exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Igen, 8 éve több kísérletem volt, hogy megértessem vele, hogy gyakorlatilag csak nyerni tud rajta:

- jóval kevesebb rezsi
- jóval kevesebb takarítási igény
- jóval kevesebb (vagy akár évekig semmilyen) karbantartási igény
- jóval könnyebb közlekedés, nem egy óra a legközelebbi értelmes program
- jóval egyszerűbb bevásárlás, nem csak egy ősrégi ABC boltból átvedlett Tesco Express van, vagy nekem 12 perc gyalog, neki 20 perc galopp a legközelebbi LIDL vagy több megálló busszal a Shop Stop vagy mi a neve, ami az Adyligen felé vezető surranóút felé van.
- jóval magasabb fokú gépesítés (mosogatógép, nem gázpalackos tűzhely, akár hőlégpunepás fűtés)

Én semmit nem akarok nyerni vagy kivenni ebből. A saját részemet maximális mértékben beleforgatnám, mert úgy gondolkodom, hogy minél kevesebbet vesz ki az ember annál jobb lakást tud venni neki belőle és annál könnyebb lesz neki.

Ha öcsém sem akar kivenni belőle pénzt, akkor egy eszményi kisebb lakást vagy egy igen jó közepeset lehetne venni neki.

Anyám mindig is nagyon odafigyelt rá, hogy ő jól járjon. Most az a lemez van beragadva neki, hogy a családi vagyont meg kell védeni a pénzéhes feleségemtől, minden erejével azon van, hogy feleségem egy petákot ne kapjon semmiből. Ami azért különösen ironikus, mert pont mi vagyunk azon rajta, hogy a mi részünkből egy fillér se menjen pocsékba, hanem forgassuk be neki a jobb lakhatás érdekében.

Nem kell a házból pénz, ha majd öröklök, akkor persze a gyerekek jövőjébe fektetem. De "kivenni" semmit nem akarok se én, se feleségem. Ezt már évek óta nagyon transzparensen kommunikáltuk vele, az állásponton nem variálunk, nem vagyunk pénzéhesek.

Ugyanakkor azt is elmondtam neki már 8 éve, hogy nem akarunk odaköltözni semmiféle körülmények között. És azt is világosan elmondtuk, hogy azt nem vagyunk hajlandóak pénzügyileg támogatni, hogy ő ott egy mauzóleumban feszítsen, amit sem felújítani, sem fenntartani nem tud a nyugdíjából. Pont ezért vagyunk rajta, hogy egy értelmesen fenntartható ingatlanba mozduljon, ami felszabadítja az ő (!) erőforrásait és lesz energiája és pénze kulturális programokra járni.

Most bevallotta, hogy a kertet sem bírja és jövőre befejezi a kertészkedést és hagyja elvadulni az egészet. Ami persze egy mondás, mert egy idő után elkezdenek a szomszédok majd mozgolódni, hogy nő át hozzájuk a dzsindzsa és csináljon valamit.

És persze ezt is megjósoltam neki 8 éve, de akkor sem hallgatott semmire.

50 perc múlva hívom az ingatlanost. Ha egy aláírás (egy tulajdonos) elég, hogy a szerződést elindítsuk, akkor az első lépés úgymond akadály nélkül le tud futni. De az eladáshoz mindenképpen mindhárom tulaj aláírása kell majd, amit 90%, hogy meg fog torpedózni. És akkor a Lex Qnadam (sic!) életbe lép.

Szerintem már egyébként az első potenciális vevőjelölt felbukkanásakor is majd "odateszi magát" úgy, hogy a vevő farral előre hagyja el az egészet, aztán akkor majd szépen ott lesz, ahol a part szakad.

Az egésszel azt fogja elérni, hogy majd nem 17 fok lesz télen, hanem mondjuk 12. Mert a gáz nem fog tréfálni...

üzenetek