exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Frawly
(veterán)

Valakinek van itt tapasztalata közületek angol bankkártyával? Itt kint mindig is a Royal Bank of Scotland Visa kártyáját használtam. Eddig nem is volt vele semmi baj, mindenhol tudtam vele fizetni, online és offline is. Egy jó hete viszont azt játssza, hogy online nem fogadja el semelyik oldal, pedig a fizetett összeghez képest 400× annyi van a számlán, tehát van rajta bőven pénz. Mégis, mikor fizetnék vele, a bank oldalára átirányítva egy webes frame-ben behányja, hogy Can't authenticate We can't complete your purchase and we have to speak to you... We will attempt to contanct you as soon as possible bla-bla. Természetesen nem kerestek meg egyszer sem, sem levélben, sem e-mailben, sem telefonon.

Offline, boltban érdekes tudok vele fizetni, meg ATM is elfogadja, a PIN kódját is, meg a tranzakció is rendben lemegy, egyenleget is rendben nyomtat.

Régen előfordult ugyan, hogy mobilszolgáltatónál online kártyafeltöltésnél nem fogadta el ilyen üzenetre a bankkártyát, de az csak egyszeri eset volt, azóta sem volt ilyen. Most meg mindig ezt játssza online. Először egy hete kezdte, akkor az angol Dell Outlet oldalán próbáltam meg fizetni vele, de visszadobta ezzel a hibaüzenettel. Ekkor még azt hittem, hogy a Dell oldala kaka, vagy a 850 fontos fizetési tétel túl magas neki (bár nincs limit beállítva, vagy valami 5000 vagy mennyi), nem kell vele foglalkozni, ám most két másik online rendelésnél is visszadobta, Argos, Iceland vásárlásnál, ezek jóval kisebb összegek voltak, ilyen 20-35 font körül.

Azon kívül, hogy megreklamálom, mit tud a bank tenni? Kérjek másik kártyát, vagy váltsak bankot? Remélem ez csak átmeneti üzemzavar a banknál. Egyelőre mindenhol Paypallel fizetek, ami szintén ehhez a számlához van becsatolva, azt minden elfogadja, és rendben vonja is az összeget. De elég gáz, mert lenne a jövőben, ahol csak kártyával tudok fizetni, akkor megszívom.

[ Szerkesztve ]

üzenetek