Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Ribi
(nagyúr)

Pont te nézed sarkítottan a másik oldalról, pont te vagy aki a méréseket valami ezotériának nézi: "Kicsit azért más hosszúságot mérni, illetve elektronikus eszközöket jól mérni és otthon reprodukálni." Mintha ilyet nem lehetne a föld kerekén megcsinálni. Pont ugyan olyan műszerekkel mérik mindenhol az adott paramétereket. Nem érted meg, hogy az "audio" eszköz, a mosógép, a processor, minden egy elektronikai eszköz. És ezek bizonyos paramétereinek mérése konkrétan le van írva. Mi van leírva a füllel halgatásról? Semmi. Ott mi alapján haszonlítasz össze? Mérés és a füllel halgatás között az a különbség, hogy mérésnél tudod pontosan ugyan azt reprodukálni.
Szerintem ott van a félreértés, amit már próbáltál itt leírni többször, hogy a mérés prátika csak ebben hisznek. Ez hülyeség. Mérés pártiak szimplán szeretnek tudni konkrétumot az eszközről. Pl a linkelt tesztben, odafirkantják, hogy ilyen meg olyan paraméterei vannak a dac chipnek. Majd méréskor kiderül, hogy a dac chip specifikált 106dB-jéből sikerült kicsikarniuk 58dB-t? 58dB egy kimondottan zajos csöves erősítőtől talán oké, de egy DAC-tól? Lehet te azt hiszed, hogy a mérés pártiak a hangját akarják megmérni egy eszköznek, de nem. Pont az ilyen ordas átverések kiszűrésére jók a mérések. Amikor a gyártó egy kupac szart ad neked, a saját leírásában meg félrevezet. Tény, konkrétan nem hazudik, mert az eszköz méréséről nem ad ki paramétert, mert kiderülne, hogy egy foskazán.
Az idegesít, hogy "hifisták" azt nyomják, hogy aki méri az eszközt az kb hülye. Aki mér az egy elektronikai eszköz paramétereit méri és ennyi. Nem audio eszközt mér, hanem egy audiora használt elektronikai eszközt. Az a hülye aki mérésre ránézve megmondja, hogy milyen a hangja. De ilyet senki sem állít. Itt szimplán a mérés után meg lehet mondani, hogy bizony PS audio DAC chip implementálása es elcseszett vicc. Ha egy krumpliba belenyomod is jobb paraméterei vannak. Ezt kellene megérteni, hogy a mérés egy ellenőrzés, hogy ne tudjanak ilyen hulladék szemetet rásózni az emberekre szimplán a hírnév alapján.
Persze az sem érdekel senkit, hogy azt a DACot is voltak jópáran akik lehúzták, hogy szar a hangja. Hallás alapján. De hát azt senki sem veszi figyelembe, mert hát a nagy hifi oldalak a magasba nyalták a seggüket már. Méréssel meg lehet mutatni, hogy valami nagyon nem oké. Érdekes, hogy senki nem kezd kövekkel dobálni, ha nem tetszik mondjuk a 789 hangja, mert túl száraz, mert túl analitikus. De fordítva, ha meg merik mérni és ezt leírni, akkor indul a boszorkány üldőzés? WTF. Itt a hifisták ülnek a lovon fordítva. Ezt kellene megérteni. De hát ugye mindenre csak annyi a válasz, hogy de én szebbnek hallom...

üzenetek