HTPC (házimozi PC) topik - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


molnarg
(csendes tag)

Sziasztok, kicsit segítsetek légyszi Sógoromnak kellene összerakni egy htpc + NAS-t természetesen 'mennyit engedsz' a feléből típusúan :D

Mivel egyszerűen ezekben az új celeron procikban nem vagyok jártas nem tudom hogy mit bír el és mit nem egy ilyen gépecske.

Nem kell túl nagy dologra gondolni linuxban mozgok, kap egy ubuntu mate desktopot, hdmi-vel összekötve a tv-vel, gyroscope-os távirányítóval. (5.1-es hang legyen, full hd-t vigye, tehát a 30-40 gigás filmekkel ne gyűljön meg a baja)

Lenne benne egy ssd vagy nvme (alaplaptól függően) plusz 1vagy 2 db 3.5-es red disk, részben szoftveres raid 1-ben a fontos adatoknak, és többi pedig a filmeknek raid 0-ban vagy raid nélkül (ha az egiyk lemez kisebb a másik nagyobb)

Mennyi a minimális memória igény? Gondolom az integrált cpu-s gépek (pl intel 600-as széria) ebből veszi el ami neki kell. Kell 16 Gb? vagy elég 8Gb?

Mekkora az a benchmark ami már jónak számít? Egy ilyen mondjuk elegendő, vagy áldozni kell rá és egy ryzen 2200g/3400g kell neki?

https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/j4125-itx-p605961606/#termek-leiras

Köszi a tippeket előre is!

[ Szerkesztve ]

üzenetek