Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Tin
(veterán)

Itt nem offolsz.
A tévéből kijövő optikai jel digitális, ilyen a USB-n át a számítógépből vagy telefonból (usb-n) érkező jel is. Ezt egy DAC (digitálist analóggá konvertáló eszköz) átalakítja analóg jellé, ami aztán megy az erősítőbe (AMP), amivel tudod szabályozni a hangerőt. Vannak eszközök, amik ezt egyben tudják (DACAMP), de megveheted külön a DAC-ot és a fejhallgató erősítőt (AMP). Utóbbi drágább. Árban a 10e-től a 10 millióig lesz minden.

Neked szerintem egy 20-30e forint körüli (újonnan) kompakt egybe-DACAMP javallott, amin legyen egy optikai bemenet (toslink), és legyen fejhallgató kimenete, meg persze hangerőszabályzó. Ha még van vonalkimenete (LINE OUT) is hátul (2xRCA), az mehet a házimoziba, és akkor az tovább erősíti a hangját. Ha viszont erősített a vonalkimenete (2xRCA) is (ezt PREAMP-nak hívják), akkor viszont olvass utána, hogy a hangerőszabályzója egyszerre vezérli a fejhallgatót és a 2xRCA-t is, így mindkét eszköz megy egyszerre, mert sok az olyan, hogy ha bedugod a fejest, akkor elnémítja az RCA kimenetet, és akkor mindig ki kell húznod a fejhallgatót, ha a hifit akarod használni.

Kicsit nyálazd át a topikot, és tisztábban fogsz látni. És jó lenne, ha ezek alapján írnál egy árkategóriát meg azt, hogy mi az igazán fontos a fentiekből. És a Media Marktot felejtsd el erre a célra, vagy hazai hifis bolt, vagy netről rendelj külföldről (német amazonon van sok, pár nap alatt is van).

üzenetek