exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


ezittketto
(csendes tag)

:DD :C :DD


qnadam
(veterán)


Samott
(addikt)

Azigen:

Van egy ilyen regi semmiresejo, spamgyujto indexes mailboxom. Beleptem hogy megnezzek benne valamit es egy ismeretlen mailboxaban talaltam magam...

Kileptem, nem szemetkedek. De bakker. Meg jo hogy semmi fontosat nem tarolok ott...


eattila
(csendes tag)

Azoszt igen!


npera
(újonc)

Nem is értem, hogy ezek miként tudnak tönkremenni. Jeremy Clarkson óta tudjuk, hogy az elektromos gépeknek egyetlen egy mozgó alkatrésze van. Akkor mitől megy tönkre? Nem örökélet?

:U :K


npera
(újonc)

Ma mentem gyorsan elektromos gépjárművel, sokáig. Ovális mintában egy Scary Forest nevű erdőben. Aztán kimerült és hazajöttem. Ez a rövid összefoglalója a napomnak :C

-4 fokos sós lét húzott fel maga után a kocsi, nagyon szépen ködösített maga mögött. Tegeződjünk....


npera
(újonc)

Ez igen komoly biztonsági feature. Mondjuk az egész IndaX szolgáltatás egy fosch, nem lepődök meg nagyon. De picit igen.


Phülöp
(addikt)
Blog

Pörgettyűs kameraállvánnyal a fejeden?
Miért nem?


Samott
(addikt)

Par honapja vasarolta fel a levelezos reszuket a fjordmail.com - gondolom nem megy zokkenomentesen a migracio.


npera
(újonc)

Hát ez az! Mert nem szabad filmezni.... :(


npera
(újonc)

Pontosan az a baj, hogy túlságosan zökkenőmentes :C


qnadam
(veterán)

a képen még gmailszerű. de valaki újraregisztrálta, és beenged a te jelszavaddal, vagy hogy?


Jahno
(őstag)

Én meg nem bírok a fáimmal, próbálom törölni ami tényleg nem kell, de nehéz ügy:

Páran holnap összeverődnek az Ipolynál, de én azt most csak indokolt esetben tolnám le. Áprilisban talán újra esik ennyi, aztán akkor. Meg jövőre :-D Most akkora volt a víz, ami 10 éve nem és pont úgy áradt, jöttment, hogy nem bírtunk vele mit kezdeni. Mikor a helyi erő azt mondta, hogy árad és estére lementünk, akkor valójában kicsi volt, aztán következő napokban rázuhant 3 méter. Az már nagy. Ott meg az nem jó. Nekem semmi nem jó :-D De még lehet idén kirakok egy napelemes kamerát valami jó helyre és ott élőben lehet követni. 3 éve voltunk először és 5+ éve nem volt olyan értelmes napfelkelte, ami kiadta volna. Az élet kemény.

Két haversrácot komolyabban érdekli a vizes napfelkeltés történet, egyik már ruhát keres hozzá, másik meg ugyanezt csinálta az Északi tengerben, szóval van némi tapasztalata.

Majd jövök beszámolókkal.


Samott
(addikt)

Nem, teljesen mas emailcim, kesobb a sajatomba leptetett be gond nelkul. Vagy valami kukit ertelmezett felre a gepemen (nem emlekszem kert-e jelszot) vagy az o oldalukon kavarodtak ossze a session id-k. Nem reporodukalhato, eddig egyszeri alkalom volt. Szerk: ugyanakkor kepes voltam lapozni a levelek kozt es meg is tudtam nyitni egyet (nem ertettem mik ezek a levelek a mailboxomban es egy gls csomagertesitot megnyitottam). Csak utanna vettem eszre hogy ez nem az en mailboxom. Ahogy mondtam, ritkan hasznalom.

[ Szerkesztve ]


npera
(újonc)

Akkor itt a "gumicsizma" is újra lesz definiálva? :C


Jahno
(őstag)

Amit előzőleg rendeltem arra azt hittem, hogy túl nagy méretű lesz, most felpróbáltam és éppen nyakig ér meg a lábméret is határeset. Ez egyelőre elég :-D Majd kaptok képet, mert rólam nem sok van, de alkalmasint lesz.

Áááá, ebbő megint napi blog lesz :U

Horgászok is picsogtak itt az occsó szlovák PVC ruhára, hogy 10 használat után kilukad és vacak, de ha mérnöki szemmel nézem akkor az pont 12-20 év használat, szóval egy 10esért nekem belefért. 100ezres ruha is kilukadna úgyis csak az télen is meleg, nappal meg keci meleg. Valamit valamiért :DD Van egy neoprén is meg 2 pár gumicsizma, aminek fotós cuccok közt a helye.

Sok minden újra lesz definiálva, itt legalább már voltunk száraz időben is és ismerjük a terepet, elég sík, nincs sok meglepetés. Másik felén egy nagyobb fűcsomó, térdig érő bokor vagy vízszint alatt lévő patak/tó azért már okozhat némi meglepetést. Oda-vissza utak normaidőre kiszámolva nappal és éjjel. Most már télen fagypont alatt is. Volt amikor a visszafelé út 4x olyan hosszú lett az ártérben, mint odafelé. Tengerben ez pont egyenlő azzal, hogy fejünk fölé ér a dagály és csókolom.

Ez kicsit barátságosabb, mert olyan nagy vízbe úgysem megyünk bele, ahol már elvinne a sodrás. És még a távolság/költség ellenére is többet lehet próbálkozni, mint különböző napszakokban pld. az Északi-tengerrel :(( Haver ott úgy találta meg a tuti fotós helyet, hogy megnézte hol döglenek bele apály után nagy számban a turisták és akkor oda kell menni nézelődni mert van valami látnivaló, csak egyszerű a szabály mert tengernek nem szabad hátat fordítani és a dagály nem szórakozik, az ha jön akkor jön, időben ki kell takarodni. Seperc alatt métereket emelkedik, Ipoly kicsit szolídabb. Nekünk ez jutott na :DD

Mellékesen Gtérképek alapján a Berettyó is hasonló. Most egyéb motiváció is akad, mert a Sony world fotó akármin egy fa sorozattal vittek el jelentős mennyiségű pénzösszeget, amik szerintem még nem is olyan jó képek. Igaz nekem sincs olyan jó, de majd lesz :DD A hangsúly a "majd'-on van :DDD

Ötlet az sok, de adhoc időre megjelenni és időjárás függvényében itt-ott 200 kilométerre bazi nehéz. Évek óta hümmögök, hogy Gánton meg kellene lőni egy deres reggelt, ami kb. 8-9 óráig tart és leolvad, de milyen faszán nézne ki ha nincs sok hó, a talaj vörös, fák meg deresek. Most másnak is eszébe jutott, vagy csak jókor járt jó helyen, de ezzel is lehetne alkotni:

Hatszor körbejártuk a helyet, mindent felmértünk és december elején bolond csajjal ism megcsináltuk azt, hogy reggel 4 körül felhívtuk egymást, időjárás jelentést elemeztünk, kinéztünk az ablakon és gyorsan vissza is feküdtünk, mert talán nem adja ki. Ez egy szint felett már ilyen elmebeteg módon tudna működni és legtöbbször az sem sikerül.


Grillo
(senior tag)

A héten kétszer is felmentem napkelte előtt kilátóhoz, igaz csak az Árpádhoz, ott a kocsitól csak 500 méter a terep, meg minimális az emelkedés (sár így is volt, de lámpa nélkül nem látszott legalább :)). De egyik alkalommal sem adta ki, olyan 2 óra alkalmanként, amit kint töltöttem. Pedig szerdán faszán bejött a nap a felhők közül sávosan (persze indulás előtt 10 perccel), csak meg kéne tanulnom kezelni a gépet (meg LR/PS). Főleg a még sötétben készültek jó ratyik lettek.


Jahno
(őstag)

Jöhetel Ipolyra, majd ott jól megkalapálunk. Egy ruhát tudok kölcsönözni, ha 43as méret jó. Már azt nézegettem, hogy levágom derékban és akkor legalább a csizma része jó lesz, de végül jó lett az egész egyben.

Balfaszkodtunk mi is nem keveset, amiről azt hittük, hogy majd jó lesz, végül nem lett az. Márciusig az esti fotózásokhoz most előre rendesen kinézzük a helyet az biztos, akkor nem lepődünk meg, ha nem adja ki.


Grillo
(senior tag)

Megyek, ha épp belefér. Melles csizmát meg kéne is vennem horgászat miatt amúgy.

üzenetek