Fizika topic - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


repvez
(addikt)
Blog

egy egyszerunek tuno kérdéssel jöttem.
Arra lennék kiványcsi, hogy mostanában a telefonok töltése eléggé magas teljesitményre ment fel és, hogy ez hogy jelenik meg magában a töltésben és a kábelekben?

Mert ez alapján
Volt × Amper = Watt
Ha átlagosan 5V körül mennek a monilok és 120W al lehet tölteni akkor 24A kéne hogy a töltéskor menjen az usb kábelben ha jol gondolom.
DE a legtöbb kábelre 3A vagy 7 maximum 10A-t láttam eddig , de ahhoz hogy ilyen áramerösség meleltt kijöjjön a 120W akkor elég magas feszultségen kéne az akksit tölteni amit nem tudom , hogy birna el.
ÉS ha tudja is ezeket a számokat akkor ahhoz különbözö keresztmetszetö vezeték se ártana, de eddig mindegyik ugyan akkora átmérüju volt , akár a gyári akár utángyártott vagy gagyi kábelt is néztem.

Szóval vagy az a parasztvakitás, hogy tudják ezt a teljesitményt vagy a kábelekkel van valami ,de akkor mit kell nézni ahhoz, hogy ténylegesen ki is lehessen használni azt a töltési teljesitményt amit a töltöfej és a telefon tud egy utángyártott hosszabb 2m es kábelen .
Mert a reklám és a papir mindent elbir, de a valoságban hogy lehet megállapitani ezt, hogy ténylegesen lehet rajta ekkora áramot átvinni és nem fog leolvadni vagy más gondot okozni?

üzenetek