exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Samott
(addikt)

#comic pictures

:DDD


-NoVa-
(őstag)

Performance review:


Sipi-
(tag)

Felnek a taxisoktol es a parasztoktol... :)

Tényleg: A hatalom tart a taxisoktól, és ők pontosan tudják ezt


-NoVa-
(őstag)

A hatalom nagyjából felvásárolta a mezőgazdaságot, és a taxikat is NER cégektől lizingelik, vagy eleve NER-es vállalkozóké a taxivállalat.

Persze van alapja annak is, hogy szervezetbe tömörülve, ismert, jól bejáratott utakon érdekérvényesítenek a politika által már ismert arcok, csak olyan érdeket érvényesítenek, ami megfelelő zsebbe megy.

És akkor a másik végén már egy éve kezdődtek a pedagógustüntetések. Továbbra sem csak a pénzről szól, módszertani szabadság és terheléscsökkentés is bőven volna benne, amiről a kormánymédiák pusztán pénzügyi irányba próbálják terelni a figyelmet azóta is lelkesen, a többi pontot félresöpörve. A fontos kasztok gyerekei fizetős magániskolákban és külföldön tanulnak, a többi nem számít, sőt, kifejezetten előny kicsit letaposni a parasztokat a helyükre itt feudáliában. És ma sem gyújtottuk fel a fél várat meg a Kossuth teret, szóval asszem ez így jó ahogy van, ezt szeretnénk.


Bujdy81
(csendes tag)

Hahó!

Tanácsot kérek: Win 10-es virtuális gépet kreáltam, frankón műszik nekem is VMWare Workstation Pro-val. Másik embernek VMWare Playerrel is. Harmadiknak VMWare Playerrel kék halálokat dobál. Lehet ez szoftveres, vagy inkább hardveres baj? Mit gondoltok?


zetor2000
(senior tag)

Nem vagyok pro a témában, de azért rákérdezek, hogy ugyanolyan verziójú a vmware player mindenhol?


Samott
(addikt)

Amig a tanarok felveszik a munkat, amig vigyaznak a gyerekekre napkozben nem lesz itt valtozas. Mert errol szol az egesz, nem az oktatasrol hanem a gyerekmegorzesrol. Legalabbis az allam es a szulok nagyresze szerint. Ha meg kellene oldani a gyerekfelugyeletet, mert tenyleg sztrajk van akkor lenne itt barmifele megoldas kenyszer.


Jahno
(őstag)

"Továbbra sem csak a pénzről szól,"

Nem is akarják érteni. Főleg amíg olyan támogatók mellett létezünk, hogy EÜs jómunkás köpköd a tanárokra, mert oda bezzeg jutott pénz (amúgy nem), cserébe a stadionnak meg űrkutatási hivatalnak tapsol mert az jó, addig főleg fene megette az egészet.


Jahno
(őstag)

Rohadna meg a csoda mesterséges intelligencia a butaságával, de nem közli pontosan, hogy mi a baja, itt gondolkozunk már 10 perce, mire rájöttünk. És milyen egyszerű ilyen ártalmatlan hozzászólással is bebukni sok év után:


-NoVa-
(őstag)

Betiltják a passzív-agresszívet? Fenemár.


Jahno
(őstag)

Ha nem kaptam volna még hasonlókat a múltban, akkor lehet sosem fejtem meg. Az egy hasznos GPS alapú alkalmazásról szólt a Bubihoz, teljesen ártalmatlannak tűnt.


eattila
(csendes tag)

Megoldás? Mert elsőre nem látom. :D


Jahno
(őstag)

Egy szóköz kimaradt, a le.de-t linknek nézi így egybeírva, amin ezer éve lehet, hogy valós tartalom volt, akkor nem zavarta a robotot, most megszűnt vagy 10 másodperces új oldallá alakult és erre utólag ráugrik. A megszűnt domainokat ismered, hogy átmennek 1 oldalas kattintásterjesztős tartalomba.

Ebben az a nem jó, hogy utólag jókat lehet szívni és csak gyűjtjük a figyelmeztetéseket sok év múlva. Én általában ilyen linkekkel szívom meg és meztelenség/fegyver kategóriákkal.


Samott
(addikt)

Ujabb magyar siker.


-NoVa-
(őstag)

"és meztelenség/fegyver kategóriákkal."


eattila
(csendes tag)

Mondjuk ha nem http akkor nem link. Szerintem. Pláne ha nem https. De ja, a facse tud hülye lenni. Ilyenkor jó, hogy én nem sz_pok ilyennel.


eattila
(csendes tag)

Azért ebben kételkednék. Bár ha jobban meggolndoljuk, akkor már rég nem érezzük, mert megszoktuk.... De viccet félre, szerintem a legtöbben tudják, hogy van. Sok. Max rosszul mérnek, vagy az emberek nem merik mondani a véleményt, mert félnek.


Sipi-
(tag)

Nem tudom eldönteni, hogy ezt komolyan gondolták-e vagy csak egy fricska a kormány felé?

A szervezők egyéni különdíjakat is kiosztottak. Érdekesség, hogy egy Ausztriában dolgozó bajai lokálpatriótának köszönhetően a szobrocskák mellett értékes tárgynyereményt is kaptak a díjazottak: a gólkirálytól kezdve a legjobb kapusig mindenki 1 kg kristálycukrot is hazavihetett, amihez nálunk ugye az elhibázott brüsszeli szankciók miatt most nem egyszerű hozzájutni.

forrás


Jahno
(őstag)

Én már rég nem tudom kibogozni, hogy mikor trollkodik a Hírcsárda és hol a valóság.


-NoVa-
(őstag)

Kimutatás is akad róla, tizenpár év alatt a nemzetközi standard 20% környéki kijelölt elköltendő, kötelezően megadott oligarchákon átcsorgatott pénzek aránya egy-egy állami beruházás során szép lassan megnőtt 50% fölé a teljes költségre vonatkozóan. Beruházhatsz az országban, de a pénz felére konkrétan meg van adva, hogy hol, mire kell elszórni, hajrá. Ha még úgy is megéri az olcsó és folyamatosan olcsósodó munkaerő mellett, akkor biza még akad aki kockáztat, azért van még forint.

üzenetek