Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


ribizly
(veterán)
Blog

:DDD :DDD :DDD
Én alapvetően ezeket 2 okból figyelem:
1. Vannak ismerősök, akik vennének valami jót, de nagyon limitált mennyit költenének a dologra. Nekik vadászom a jó ajánlatokat.
2. Ahogy befigyelt a piacra néhány olcsó, de nagyon jó cucc (magni3, p20, stb.), így feltételezem a tendencia nem áll meg. Szóval ha beesik valami jóság, akkor arról jó volna tudni. :U


stemplar07
(őstag)

Ibasso DC01 (02)
Végre rájötek iBasso- nál, hogy a play áruház nem mindegyik android eszközt észleli kompatibilisnak a DC01/02- vel ezért letölthetővé tették az UAC app signed verzióját itt letölthető :
[link]


RetepNyaraB
(veterán)

Sziasztok!
Vettem egy filléres dunu impedancia illesztőt (50Ohm), eredetileg azzal a céllal, hogy a telefonon bekapcsoljon a magas impedancia mód és jobban szóljon. Az egy dolog, hogy egyáltalán nem tudom eldönteni jobb-e a végeredmény, de ha pl. a régi fiio qogir erősítő kimenetére dugom, egyértelműen sokat ront a hangon.
Okosítsatok fel lécci :R


Zoliee
(senior tag)

Persze én is olvasom folyamatosan a fórumot/nézegetem a teszteket, pedig most először felelnek meg ízlésemnek a cuccaim.
Azért egy 58x újra megvásárlásán erősen gondolkozom. Aprón annyiért kínálják, amennyiért újat vesz az ember postaköltséggel, amióta az eu-ból is árulják. Ráadásul 1 hét alatt meg is érkezik.


fericske
(addikt)
Blog

A hangzáson változtat.
Telefonnál csak "bebikázásra" használatos, nem kell azon keresztül hallgatni a zenét.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Rontja a damping faktort, vagyis az erősítő elektromosan keásbé tudja csillapítani a membrán mozgását, ha ellenállást kötsz sorba a fejessel. Szabadabban éli az életét a hangszóró, vagyis rezonálgat.


ribizly
(veterán)
Blog

Azon én is mindig elgondolkodom. ;) Kár volt eladnom.


tibaimp
(nagyúr)

Szevasztok.

Lenne egy kérdésem:
Van egy ilyen hangkártyám: [ASUS Strix Soar]
Jelenleg egy Roccat Kave XTD analog fejhallgatóval használom.

Hasonló fejhallgatót, ami 3 jack dugós, hogy a hangkártya ne vesszen kárba, tudnátok ajánlani?
Most így mondom, hogy az ár/márka mindegy. Majd eldöntöm, hogy mennyit szánok rá.

Köszi a segítséget előre is.


RetepNyaraB
(veterán)

eh. Akkor gondolom ezért kell egy plusz csatlakozó, amibe az imputszart nyomom, majd kihúzom belőle és akkor már fut a módusz. Ezt a hülyeséget. Azt hittem megúszom még egy semmirevaló kütyü bevásárlását.
@bkercso neked is köszönöm!


Tin
(veterán)

Monolith LIquid Spark macerás EU-bol ahogy látom és drága lenne a vége.
JDS Atom se olcsó és nem bírom a tekerős bekapcsolót.
Magni 3 talán a review-k szerint a 3 közül a legkevésbé "jó", de van Eu-ban és árban is a legjobb.

HD600-hoz akkor ez ajánlott? Olvastam valahol hogy néha zizeg a tapja még nem teljesen tiszta, valaki akinek van mondjon már rá valamit. Bodz-nak hiszek de nem akarok tovább foglalkozni vele. És kétlem, hogy annyira olcsó lenne karácsonykor.


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Pláne mióta Z "kiderítette", hogy az 58x egy az egyben egy 660s csak kevésbé csicsa, meg az akkusztikája módosítva van a külső oldalán egy vékony lappal, amit simán ki lehet venni.

Valaki próbálja ki, ha tudja :)


Tin
(veterán)

Tárgytalan, megrendeltem végül. 134€ lett a vége, az jó ár.

Azért kérdeztem csak, mert most éppen kapható az EU-s oldalon. Figyeltem egy ideje, és ma lett végre raktáron. USA-ból nem szeretek rendelni, mert ha megvámolják mint a kollégának, sokkal drágább.


fehér_ember
(addikt)

Szerintem a 6xx jobban hasonlít rá hangzásban; mármint a "hd 660 s"-re. És nekem az sem tűnt fel hogy az 58x jobb lenne mélyekben; a 660 s-emnek elég brutálak a mélyei, az ultrasone dxp-met elveri. A 660s az 58x-nél kicsit sötétebb fejes.

[ Szerkesztve ]


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Kivetted a membrán mögül a "fojtást"? (úgy emlékszem, csak ennyi kell a modhoz)

Úgy értékelt a 220$ vs 550$-t


fehér_ember
(addikt)

Csak a tavalyi fejestalin tudtam a két drop-os teméket megfülelni, szóval nem saját cuccok voltak, de saját rendszeren füleltem.
A 660s-en gondolkoztam már párszor hogy eladom, mert elég 1 fejes is, meg volt hogy a dxp jobban tetszett zenére, de mégsem tudok megvállni tőle, szuper komfortos, és már újra szoktam zenét is hallgatni rajta :) ; kedvelem.
A hangfalas rendszerem hangzása úgy látszik még mindig formálja az ízlésem; és hát a dynaudiós hangzásban is elég sok szerep jut a középtartománynak.

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

Amúgy nemrég váltottam hangfalban, az előző ("régi német") talán semlegesebb hangzású volt és arra talán jobban hajazott a dxp. Az új szerzeményre viszont gyorsan átálltam, egyszerűen több minden tetszik vele mint a régivel.
Az előzővel biztos nem hallgattam volna Caro Emeraldot: 1; 2
Ilyeneket viszont azzal is: 3; 4
Ezt meg pl. azoknak, akik a dobokat is szeretik: 5; 6; 7

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

Na szép :B úgy látom megint elkeverődtem a két topik között. Valaki felhozza a fejestémát és már egyből nem is tudja az ember melyikben is van. Meg ugye a jelenlévők is szinte ugyanazok.
Jó lett volna valami rögzített fejléc, ami görgetéskor is mindig látható (bár pl. a böngésző címsorában is mindig ott van), mégsem vettem észre, időben.

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

"....Ezt meg pl. azoknak, akik a dobokat is szeretik:...."
[link]


Zoliee
(senior tag)

Nekem volt mindkettő, bár nem egyszerre. Emlékeim szerint az 58x egy hangyányival világosabb. És pont ez kell nekem. Eladtam a 660s-t, de hiányzik a hangja, és számomra az fátyolos volt magasban.
Itt: [link] mást írnak a két fejes drivereiről:
"The driver of the HD660S is slightly larger in diameter so the drivers are definitely not the same. Yes, the same magnet and plastic frame is used (as in many Sennheiser models) but has a different voicecoil (different impedance) and membrane/cone"


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Elhiszem, de próbáld ki a modot (nem jár roncsolással) :) te legalább össze is tudod hasonlítani.

üzenetek