Fegyver topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


N€T0X|N
(őstag)
Blog

Gázba először egy riasztó aztán gáz talán

Annak semmi értelme, csak gázt, vegyesen tárazva (cs/paprika).

A gumissal ha csak testen lövi az nem rettent el senkit

Vannak azért bőven ellenpéldák a való életből. Az a teória nem nagyon akar testet ölteni, hogy csak felbőszíti a támadót. Egyetlen esetről lehetett hallani a hírekben, talán tavaly, de az egy nagyon homályos sztori volt. Otthonra amúgy is puska kell, nem pisztoly. Az tényleg nem viccel. De nem is olcsó, a megjelölt összegeken vastagon felül van és valóban célozni kell vele, szóval gyakorolni szükséges.

BioNiCMaN ajánlásával értek egyet, ha mindenképpen fegyver formájú cucc kell. A T4E cuccok elég jók, ezt fegyverboltos ismerősöm is megerősítette (úgy, hogy nem volt érdekében fényezni előttem). Abba lehet tenni gyakorlatilag bármit és nagyon egyszerű az üzemeltetése és nem kell vele nagyon pontosnak lenni, mellkasra kell célozni vele.
Mondjuk a pepper lövedék nem olcsó, de gyakorláshoz gumit bele és kész. Az .50-es kalibert érdemes venni, a .68-as nem annyira jó.

Amúgy én szimplán egy paprika gélt vennék, mostanában magammal vinni is csak sprét szoktam. Az hatékony állat ellen is, ha úgy adódik, plusz beltérben is csak a célos kapja (ráragad a pofájára), nem kell utána két napig szellőztetni. Ja és a szomszédság - meg a TEK - sem ébred fel tőle.

[ Szerkesztve ]

üzenetek