Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Rebekacska
(tag)

Sziasztok!
Javaslatokat kerek az alabbiakra :
- Milyen komponensekkel rendelkezel már, mit keresel még?
Pc.- errol megy a zene. Lan. usb nem tudom melyik a jobb minosegu kapcsolat
Hangszoro: Edifier R1900T aktiv
Hangkartya: Asus Xonar U7
Fules: ATH-AD700X nyitott
- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg?
1.- FT-tol 100e-200e-450e / keszulek, ha valoban lehet erezni a kulonbseget egy atlagos hallassal megaldott usernak,es nem marketingben, designban, felesleges szolgaltatasok sokasagaban, parasztvakitasban merul ki az arazas, hanem valadi minoseget kepvisel a termek. 90%, hogy hasznaltan veszem, igy az alkalmi vetelre varni kell, lehet lesz jopar honap amire felbukkan a megfelelo darab /kulfoldon elek Eu/
Autos hasonlattal elve, elfogadom ha letezik a merci e-n, 5-os bomoson kivul mas auto is a kozepkategoriabol. Pl. egy kia, ami ugye sokak szerint szar, de arazasat, tudasat tekintve nem hiszem, hogy sokkal elmarad a vetelytarsaktol, arban viszont kedvezobb.
Barmilyen javaslatot szivesen meghallgatok, nincs kialakult markahusegem.
Szukseges verzio 1: Dac, erosito, hifi hangfal
verz.2: Erositobe egybeepitett dac+ hifi hangfal
jobb fules
- Vannak-e speciális igényeid?
Egyszeru kezelhetoseg. Nem ertek elegge a temahoz, es a vajtfulek taborat sem erositem, hogy mindenfele bonyolult menuvel, extrem beallitassal kiserletezzek.

- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Eleg bonyulult az egesz hifi, audio tema. Igazabol nem teljes a kep, tampontok vannak.
Szoba kb.30m3, teglalap alaku, 70-100 watt barmilyen helyzetben eleg kene legyen, meg ha "disconapot" tartok szombaton, akkor is. :)
Kis hangeronel is legyen sok mely a lehetosegekhez kepest (tudom erre a csoves erositok lennenek a legalkalmasabbak, de olyat nem szeretnek)
A fentebb emlitett minden kutyumhoz kepest nagy elorelepest szeretnek elerni hangminosegben. A forumokon kialakult parazs vitak bizonyitjak, hogy mindenki maskeppen ertelmezi a szamara tokeletes rendszert.
Tehat eleg nehez megfogalmazni milyen eredmenyt varok. CD-t, vinylt egyaltalan nem hasznalok es nem tervezek hasznalni. Ugy latom, szamomra tulajdonkeppen ketfele rendszer lenne tokeletes.
1.Mivel sok mp3 felvetellel rendelkezem az egyik rendszer feladata lenne javitani az mp3 viszonylag gyenge minosegen, olykor zajossagan, jobb hangzasvilagot nyujtani. Regen helytakarekossagbol a cdk-bol mp3-at csinaltam en hulye....azok a cd-k eltuntek koltozeskor. A legtobb mp3 128-192 bitratas. Akad nehany flac fajlom is, ezeket fogom boviteni a jovoben, de szivesen kiprobalnam a DSD anyagokat is ,es kicsit melyebben fejest ugranek ebben az egeszben. 2db wd usb passportom ment tonkre szinte egyszerre. Azokon is taroltam jo minosegu zeneket. Az adatkinyeres viszont nem er meg 100-150e ft/lemez arat.

Tehat rendszer 1: mp3, flac lejatszas PC-rol, funky,house, disco, rap, techno, pop,rock stb. hangsulyos, mersekelten kiemelt mely, de nem fulet szettepo, kicsit kiemelt magas, de azert ne karcoljon,sisteregjen nagyon, eletteli, dinamikus, adott stilushoz kepest meleg hangzas.
2. rendszer a komolyzenere, jazzra fokuszalna. Imadom a zongora hangjat, a hegedut, a nagybogo bugasat, tehat itt a minel tisztabb, hangszerekre, enekre koncentralo hangvilag kivanatos, termeszetesen itt is a meleg, lagy hangzas elfogadhato szamomra, kedvelem a trombitat, am nem szeretem ha tul harsany, bantja a fulet. Legyen eleg ter a zenenek kibontakozni.

üzenetek