exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Samott
(addikt)

Hubakker, kizart hogy ez normalis legyen. Amikor telepitettek is ilyen hangos volt? Telefonoddal merj egy hangerot a kozeleben es jelezd a szolgaltatonak hogy nezzek meg. Gondolom az o eszkozuk nekik kell karbantartani. Lakasban nem lehet normalis esetben ilyen zajos eszkoz.


Phülöp
(addikt)
Blog

Akkor kezdett el zúgni, amikor a napelemesek konnektáltak a szekrénybe, de akkor még csak halkan - csukott szekrényajtó mellett nem is lehetett hallani. Tegnap volt óracsere, azóta viszont ilyen.


Jahno
(őstag)

Szép felharmonikus :Y


NauTiLUS_HUN
(újonc)

És számol is visszafelé? nekem a régi forgós órám állt meg és zúgott amikor ráengedtük a napelem a telepítéskor pár perc erejéig.


Samott
(addikt)

Es oracsere kozben nem zavart ez senkit? Viszont akkor nem az ora csinalja, hiszen mar elotte is volt. Ejjel-nappal mindig ilyen, vagy csak ha termel a napelem?


Phülöp
(addikt)
Blog

Mindig ilyen, folyamatosan.
Óracsere közben nem voltunk itthon, vendégünk engedte be a szerelőt. Max. fél órát volt itt a csávó.


Jahno
(őstag)

Kapott +1 visszafelé betápot, miért ne lehetne ugyanazzal az órával?


hokuszpk
(nagyúr)

sajnos nememléxem a tipusra, annyira sokkolt, amikor radöbbentem, hogy mi ül a kupac tetején.
de legalább a raidról dd segedelmevel másolt imagét megfeleló diszkre visszairva lehetett getdataback for ntfs -t raprobalni.


Samott
(addikt)

Mert Igu azt irta hogy oracsere volt? Komolyan nem ertem minek kotsz bele mindenbe.


Jahno
(őstag)

Valami változott nem? Naugye. De köss bele.


Jahno
(őstag)

Ha van a napelemnél leválasztós/tűzvédelmi főkapcsoló, akkor próbából nyomd le, érdekelne, vagy este hallgatózzál bele, hogy csökken-e a morgás ereje.


Samott
(addikt)

El se olvasod csak kotozokodsz, Igu azt irta a napelem felrakasa utan az oracsere elott kezdodott. Erre irtam hogy akkor nem az oracsere okozta. Erre belekotsz hogy nem is kell orat cserelni miatta. Komolyan mondom egyre idiotabb vagy. Regebben csak azt nem lehetett kovetni amit reszegen osszehordasz ma mar meg se probalod kovetni amihez hozzaszolsz.


Jahno
(őstag)

Azt írta, hogy az új villanyóra zörgött, aminél furán néztem, mert inkább az inverter szokott. Na, megint ki a hülye? Órában lehet az áramváltó, de nem szokott. És ha egyszer jól viselkedsz akkor majd mutatunk ilyen zúgós trafóházas invertert, amit elképzelni sem bírsz.


Phülöp
(addikt)
Blog

Azt már próbáltam tegnap, nem az csinálja.
Ellenben az imént kimentem hallgatózni, és azt találtam, hogy az óra melletti fém szekrények előlapja rezonál, amikbe a régifajta kerámia biztosítékok vannak betekerve.

link

Felhivtam a napelemes csávót, hogy küldje ki a technikust.
Ahogy írtam korábban, a zizegés akkor kezdődött, amikor ők bekötöttek a szekrénybe, és azóta ennyire hangos, amióta az órát is cseréltük. Előtte csak finoman, halkan rezonált magának az ajtó mögött. A napelemes dolgok előtt teljesen kuss volt a szekrényben.


Samott
(addikt)

"Akkor kezdett el zúgni, amikor a napelemesek konnektáltak a szekrénybe, de akkor még csak halkan"


Samott
(addikt)

Gondolom megmozgattak a lemezeket es kozelebb kerult a zajt generalo alaktreszhez. Igy mar jobban rezonal a lemez, felerositi a zajt. De eleve nem kene ott rezegnie semminek, nalunk tok nema a villanyoraszekreny.

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

Előbbre lettünk volna ha tudjuk, de egyszer csak kiderül.

Vagy csak meg kell húzni a csavart. Ha szegecselve van, akkor szívsz. Ezt Nova is megmondhatja, zúgott felettük a menyó egy darabig... Mérési jegyzőkönyvet még elő tudom szedni, pedig egyszerű volt bizonyítani. Jegyzőkönyv időhúzásnak jó volt, kifizették, majd utána nem érdekelt senkit. Ez kicsit egyszerűbb bír lenni.

Bírkózógép nem bánt, védett cuccok ezek. Még opció, hogy megfogod az órát/invertert és a szekrény lapjához nyomod, hogy fizikailag rezeg-e, bár annak nem ennyire trafó hangja van. Majdnem azt mondtam, hogy a hátfalhoz, de a végén még kiderülne, hogy az oldalán van :C

Sok más opció nincs, villanyos ember majd megszakérti és mond valamit. Legfeljebb legyint, hogy ez ilyen ez.


Jahno
(őstag)

Még egy nagyobb konyhai légcserélőtől is rezeghet. Nem mindig hiba, hanem inkább állapot. Ezek meg ugye pont csere után jönnek elő, csak mással függ össze.


Phülöp
(addikt)
Blog

A csavarokat természetesen meghúztam, nem változott semmi.
Majdnem az óra alatti burkolat csavarjait is, de ott plomba van, úgyhogy kihátráltam a dologból.


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Ez kerámia biztosíték még csinál is valamit? :)
Megdöbbentő mik vannak nyugaton!

üzenetek