exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


qnadam
(veterán)

ja, aszittem hogy két lemez van most.


Phülöp
(addikt)
Blog

Jó tanács, magam is mellé állok.


Jahno
(őstag)

Dokumentálás helyett úgyis csak aludna.

De azt én sem értem, mikor valami szűk helyen mennek előre és általában sikerül, nem ragadnak bent. Akad 1-2 bonyolult ismerős,meg persze olyan is aki fotózza: [link]


Jahno
(őstag)

Ez a baj, hogy nem tudom, de múltkor mutattam, hogy gyárban olyan durva eredmények vannak, hogy csak pislogok (kb. 50 tera kifért most 14-re) . És akkor odahaza sem kellene 100ezresért HDD-t venni, ha két elfekvő bármire kiférne egy csomó mentés.

Én is megkavartam rendesen, de kialakult, már "csak" adatokat kell ide-oda toszogatni, meg majd laptopról és külső HDDkről felmásolni. Utána NASt és egyebet időnként le is kapcsolom.


zetor2000
(senior tag)

Igen, 2 lemez van jelenleg egy 4 rekeszes NASban. Nperánál.
Csak ahogy gondolom, lépne egy merészet, és DIY NAS lenne, ZFS-sel, deduppal, apámfszával... Csak ilyent kevesen láttak működni, még kevesebben csináltak ilyet, és annál is kevesebben tudják, hogy mitől működik úgy, ahogy.
Ezért keres olyan lapot, amin van legalább 4 sata csati, mert raid akármi tömb, meg erre a zfs... és kéne egy extra, ami m2 csatolós ssd-t fogad. Mindezt mATX méretben.

Erre írtam, hogy van ilyen, sőt... csak én az antik lappok / merevlemezek közt nézelődnék, mert ott filléres a kiadás, a célnak megfelel, ebszni a pénzt tök jó :D. Az a 22 csatlakozós Z87es lap mondjuk szerintem most se olcsó... De egy Z87 Extreme 9AC-n is van jópár sata.

És igen, ha van egy 4 lemezes NAS, amiben van 2 üres fiók (ezt nem tudom fejben hova tenni...), akkor én se szórakoznék, vennék 2-3-5 másik lemezt, azt gyí...


ezittketto
(csendes tag)

Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni digitális aláírás témakörében.
Van egy pdf-em, ami digitálisan lett aláírva. Az Adobe Acrobat Reader és az e-Szignó program is hitelesnek mutatja.
Viszont ezt a pdf-et ki szeretnénk nyomtatni és lefűzni, de úgy szeretnénk, hogy látsszon papíron is, hogy az egy hiteles, aláírt cuccmucc.
Ezt hogyan lehet megoldani? :F


qnadam
(veterán)

az aláírás csak a fájlt hitelesíti, a kinyomtatott tartalmát már nem.


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Jó a dedup de mondjuk MKVra vagy PNGre már nem olyan nagyon értelmes az én ismereteim szerint.


zetor2000
(senior tag)

Jajj... Stacker... annak idején én is belevágtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem nekem találták ki.
Egyrészt az akkori gépem eléggé lassú volt, és azok, amiket tároltam, nem igen voltak jól tömöríthetőek. Ebből az lett, hogy a lassú gépem még lassabb lett :D Valami 486DX... Rengeteg CPU idő ment el arra, hogy a kevéssé tömöríthető izét azért csak feldolgozta.

Másik ilyen szemét volt a Microsoft féle doublespace... de azt már eleve nem használtam. :D


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Megelőztél 14mpvel, szégyen :D


Jahno
(őstag)

Nem oldod meg, filét kell eltenni.


qnadam
(veterán)

ja, ha elég csak a tényt rögzíteni, hogy a pdf hiteles, akkor valóban :D


ezittketto
(csendes tag)

Nekem alapértelmezetten ezen állt amikor a Readerben a nyomtatást választom, de kinyomtatva nem látom nyomát a dolognak.
De lehet csak vak vagyok és nem veszem észre.. :B


Jahno
(őstag)

Azért png/JPGnél kíváncsi lennék mennyit spórol, mert biztos sokat. Max. hozok be a gyárba 1-2 terányi cuccot és felmásolom :-D Másképp nem lehet kitalálni.

Kereshetek gyárban mkv-t, mert akad pár, de az is olyan, hogy két különböző köteten teljesen más arányt fog mutatni. És persze magába borulósat játszunk, éppen töröltem 28 terát, erre alig 1 terával nőtt az üres helyem...


Jahno
(őstag)

Én akkor sem értettem, csomóan csinálták. Mondjuk kellett kb. 30 év, mire értelmes megoldások kezdjenek terjedni, de ugye egyik tömörítési módszertan volt, dupe meg tök más, azért ott megcsavarták a filerendszer alapjainak elméletét....


hokuszpk
(nagyúr)

igen, részsikereket értem el, pl. ha kinyitom a hűtőajtót, akkor 3-4 már rohan is, hogy a lábamhozdörgölhessemagát.


Jahno
(őstag)

Nekem rá kellett írni kék tintásan, hogy ez micsoda, szkennelve elrakni és magamnál kell tartanom az eredetit :C


-NoVa-
(addikt)

Persze semmit nem jelent az egész papíron, de hülye kérések rovatban elmegy. Viaszpecsételt átlátszó zárt fóliadoboz, meg hasonlók funkciója ez, nem holmi még egy kinyomtatott lap.

üzenetek