eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Csak az értékelésnél van ilyen bejegyzés, de amíg nem kapod kézhez nem kellene.
A harmadik sor az értékelésnél
Did this item arrive on time? (Kam der Artikel pünktlich an?) és Yes vagy No gomb (Ja vagy Nein)

[ Szerkesztve ]


Remekelek28
(őstag)

Igen azt nem írtam,hogy természetesen megjött. A másodiknál már automatikusan kapja a pénzt?


V/
(titán)

Nem azonnal, mindig van az eBaynek valamennyi rátartása, 2 nap a könyvelése és annak megfelelően utalják ki amit megadott napi vagy heti.


echterion
(nagyúr)
Blog

Megérkezett a csomagom a vevőhöz a tracking szerint kedden. Az ebay-nek ugye megadtam a tracking numbert, de ott még nem látszik, hogy kézbesítve lett a csomag. Hogy tudom azt ott jelezni nekik vagy beállítani, hogy kézbesítésre került a csomag? Európa+ csomagként adtam fel a postán. Természetesen a vevő nem jelzett semmit, az utolsó levelében azt írta, nem tud angolul (előtte persze még tudott, írt is).


V/
(titán)

A Postánál a nyomkövetésnél azt látod hogy kézbesítve? Delivered lenne angolul. Szokott frissülni az eBay is, te nem tudod beírni, a vevő tudja igazolni hogy megkapta. Szolgáltatónak mit írtál be?

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog

Igen, sikeres kézbesítés van a nyomkövetési oldalon. Magyar Posta-t választottam ki a legordulő listából. Semmi mozgást nem mutat ebay-en, áll a dolog a tracking provided-nél. Akkor írjak az eladónak, hogy jelezze a megérkezést?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Other jobb lett volna, az szokott frissülni, a Magyar Posta az nem normálisan osztja meg az adatokat, lehet hogy azért nem látod. Akkor itt is azt látod? Mert ha igen akkor csak megy a szinkron.
Az értékelés 3. pontja az átvétel, a megérkezés.

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog

Igen, itt is átvette, november 8. 10:55-kor. Elsőbálozó vagyok, legközelebb majd akkor Other-t választok. :B
Köszi szépen, írok neki, hogy értékeljen akkor. :R


AstraCDX
(senior tag)

Sziasztok !

Hogyan lehet az ebay-en, Dollárban, vagy Euroban megadott árat a lehető legkisebb átváltási veszteséggel kifizetni ?
Hiába nézegeti az ember a középárfolyamot, a tetü magyar bankok brutál/pofátlan drágán adják/váltját a valutát .
Forint számlához csatlakozó Mastercard kártyám van, PayPal is tud menni, de az is a forint számláról/kártyáról .
Valaki ajánlotta a TranferWise, vagy újabban már csak Wise "bankot", állítólag nagyon jól vált .
Van valakinek tapasztalata a Wise-el kapcsolatban ?
Vagy egyéb ötlet a kedvezőbb Forint/valuta átváltásra ?

Üdv.

Astra


V/
(titán)

Regisztrálj a Wise-ra és megoldva a probléma.
Igényelsz bankkártyát és azután lehet több digitális kártyaszámod, amelyeket akár a PayPal fiókodhoz is hozzá tudsz adni.
Minden információ rendelkezésedre áll magyarul az oldalukon és itt a lényeg összefoglalva.
A bankod sem igazán középárfolyammal számol, a vásárlásokra inkább a deviza eladási árfolyamot használja a legtöbb bank.

[ Szerkesztve ]


naga
(senior tag)

Úgy lett, ahogy mondtad a posta ráverte az áfát, hiába küldtem be mindent nekik (pl. IOSS számlaszáma a megfizetett áfával).
Ha egyszer megkapom végre a csomagot, akkor kérhetem vissza ebaytől az áfát. Annak mennyi lehet az átfutása várhatóan?
Nincs olyan opció az ebayen, hogy nem IOSS-el kéred a bonyolítást? Mert ennek, így nem sok értelme van szerintem, ha a posta kiveti újra, hiába van már kifizetve.
:R


kenwood3
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Tortent valami változás az elmult 1-2 évben az ebay-el? Mert kb 5 evente 1x kellene onnan valami es , amikor utoljara rendelnem kellett, tele volt a hardverapro ebay-rol rendelesben segito hirdetesekkel! Most is kellene 1 kis aprosag, de sajnos még winner_hun se foglalkozik ezzel, mert nem aktiv mar a hirdetése kb 2-3 eve , ahogy látom. Azert, hogy 5 evente rendeljek onnan vmit, nincs kedvem regizni, paypalt csinálni es sajnos az angol se megy ugy, ahogy kellene ehhez! Szoval a kerdesem az lenne, hogy miért tuntek el a hirdetesek?
Koszonom!


AstraCDX
(senior tag)

Köszönöm V/ !

Volt már Wise fiókom, de csak három évvel ezelőtt használtam, és semmiféle kártya nem volt hozzá létrehozva .
De mivel nem értek hozzá, szinte mindent a nulláról kellett megtanulnom elég nehezen, de sikerült megvalósítani amit akartam .
Tettem rá Forintot, de alig tudtam áttenni/átváltani az USD számlára, mert nem tudtam, hogyan kell .
Aztán meglett, hogy a Forint számláról kiindulva az átváltás nyomógombot kell erre használni .
Áttettem/váltottam, és virtuális kártyával ki is fizettem amit akartam .
Érdemes-e ebbe belevonni a PayPal-t, mint köztes csatornát, vagy csak fölöslegesen bonyolítaná a helyzetet ?

Köszi ! :R

Üdv.

Astra


V/
(titán)

Leírtam az Összefoglalós leírásban mindent nem szoktak vacakolni vele ha minden olvashtó formában beküldve.
Összefoglaló 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné


V/
(titán)

Még mindig élő a PayPal 180 napos vásárlói védelem, míg az eBay-en ez csak 30 nap. Sajnos november 27-től megszüntetik a az évi 12 alkalma, alkalmanként 9300 Ft összegű visszaküldési költség megtérítést, így csak a hosszabb védelmi idő miatt érdemes. Ha úgy gondolod hogy a PayPal-on keresztül használod akkor egy apró trükköt megírok hogy ne kelljen variálni a PayPal és a kártyakibocsájtói deviza váltással, mert ezt a Wise segítségével nagyon egyszerűen megoldhatjuk.


kokokka
(őstag)

Jöhet a trükk nekem is, ha kérhetem :) Revolut-ot használok, de Wise-m is van. Csak az eddig kimaradt ezekeből.


naga
(senior tag)

Igen, tudom, mielőtt írtam ide elolvastam az összefoglalót. És ahogy már írtam korábban is nagyon jó az összefoglaló, le a kalappal! :R
Én csak a postai ügyintézésen háborogtam. :)


V/
(titán)

Mivel a PayPal-on megváltoztatták a devizaváltás módszerét és a bankkártya beállításokat a legtöbb esetben előfordulhat hogy elmulasztjuk fizetéskor a PayPal váltást átállítani a kártyakibocsájtói váltásra.
A kártyáknál újításként bevezették hogy mi adjuk meg hogy milyen deviza legyen az alapértelmezett, függetlenül attól hogy a kártya esetleg forintos bankszámlához tartozik.
Ez havonta korlátozott mennyiségben úgy 6-10 alkalommal (pontosan nem tapasztaltam ki mert nem igazán volt rá szükségem) lehet változtatni, de ha elfogy a lehetőség akkor az adott havi időszak végéig az utolsón marad.
Egy másik dolog hogy több bankkártya adható hozzá.

Ha van Wise vagy Revolut regisztrációd mindkét helyen lehet több digitális, virtuális kártyaszámot igényelni és ezek hozzáadhatóak a PP fiókhoz.
Hozzáadva 3 ilyen kártyaszámot akkor a következő módon célszerű megoldani.
1. kártya HUF alap értelmezett, a kártyáknak lehet Nickname (becenevet) adni ez legyen Wise digital HUF
2. kártya USD alapértelmezett Nickname: Wise digital USD
3. kártya EUR alapértelmezett Nickname: Wise digital EUR
lehetne egy 4. mondjuk GBP de a fentiektől eltérő deviza esetén van a fapados módszer hogy fizetéskor átállítjuk a devizaváltást.
Így magát a kártya beállításokat nem kell állítgatni, hanem fizetéskor azt a kártyát kell kiválasztani (egy kártyának alapértelmezettnek kell lenni, az a kártya legyen amivel többet fizetsz) de fizetésre csak jelölni kell a szükségest.
Ilyenkor a PayPal nem vált semmit, hanem csak továbbítja az adott devizás fizetési összeget a kártyakibocsájtó felé, ott meg vagy van az adott egyenlegen pénz vagy rögtön váltja, én szeretem konzervatívabb módszert, mindig van az adott egyenlegen megfelelő mennyiségű deviza a fizetéshez.

Pl: a PP kártya lista

[ Szerkesztve ]


kokokka
(őstag)

Köszi szépen! :)


echterion
(nagyúr)
Blog

Én továbbra sem értem ezt az ebay-t sajnos. Nem lehet ezeknek írni valamilyen felületen? Átállítottam a tracking infónál a szállítót other-re, mert nem frissítette a tracking-et a magyar postára, de még most sem frissült, így továbbra is hold-on van ugye a kifizetés. Írtam a vevőnek is, természetesen nem válaszolt semmit, nem is indított értékelést. Illetve most -45€-t ír az egyenlegem és olvasgatva a szabályzatot azt jól látom, hogy nekem ezt először ki kellene fizetnem kiutalás előtt? De ugye azt is olvastam, hogy amíg nincs konfirmálva a szállítás, addig hold-on is marad, de ez nem frissül. Jó lenne beszélni velük, de csak egy useless chatrobotjuk van, aki csak a help article-öket dobálja be a csetablakba. Szóval jó lenne valami humanoiddal beszélnem, de erre módot nemigen találtam (telefonon nem szívesen intézném ezt, azért az számlában erős lenne az eladási összeghez képest).

üzenetek