eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Mivel a PayPal-on megváltoztatták a devizaváltás módszerét és a bankkártya beállításokat a legtöbb esetben előfordulhat hogy elmulasztjuk fizetéskor a PayPal váltást átállítani a kártyakibocsájtói váltásra.
A kártyáknál újításként bevezették hogy mi adjuk meg hogy milyen deviza legyen az alapértelmezett, függetlenül attól hogy a kártya esetleg forintos bankszámlához tartozik.
Ez havonta korlátozott mennyiségben úgy 6-10 alkalommal (pontosan nem tapasztaltam ki mert nem igazán volt rá szükségem) lehet változtatni, de ha elfogy a lehetőség akkor az adott havi időszak végéig az utolsón marad.
Egy másik dolog hogy több bankkártya adható hozzá.

Ha van Wise vagy Revolut regisztrációd mindkét helyen lehet több digitális, virtuális kártyaszámot igényelni és ezek hozzáadhatóak a PP fiókhoz.
Hozzáadva 3 ilyen kártyaszámot akkor a következő módon célszerű megoldani.
1. kártya HUF alap értelmezett, a kártyáknak lehet Nickname (becenevet) adni ez legyen Wise digital HUF
2. kártya USD alapértelmezett Nickname: Wise digital USD
3. kártya EUR alapértelmezett Nickname: Wise digital EUR
lehetne egy 4. mondjuk GBP de a fentiektől eltérő deviza esetén van a fapados módszer hogy fizetéskor átállítjuk a devizaváltást.
Így magát a kártya beállításokat nem kell állítgatni, hanem fizetéskor azt a kártyát kell kiválasztani (egy kártyának alapértelmezettnek kell lenni, az a kártya legyen amivel többet fizetsz) de fizetésre csak jelölni kell a szükségest.
Ilyenkor a PayPal nem vált semmit, hanem csak továbbítja az adott devizás fizetési összeget a kártyakibocsájtó felé, ott meg vagy van az adott egyenlegen pénz vagy rögtön váltja, én szeretem konzervatívabb módszert, mindig van az adott egyenlegen megfelelő mennyiségű deviza a fizetéshez.

Pl: a PP kártya lista

[ Szerkesztve ]

üzenetek