eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


gaborsan
(csendes tag)

Egy revolutom van, rég nem használom Pay palomat, mert ahhoz az otp-s kártyámat, egyszer csak nem tudtam használni kiutaláshoz. OTP-s kártya van elvileg hozzá rendelve, azt nagy herce hurca után bankszámla kivonat feltöltése után elfogadták. Nincs közüzemi számla a nevemen. Küldtem én már nekik egy képen az összes papaíromat, természetesen mindkét oldallal, de semmi. Mindegy akkor hagyom, úgy se lenne olyan sok minden eladó cuccom.

Köszönöm a segítséget azért.


C64
(őstag)

Haliho

Refund esetén az ebay megtartja magának a fee-t? Akkor is ha nem lett elküldve a termék?


V/
(titán)

Attól függ hogy ki kezdeményezte és miért. De az elszámolás a képernyőn félreérhető akkor is ha sztornózzák a díjat. A vevő a teljes összeget visszakapja és - értékkel számolgatnak.


C64
(őstag)

Én kezdeményeztem, mint eladó, mert nem tudom küldeni meghibásodás miatt. Próbáltam refundolni, de azt írja nincs elég pénz az egyenlegemen és kéri, hogy bankkártyával fizessem, pedig a teljes befizetett összeg az ebay letétében van!

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Akkor nem a teljes jutalékot adják vissza. A jutalék az egy másik tételre van lekönyvelve ezért annyival kevesebbet lát a rendszerük abból amit a vevőnek vissza kell küldeni.


C64
(őstag)

Bocs, de nem értem amit mondasz. Eladtam egy terméket, kifizették és most látom, hogy el van törve nem küldhetem el. Próbáltam refundolni, de -40.5 EUR-ral kevesebbet akar küldeni, holott a vevő mindet kifizette. Ebből arra következtetek, hogy a fee-t úgy is meg akarja tartani a bay, hogy nem történik meg az eladás!

[ Szerkesztve ]


szaszyka
(senior tag)

Szia. Nekem volt refundot pont ugyanígy, nekem 2 részletben volt a refund. A vevő visszakapott mindent, viszont az egyenlegem 0,37$, de hogy hogyan?!


V/
(titán)

Nem értem hogy mit nem értesz, az üzleti feltételek megváltoztak, ha te mondod le a vásárlást az eBay akkor is jogot formál a díjazásra vagy egy részére.
Ha vevő mondja le akkor neked nem kell jutalékot fizetni. Amikor megérkezett a pénz a jutalékot egy másik pénzügyi tételre könyvelték rögtön és egy másik helyre azt ami téged megillet.
Te vissza akarod adni a pénzt akkor a rendszerük a jutalék nélküli neked elkönyvelt összeget látja csak és az mindig kevesebb a vevőtől beérkező pénznél, azt kell neked kiegészítened hogy visszamenjen a pénz a vevőnek.


C64
(őstag)

Hát az a 0.37 $ még nem is lenne gond, de itt 40.5 eurorol van szó, amivel kevesebb van az egyenlegemen, ami majdnem a teljes fee összege, azért nem értem. Az azért tré lenne ha úgy akarná Bay megtartani a feet, hogy végül nem is történt adásvétel.


C64
(őstag)

Haha, ló*sz a seggébe azt fogok én a semmire fizetni nekik:C


demars
(addikt)

Sziasztok.
Mióta bevezették ezt a vámolásos dolgot most rendeltem először terméket ebay ről.
Ahogy szokott lenni, jöttek a mailek (több, kisebb értékűt rendeltem). Ma viszont jött egy mail a magyar posta zrt.-től, hogy "További vámkezelés szükséges, a csomagja kézbesítésre vár, erősítse meg a szállítási költség megfizetését legfeljebb (1,99)."

Sajnos a posta oldala most nem működik. Nem tudok utána nézni.
Ha kell külön díjat fizetni, azt ebben a formában jelzik, vagy ez egy "lehúzó" mail?

Köszönöm!

Szerk. Ha ráklikkelek a "küldd el a csomagomat". piros szövegre egy pillanatra felugrik egy karamafm oldal, aztán nem tölt be!

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ez egy átveréses e-mail, írja a Magyar Posta is. Eleve nem kér senki szállítási költségért 1,99 Ft-ot
Nézd meg az e-mail címet hogy kitől jött.
A Posta innen küld:
Kozponti.ertesites@posta.hu
valaszlevel@posta.hu
VEVOIRODA.BUDAPEST@posta.hu
noreply_ugyfelszolgalat@posta.hu


V/
(titán)

Azt ugye tudod hogy a bankszámládra megengedted a pénzügyi terhelésekre a jogot az eBay részére?


demars
(addikt)

Köszi. Ezt akartam megnézni, de a posta oldala halott.
Ha a válaszra kattintok erre címez:
contacts@posta.info (ez a mai e-mail)

Hónap elején is jött egy (pedig nem rendeltem semmit sem):
info@posta.hu


echterion
(nagyúr)
Blog

Tartok tőle, hogy ez benne van a szabályzatukban és regisztrációkor elfogadtad. Amúgy olyan szempontból érthető, hogy akár találkozhattatok személyesen is és a jutalék megspórolása céljából abban maradtatok, hogy törlitek az aukciót, amivel ugye kárt okoznátok az ebay-nek.

[ Szerkesztve ]


C64
(őstag)

Persze, én magyarba vagyok ő meg németbe. Mind1, tojok rá, majd megkérem az eladót, hogy vonja vissza a vételt. 10 éve regeltem, ez nem volt leírva, de ha le lenne akkor sem fair...
Már az sem fair sztem, hogy 15% feet levon minden eladás után beleértve a csomagküldés díjára értendő feet is. Sztem ez pofátlanul sok!

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Az első az nem az övék, nekem az a info@posta.hu is gyanús én még nem kaptam olyat soha.


V/
(titán)

Valójában 24% is lehet a jutalék néhány esetben, a 15 % az normál, ráadásul még ha a vevő fizetne áfát az is a jutalékalapot növelő tényező.
Akkor ez a refund szigorítás és szívás és még írhatom nyugodt szívvel hogy a jogosulatlan vevői reklamációnál is inkább bennünket szívatnak.
Így bizony legalább 25 % költséghányadot kell beépítened az eladási árba. Nekünk magyaroknak nem igazán nagy üzlet már az eBay eladás, masszív 10%al nőtt ahhoz képest mint amikor még a PayPal kezelte a pénzeket.


echterion
(nagyúr)
Blog

Én ezért hagytam ott a vatera piacteret is, ott is elszálltak az árak. Én most adtam el először ebay-en, el os feledkeztem róla, hogy feltettem, oly rég nem jelentkezett a cuccért senki. Erre kifogtam egy elég problémás francia csajt, remélem, a csomag átvétele után gyorsan lezárul az üzlet, mert sztem benézte a hirdetés szövegét keményen.


C64
(őstag)

Ha 25% rátolok, már kajak nem venné meg senki. De ok, használom az oldalt, fizetek ezért cserébe. 15% durván sok, sztem 5-8% még beleférne. Nézzük azt, hogy eladok egy 500K vagy 1M értékű cuccot, akkor azért elég sok megy a bay zsebébe kb a semmire. De az, hogy végül meghiúsult az adásvétel és mégis fizessek feet, na az már a pofátlanság teteje!! :(((

Megjegyzem amúgy, hogy nem vagyok bay business dealer, csak egy mezei user, aki néha feltesz valamit. Kb egy évben 3x max. De ezentúl inkább keresek más megoldást az értékesítésre, ez a kajak kapzsiság már nem fekszik jól a nyomromnak!!

Anno még a paypal is levont egy rakás feet, plussz az írtó szar átváltási árfolyam, merthogy ugye csak magyar huf számlára hajlandó kitalni. Undorító lehúzás az egész!

[ Szerkesztve ]

üzenetek