[RIOS ERROR] eBay - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Gontart
(csendes tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy tudok a következő panaszommal az ebayhez fordulni és ha igen akkor hol tudom megtenni? Vagy egyszerűen buktam az alábbiak alapján a posta költséget?

A szituáció a következő, Németországból rendeltem egy elektronikai cikket cirka 30 euroért, ami nem felelt meg a hírdetésben szereplő paramétereknek. Írtam az eladónak, hogy visszaküldeném a fentiek miatt, majd kezdeményezte a visszavételt. 9.800 Ft értékű postai díjat kifizetve visszaküldtem, csatolva a számlát és a térvivevényt is. Ezután visszautalták nekem a temék díját, de a szállítási költséget nem.
Az eladót megkérdeztem a szállítási díj visszatérítéséről, melyre ezt írta, idézem: "Unfortunately, in international returns, we don't offer a refund of the shipping cost."

Ezután az ebayhez probáltam fordulni, hogy hozzon benne döntést a leírásban szereplő:
-Find the item in your Purchase History.
-Select See request details (if your item didn't arrive) or See return details (if you're trying to return an item).
-Select Ask eBay to step in.

leírás szerint. De a Select Ask eBay lépés nálam nem szerepel sehol.

Segítségeteket köszönöm!


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Véletlenül nem PayPal-al fizetted? Mert ott visszakapod ezt a pénzt.
Van reakció ideje az eladónak, ha az letelik akkor lesz majd Ask eBay to step in, de ezt az időpontot szokták írni.

[ Szerkesztve ]


Gontart
(csendes tag)
[RIOS ERROR]

Bankkártyával fizettem, PayPal nélkül. A visszaküldés 10.21-én lett indítva, 10.24-én adtam fel és 10.27.-én kezdték meg a visszautalást. Akkor bőszen nézem majd az Ask eBay to step in-t a felületen. :)


echterion
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Sziasztok,
Először adok el ebay-en, jött email, hogy elkelt a dolog. Ugye paypal-lal fizetett a vevő elvileg, de a paypal account-omon nem látszik semmi. Mikor fog ott majd megjelenni a pénz? Az ebay account-on látszik a sold, szóval nem valami spam email-t kaptam be, csak nem tudom biztosra ezeket, még sosem sikerült ott eladnom semmit.
Előre is köszi a megértést és a segítséget. :R


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Már tavaly megváltozott a rendszer, az eBay kezeli a fizetéseket. Vevőként használhatod a PayPal-t fizetésre, de eladóként egy bankszámlát kell hozzáadni és arról szedi le az eBay a díjaikat és arra utalva kapod meg a pénzt.
A kiutalás heti vagy napi, ahogy te választod és ha nincs új eladói pénzvisszatartás a vevő elégedettség visszajelzésig akkor 2 munkanapon belül kiutalja az eBay a jutalékkal csökkentett pénzt.
A magyar eladók az EU-s eBayhez tartoznak és itt EUR az elszámolás, ami azt jelenti hogy egy EUR-os bankszámlát kellene hozzáadni, mert forintos bankszámla esetén az érkező EUR-t a bakod devizavételi árfolyamon (alacsonyabb mint az eladás) konvertálja és némelyik bank még felszámol + költséget is a devizás pénz fogadásáért.
Én a Wise EUR számlát javaslom az eBay-en megadni ha nincs EUR-os számlád.
A Wise-ról egy összefoglaló, van néhány nem egészen pontos megfogalmazás, pl a forintos bankszámla bár belga banki benne van a magyar azonnali utalási rendben mert az MNB felügyeli, azonnal jönnek-mennek a pénzek és a munkáltató is utalhatja ide a jövedelmet.

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Köszi. És tényleg, már van beállított bankszámlám az account-hoz (Revolut-om adtam hozzá valamikor), nem is emlékeztem rá. :R
Meg is jelent az egyenlegemnél az összeg, amiből látom, le is lett húzva az ebay díja, napi kiutalás van ott, ami azt jelenti akkor, hogy csütörtök magasságában várható, mert 30-án kelt el a termékem.
Még egyszer köszönöm a gyors segítséged. :R


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

A Revolut bankszámlaszám is jó lenne ha nem gyűjtőszámlás, ahol neked meg kell adnod egy azonosítót közleményként az utalás lekönyveléséhez.


echterion
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Akkor oda nem fogják tudni elküldeni? Kaptam már oda külföldről utalást bolttól, igaz, az csak refund volt, paypalon keresztül.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Volt olyan rovat a bankszámla hozzáadásnál hogy az eBay mit írjon be közleményként? Én nem emlékszem ilyenre.
A gyűjtőszámla alatt azt értem hogy mindenkinek ugyanarra bankszámlaszámra megy a pénz, de a közlemény rovatban kell valami név, azonosító.
Mint pl. a PayPal esetén mindenki egy Unicredit forintos számlára küldi a pénzt aki fel akarja tölteni az egyenlegét, de meg kell adni a Transfer ID-et vagy magyarul az Átutalás azonosítóját, hogy a saját egyenlegére legyen le könyvelve.
A Wise-nál az összes nyitható bankszámla a saját nevére szól, így ha nincs írva a közleménybe semmi szöveg a pénz akkor is hozzám lekönyvelve érkezik meg.
Nekem az volt az utolsó információm hogy a Revolut EUR bankszámlaszáma egy gyűjtőszámla, de ha változott már és egyedi számla akkor az is tökéletesen jó.


kokokka
(őstag)
[RIOS ERROR]

Én Revolutra kapom. Épp tegnap jött meg a tegnap előtti eladásom utáni pénz.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Akkor ezek szerint ott is megy így. A név lenne az azonosító vagy mindenki külön bankszámlaszámot kap?


kokokka
(őstag)
[RIOS ERROR]

Saját számlaszám van.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

EUR-ra is? Pontosabban milyen devizákra van most a Revoluton egyedi számla, amire direkt mehet a deviza, nem konvertálgatják?

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Szerintem egyedi számlaszámom van, mert volt már, hogy arra kértem és kaptam utalást pl. Coinbase-ről EUR-ban és ott emlékeim szerint nem adtam meg semmilyen közleményt.

[ Szerkesztve ]


kokokka
(őstag)
[RIOS ERROR]

Szinte bármilyenre. Olyat csinálsz amilyet szeretnél.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Pont ez nem világos hogy ez mind lehetséges. Van egy HKD bankszámlaszámod és egy Hong Kong-i banknál van vezetve?
A Wise-nál korlátozott a devizák lehetősége, de az EUR számla az belga bank, az AUD $ az ausztrál bank, az USD az USA bank, a font az angol bank, SGD az szingapúri bank ahol vezetve van a nevemen az egyedi bankszámla.
Az hogy a Revolut ugyanígy meg tudja oldani az összes devizára az számomra hihetetlennek tűnik.
A Revolut számla szó használata nekem nem szinonimája a bankszámla szónak.

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Egy számla van minden valutához, ami bejön rű, olyanra könyvelik le. Nincs külön EUR, HUF vagy bármilyen számla, van egy litván számla és ott történik minden. Nyilván komoly jövedelmek ideutalására nem jó szerintem, de ebay és egyéb nemzetközi boltok tranzakcióihoz meg külföldön történő tartózkodás idejére megfelelő megoldás.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Oké akkor ez nekem semmiképp nem jó még mindig. Ha román lejben akarnak utalni az nem jó ha nemzetközi utalás kell hozzá, mert ott ezért a számlatulajdonosnak többet kell fizetni és az rontja az üzleti lehetőségeimet.
Ha mások így gyűjtő számlásként megkapják a pénzt, akkor te is meg fogod kapni.


kokokka
(őstag)
[RIOS ERROR]

Igen, ez egy Litván számla. Természetesen lehet erre is kérni pl. egy fizetést, ha a munkáltató is beleegyezik. Érdemes mindenképen több pénznemben számlát nyitni, mert azokra mindig a legolcsóbban váltja az adott devizát oda-vissza. Ráadásul egy bizonyos összegig ingyen, nem úgy mint a Wise.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Az oké hogy részben ingyenes a Wise, de a bankszámlákra érkező devizák ingyenesen könyvelődnek és aki utalja annak is saját belföldi utalási díja van és ha szükségem van arra a pénzre más devizában inkább bevállalom azt a 0,41 % díjat.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]