eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Már tavaly megváltozott a rendszer, az eBay kezeli a fizetéseket. Vevőként használhatod a PayPal-t fizetésre, de eladóként egy bankszámlát kell hozzáadni és arról szedi le az eBay a díjaikat és arra utalva kapod meg a pénzt.
A kiutalás heti vagy napi, ahogy te választod és ha nincs új eladói pénzvisszatartás a vevő elégedettség visszajelzésig akkor 2 munkanapon belül kiutalja az eBay a jutalékkal csökkentett pénzt.
A magyar eladók az EU-s eBayhez tartoznak és itt EUR az elszámolás, ami azt jelenti hogy egy EUR-os bankszámlát kellene hozzáadni, mert forintos bankszámla esetén az érkező EUR-t a bakod devizavételi árfolyamon (alacsonyabb mint az eladás) konvertálja és némelyik bank még felszámol + költséget is a devizás pénz fogadásáért.
Én a Wise EUR számlát javaslom az eBay-en megadni ha nincs EUR-os számlád.
A Wise-ról egy összefoglaló, van néhány nem egészen pontos megfogalmazás, pl a forintos bankszámla bár belga banki benne van a magyar azonnali utalási rendben mert az MNB felügyeli, azonnal jönnek-mennek a pénzek és a munkáltató is utalhatja ide a jövedelmet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek