exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Jahno
(őstag)

Amit előzőleg rendeltem arra azt hittem, hogy túl nagy méretű lesz, most felpróbáltam és éppen nyakig ér meg a lábméret is határeset. Ez egyelőre elég :-D Majd kaptok képet, mert rólam nem sok van, de alkalmasint lesz.

Áááá, ebbő megint napi blog lesz :U

Horgászok is picsogtak itt az occsó szlovák PVC ruhára, hogy 10 használat után kilukad és vacak, de ha mérnöki szemmel nézem akkor az pont 12-20 év használat, szóval egy 10esért nekem belefért. 100ezres ruha is kilukadna úgyis csak az télen is meleg, nappal meg keci meleg. Valamit valamiért :DD Van egy neoprén is meg 2 pár gumicsizma, aminek fotós cuccok közt a helye.

Sok minden újra lesz definiálva, itt legalább már voltunk száraz időben is és ismerjük a terepet, elég sík, nincs sok meglepetés. Másik felén egy nagyobb fűcsomó, térdig érő bokor vagy vízszint alatt lévő patak/tó azért már okozhat némi meglepetést. Oda-vissza utak normaidőre kiszámolva nappal és éjjel. Most már télen fagypont alatt is. Volt amikor a visszafelé út 4x olyan hosszú lett az ártérben, mint odafelé. Tengerben ez pont egyenlő azzal, hogy fejünk fölé ér a dagály és csókolom.

Ez kicsit barátságosabb, mert olyan nagy vízbe úgysem megyünk bele, ahol már elvinne a sodrás. És még a távolság/költség ellenére is többet lehet próbálkozni, mint különböző napszakokban pld. az Északi-tengerrel :(( Haver ott úgy találta meg a tuti fotós helyet, hogy megnézte hol döglenek bele apály után nagy számban a turisták és akkor oda kell menni nézelődni mert van valami látnivaló, csak egyszerű a szabály mert tengernek nem szabad hátat fordítani és a dagály nem szórakozik, az ha jön akkor jön, időben ki kell takarodni. Seperc alatt métereket emelkedik, Ipoly kicsit szolídabb. Nekünk ez jutott na :DD

Mellékesen Gtérképek alapján a Berettyó is hasonló. Most egyéb motiváció is akad, mert a Sony world fotó akármin egy fa sorozattal vittek el jelentős mennyiségű pénzösszeget, amik szerintem még nem is olyan jó képek. Igaz nekem sincs olyan jó, de majd lesz :DD A hangsúly a "majd'-on van :DDD

Ötlet az sok, de adhoc időre megjelenni és időjárás függvényében itt-ott 200 kilométerre bazi nehéz. Évek óta hümmögök, hogy Gánton meg kellene lőni egy deres reggelt, ami kb. 8-9 óráig tart és leolvad, de milyen faszán nézne ki ha nincs sok hó, a talaj vörös, fák meg deresek. Most másnak is eszébe jutott, vagy csak jókor járt jó helyen, de ezzel is lehetne alkotni:

Hatszor körbejártuk a helyet, mindent felmértünk és december elején bolond csajjal ism megcsináltuk azt, hogy reggel 4 körül felhívtuk egymást, időjárás jelentést elemeztünk, kinéztünk az ablakon és gyorsan vissza is feküdtünk, mert talán nem adja ki. Ez egy szint felett már ilyen elmebeteg módon tudna működni és legtöbbször az sem sikerül.

üzenetek