégegyszer 27%-ot fizetnem, mert akkor mi értelme ennek az IOSS rendszernek. :F
Sajnos 128GBP a termék + a szállítás, szóval 150 EUR feletti lesz mindenképpen.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nézd ha az eladó a postai küldemény adatokhoz nem írta be hogy IOSS vásárlás volt akkor a Posta honnan tudná, főleg ha még vám-árúnyilatkozatot sem kaptak az eladótól, az Egyesült Királyságból érkezőknél ez sajnos gyakori probléma, így kénytelen vagy a Posta által kért áfát befizetni.
A 128 GBP meg azt jelenti hogy teljes vámolás a 4000 Ft-os díjával, de akkor az eBay sem kért volna áfát, mert meghaladta az érték a 150 €-ot, szóval ez nem kerek így. Ellenőrizd már le, de akkor mindenképp az eBay-ét kérd vissza, ha meg vannak a Postai igazolások és a csomag is nálad.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Köszi. Ez elég szomorú, azt hittem az IOSS elektronikusan megy, nem a feladón múlik, hogy feltűnteti-e. Vámpapír nélkül, hogy indítják el akkor az angolok?
Arra a részre tudnál kérlek még mondani valamit, hogy a számlán miért ez van és ez mit jelent a gyakorlatban? eBay acting as deemed reseller as per Art.14a of VAT Directive 2006/112/EC has accounted for any VAT due in accordance with the local VAT legislation.
IOSS number: IM2760000742
Köszönöm! :R


C64
(őstag)

Nem értek félre semmit, az ebay inkorrekt és igazságtalan. Jelentem? És? Semmi nyoma nem marad. Baromság. Bay csak a vevőknek kedvez, az eladók meg le vannak szarva csak fizessenek. Nem a kisújkamból szívom ki hanem a sok éves tapasztalatom ez! A vevő hiteget, hogy fizet és aztán mégse. Hagyjuk már...

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ha 4 napon belül nem fizet indítod a nem fizette a vevő Case-t, sztornózzák a felszámolt jutalékot és újból meghirdetheted. Nincs hetekig hitegetés, legfeljebb te nem csinálod meg amire jogod van. Nem baromságot írtam.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Az eBay elkészíti a számlát, de nem ők küldik el a terméket és ezért van ez.
A szállítási okmányt az eladó csinálja. Pl. a Royal Mail az szállítás elektronikus megrendelésénél eleve adja az eBay IOSS opciót és azután adja a vám-árúnyilatkozat oldalt is, de ezeket ki kell tölteni és ez kerül a küldeményre és az elektronikus postai adatok közé is.
Míg például az AliExpress az kontrollálja a szállítási folyamatot is és ott ilyen ritkán fordul elő, az eBay-en ezt lehetetlen lenne megoldani, hiszen bármely országból lehet eladó és a vevő is.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Köszi!
A vámárunyilatkoztra, akkor mit írjak az ebay-es eladó ebay azonosítóját? Mert mást nem tudok róla. A számlán viszont csak az ebay van, ezt hogyan fogja a posta értelmezni? :R

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Amit írtam azt az eladónak kell csinálni, te utólag nem tudsz vám-árúnyilatkozatot csinálni.
Töltsd le a Posta megfelelő űrlapját és kitöltés után töltsd fel mindent a megfelelő oldal linken. Ezeket kérték: rendelés visszaigazolás, számla, vámkezelési megbízás.
Ezen az oldalon találod ami kell és itt is kell feltölteni, de ezt a linket Vámkezelendő küldeményhez tartozó dokumentumpótlás küldték ők is.
Hogy egyértelmű legyen jelen esetben az nem számít hogy ez IOSS fizetés lett volna és az eBay felé fizettél áfát.
Erről nincs tudomása a Postának, ezért kérik be azokat amiket írtak.
Megfogják állapítani az áfát, készül vámolási okmány, te kifizeted azt amit összesen kérni fognak, kéred a számlát, nyugtát róla. Miután kézhez kapod a csomagot azután ahogy leírtam az Összefoglalóban az eBay-től kéred vissza a nekik befizetett áfát.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Elrontottam, a vámkezelési megbízásra gondoltam, na oda nem tudok semmit beírni a feladóról, csak az ebay id-ját és az ebayen megadott London, UK-t. Semmi mást. Ez elég lehet a postának?


V/
(titán)

Leírtam hogy a feladó adatai nekik meg van, hiszen náluk a csomag, amit nem tudsz azt nem tudod beírni. Ennyit írsz.
Azt ne felejtsd el hogy a nyomtatványukon külön tétel a szállítási költség. Szét kell bontani a kifizetett végösszeget.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Köszönöm! :R


Remekelek28
(őstag)

Üdv! Egy eladótól vásároltam és ez volt az első eladása Vennék tőle másik terméket is,csak kéri hogy igazoljam h megkaptam a terméket,mert addig nem fizetik ki neki Ezt egy sima értékeléssel tudom igazolni? Vagy kell valamit még tennem?

üzenetek