Fegyencedzés - calisthenics - street-workout - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Optik
(friss újonc)

Köszönöm a válaszod.

Igen, ezzel a Fegyences dologgal maximálisan egyetértek, és szinte kb. nálam ez az általad írt periódusig tartott, nem tovább.

Tudod, az az én bajom, hogy alapvetően nem vagyok egy kezdő, - sok évnyi súlyzós, terembe járós edzés van mögöttem, és csak kb. 3 év saját testsúlyos, amiből alig jutottam 1-ről a 2-re. Húzódzkodtam, tolódzkodtam, sőt plusz súllyal is végeztem őket, aztán ahogy olvasgatok, videókat nézek a kivitelezésükről, rájöttem, hogy totálisan rosszul végzem őket, így léptem vissza és kezdtem az elejéről.Majd ez a visszalépéses/elölről kezdéses folyamat legalább mégegyszer megtörtént, ha nem kétszer, mert ilyenekre, mint váll, lapocka pozicionálása, vagy a könyök mozgása, légzés stb. számomra vadidegen fogalmak voltak.És itt jött képbe G. Adám (tudom ez nem a reklám helye ), aki helyre rakott bennem nagyon sok dolgot. Előtte is szemezgettem én innen-onnan és kezdtem felfogni, hogy ennél a sportnál azért több dolog is befigyel egy-egy gyakorlatnál, nem csak kimegyek, nyomok-húzok párat és jól van...
Képben voltam én már több dologgal is, mert mint azt Írtam, csináltam a Fegyencet is, jóval előtte meg a Meztelen harcosból megtanultam a két gyakorlatot...akkor persze még az izomfeszítés,légzés, statikus dobbantás fogalma sem volt világos számomra, de valahogy kiviteleztem.
Ezek a fogalmak mind mára, hogy úgy írjam megértek bennem, Ádám módszere pedig még sok mással is kiegészítette.És a gyakorlatba is át tudom ültetni őket. Tisztább a látásom, de csak bizonyos dolgokban.

Olvasva a hozzászólásaidat Te már mérföldekre jársz tőlem. Sokkal tapasztaltabb vagy. Megkérdezhetem, hogy mióta edzel és hogy az elején hogyan kezdted?

Mivel én most csak teljes testes ( fekvő+evezés+láb) edzéseket végzek heti 3 x, nyújtással, bemelegítéssel, izületi előkészítéssel, belevághatok statikus elemek megtanulásába, mint az ülőtartás vagy könyökmérleg, vagy hasonlók?

üzenetek