Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


niof
(addikt)

Egy kicsit vitatkoznék veled. Persze igazad van, így kezdem, de amiket te említesz, azoknak főként neked, mint tervezőnek van jelentősége. Az áramköreidben ezeket a szórt em zajokat neked kell megszüntetni, vagy minimalizálni.
Mondjuk a bemelegedési probléma is pont olyan, hogy nem igazán lehet vele mit kezdeni, de ezt is a tervezőnek kell úgy megalkotni, hogy üzemi hőmérsékleten hozza az optimumot. Az más kérdés, hogy aki méri, annak elvileg tudnia kell, hogy nem optimális "hidegen" mérni. Ugyebár vannak olyan kőkemény (bolond) hifisták, akik soha nem is kapcsolják ki a készülékeiket, mert nem bírják kivárni, míg beáll az üzemi hőmérséklet, inkább feláldozzák a készülék élettartamának jó részét, csak hogy mindig úgy szólaljon meg a holmi, ahogy ideális.
A "rugós" (maradjunk inkább a rugalmas, vagy még inkább rezgéselnyelő elnevezésnél) alátétekhez nem tudok mit mondani, mióta az első komolyabb hifi berendezésem meglett, én csak elnyelő alátéteket használok mindenhol, azt sem tudom, hogy szólnának a cuccaim nélkülük. Még a nuPrime uDSD aljára is tettem belőlük, már aznap, hogy meglett. :) Ez nálam olyan alap, mint a fogmosás. :DDD A mechanikai vibráció rossz, ez vitán felül áll, el kell csatolni az eszközöket a környezettől.

üzenetek