exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


blueboi69
(csendes tag)

"Ő most beszélt emberekkel (?) és szerintük az ingatlanos által mondott szám nagyon kevés. Ő nem akarja ennyiért elvesztegetni a házat. És az emberek (?) akikkel beszélt azok azt mondták, hogy jóval többet ér. Jó lenne legalább 120-at kapni érte, mert nem akarja elpocsékolni."

Fúbazzzeg, én ilyenkor szoktam már üvöltözni :W Sajnos én is egyre kevésbé vagyok toleráns az ilyen baromságokra, amikor maximálisan próbálnék segíteni.
Mondjuk így én sem beszélnék anyámról, de totálisan meg tudlak érteni.

Friss story, múlthéten azzal mentem oda, hogy szereljem ki a sütőt, mert vesz másikat, ezt meg leviszem a pincébe, majd eladjuk. Váltig állította, hogy ez a sütő füstöl, büdös töle a lakás (mármint a kajából származó füst/gőz, maga a készülékkel semmi gond), éshogy ő soha többet nem akar ezzel sütni.
Oké, kiszedtem a sütőt, mondtam, hogy ellenőrzöm a vezetékezést, mert 40éve épült panel, alumínium vezeték stb, amit kinézett sütőt, az meg 3.5kW.
Mondtam neki, hogy a vezeték nem fogja elbírni, mert feltérképeztem, hogy ugyanazon a körön van rajta a hűtő, mikro, párelszívó és a konyhai konnektor sor, amin bármikor bekapcsolhat egy botmixert, kv főzőt, akármit.
Na akkor itt indult egy fél napos makettkodás, hogy hol lehetne új vezetéket odavinni. De kábelcsatorna nem jó, mert ronda, vésni nem lehet, mert porral jár és különbenis pár éve volt kifestve és semmi sem jó.
Végül vissza kellett szerelnem a sütőt (felhívnám a figyelmet az aláhúzott részre)! :W
Közben ment a mantra, hogy de a rokonoknál miért van akkor ilyen modern sütő, nála miért nem lehet megoldani semmit. Felhivattam a rokonokat, jéééé érdekes náluk van rendes vezeték és külön megszakítón van a sütő, nahááát. :C

Másnap felhív, hogy ő beszélt egy bolti eladónővel telefonon (párhuzamot vélek felfedezni a beszélt emberekkel résszel, és egyébként milliószor eljátszotta már, hogy másoknak elhiszi, nekem meg nem), hogy neki azt mondta a bolti eladó, hogy vegye meg nyugodtan, ha korábban is villanysütő volt, akkor nem lesz gond. Itt már eldurrant az agyam és kicsit kiabálva, hogy megértse a helyzet komolyságát, mondtam neki, hogy oké akkor vegye meg, előtte irasson egy papírt az eladóval, hogy lakástűz esetén vállallja e a felelősséget az ilyen kijelentéseiért vagy csak mindenáron el akar adni valamit!
Végül azzal basztam rá a telefont, hogy ha nekem nem hiszi el, legalább hívjon ki egy villanyszerelőt, aki felméri a vezetékeket és ad egy szakvéleményt arról, hogy mehet-e a sütő vagy nem. És az ő szemében én vagyok az aki nem akar segíteni neki, mert nem szereltem be neki egy sütőt és ő csak eddig látja a dolgot, nem fogja fel, hogy itt vannak előírások.

Egyébként nálatok, ő most nyilván meg van szeppenve, mert felfordul az élete, amihez éveken át görcsösen ragaszkodott. És nyilván rosszul esik neki, hogy más emberek szerint elherdáljátok a házat azzal, hogy kevesebb árat mondtok rá. Azzal lehetne rá hatni, amit te is mondtál már, hogy nektek nem kell a pénz, vagy azzal, hogy végső soron az majd egyszer a tiétek lesz, a saját örökségeteket meg nem tennétek tönkre.
De fel lehet rakni 100M-ért is, ha hetekig, hónapokig nem jön vevő, akkor majd belátja, hogy IJ.

üzenetek