Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


duo
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Tesómhoz kerülhet a Tascam 2x2. neki olyan aktiv hangfalai vannak ami csak rca csatalakozasú. kerdesem hogy ossze lehet e hozni a kettőt 6,3 jack - rca kábelekkel?


Rebekacska
(tag)

Sziasztok!
Javaslatokat kerek az alabbiakra :
- Milyen komponensekkel rendelkezel már, mit keresel még?
Pc.- errol megy a zene. Lan. usb nem tudom melyik a jobb minosegu kapcsolat
Hangszoro: Edifier R1900T aktiv
Hangkartya: Asus Xonar U7
Fules: ATH-AD700X nyitott
- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg?
1.- FT-tol 100e-200e-450e / keszulek, ha valoban lehet erezni a kulonbseget egy atlagos hallassal megaldott usernak,es nem marketingben, designban, felesleges szolgaltatasok sokasagaban, parasztvakitasban merul ki az arazas, hanem valadi minoseget kepvisel a termek. 90%, hogy hasznaltan veszem, igy az alkalmi vetelre varni kell, lehet lesz jopar honap amire felbukkan a megfelelo darab /kulfoldon elek Eu/
Autos hasonlattal elve, elfogadom ha letezik a merci e-n, 5-os bomoson kivul mas auto is a kozepkategoriabol. Pl. egy kia, ami ugye sokak szerint szar, de arazasat, tudasat tekintve nem hiszem, hogy sokkal elmarad a vetelytarsaktol, arban viszont kedvezobb.
Barmilyen javaslatot szivesen meghallgatok, nincs kialakult markahusegem.
Szukseges verzio 1: Dac, erosito, hifi hangfal
verz.2: Erositobe egybeepitett dac+ hifi hangfal
jobb fules
- Vannak-e speciális igényeid?
Egyszeru kezelhetoseg. Nem ertek elegge a temahoz, es a vajtfulek taborat sem erositem, hogy mindenfele bonyolult menuvel, extrem beallitassal kiserletezzek.

- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Eleg bonyulult az egesz hifi, audio tema. Igazabol nem teljes a kep, tampontok vannak.
Szoba kb.30m3, teglalap alaku, 70-100 watt barmilyen helyzetben eleg kene legyen, meg ha "disconapot" tartok szombaton, akkor is. :)
Kis hangeronel is legyen sok mely a lehetosegekhez kepest (tudom erre a csoves erositok lennenek a legalkalmasabbak, de olyat nem szeretnek)
A fentebb emlitett minden kutyumhoz kepest nagy elorelepest szeretnek elerni hangminosegben. A forumokon kialakult parazs vitak bizonyitjak, hogy mindenki maskeppen ertelmezi a szamara tokeletes rendszert.
Tehat eleg nehez megfogalmazni milyen eredmenyt varok. CD-t, vinylt egyaltalan nem hasznalok es nem tervezek hasznalni. Ugy latom, szamomra tulajdonkeppen ketfele rendszer lenne tokeletes.
1.Mivel sok mp3 felvetellel rendelkezem az egyik rendszer feladata lenne javitani az mp3 viszonylag gyenge minosegen, olykor zajossagan, jobb hangzasvilagot nyujtani. Regen helytakarekossagbol a cdk-bol mp3-at csinaltam en hulye....azok a cd-k eltuntek koltozeskor. A legtobb mp3 128-192 bitratas. Akad nehany flac fajlom is, ezeket fogom boviteni a jovoben, de szivesen kiprobalnam a DSD anyagokat is ,es kicsit melyebben fejest ugranek ebben az egeszben. 2db wd usb passportom ment tonkre szinte egyszerre. Azokon is taroltam jo minosegu zeneket. Az adatkinyeres viszont nem er meg 100-150e ft/lemez arat.

Tehat rendszer 1: mp3, flac lejatszas PC-rol, funky,house, disco, rap, techno, pop,rock stb. hangsulyos, mersekelten kiemelt mely, de nem fulet szettepo, kicsit kiemelt magas, de azert ne karcoljon,sisteregjen nagyon, eletteli, dinamikus, adott stilushoz kepest meleg hangzas.
2. rendszer a komolyzenere, jazzra fokuszalna. Imadom a zongora hangjat, a hegedut, a nagybogo bugasat, tehat itt a minel tisztabb, hangszerekre, enekre koncentralo hangvilag kivanatos, termeszetesen itt is a meleg, lagy hangzas elfogadhato szamomra, kedvelem a trombitat, am nem szeretem ha tul harsany, bantja a fulet. Legyen eleg ter a zenenek kibontakozni.


kecstama
(tag)

Off: Milyen az MR625? :)


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Az NT503 állítólag nem egy minden körülmények közepette betonstabil eszköz a hálózatot tekintve, és a szoftvere sem éri el egy yamaha, vagy onkyo használhatóságát. Én ezért nem merném meg enni.


Bib
(őstag)

624 de nagyon kellemes populáris hangzású, nem egy vérszegény darab, ha több basszus kell akkor van az is :)


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Meg azt halottam nem is olyan finom. ;] :D


alphamooncam
(őstag)

"...kedvelem a trombitat, am nem szeretem ha tul harsany, bantja a fulet."

és

"Imadom a zongora hangjat, a hegedut, a nagybogo bugasat, tehat itt a minel tisztabb, hangszerekre, enekre koncentralo hangvilag kivanatos..."

Egy mondatban nekem a tiszta hangvilág, és a nem harsány trombita "üti" egymást.

Ezt szerintem helyre kéne tenni, meg kell szépíteni a hangot ( mp3 ), vagy azt adja vissza ami a digitális fájlban rejtezik, mert kb. nagyon nem mindegy.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Megjött a Lindy LDAC Pro dac. Eddig tetszik a hangja, kellemes, kellően nagy tere van, szép részletes. Talán kicsit kevésbé fun, mint a dactrone. Hétvégén majd jobban összenézem őket. De szerintem maradni fog. :K


Bodz
(nagyúr)
Blog

Ugyanezek, kicsit drágábban Xonar AE. Mást nem nagyon látok most használtan sem.

(#75300) kromatika: Úgy már igen. Mennyiért adják?

(#75301) duo: Persze, TS-RCA kábellel.

(#75308) Speeedfire: :)

[ Szerkesztve ]


pityutool
(tag)
Blog

Sziasztok!

Philips Fidelio x2-höz szeretnék venni DAC-ot és erősítőt, vagy 2 az 1ben dac/amp-ot.
Kizárólag PC-ről hajtanám, mindenképp USB-s kellene. Jelenleg egy E-mu Tracker Pre USB -ről hallgatom. Ár/érték arányban abszolút elégedett vagyok a hangjával. Legfőbb problémám a túlzott mély tartomány. Feszessége, részletessége teljesen rendben van, viszonyt mennyiségben nekem ez túl sok. Jelenleg EQ-val orvosolom a problémát, ~ -3dB 100 Hz és környékén kb. a számomra ideális. A közép és magas mennyiségileg számomra ok, viszont általánosságban egy nagyon kicsit fátyolosnak érzem ezt a tartományt (ez zene-függő).
90%-ban hangszeres zenét hallgatok: Blues, Jazz, (Klasszikus) Rock. Valami olyat keresek, ami részletes, a hangszerek és az ének-hangot természetesen adja vissza. Fontos lenne a minél jobb hangszer-szeparáció, viszont emellett legyen zenei is, hosszan hallgatható (ha szépen muzsikál, megbékélek egy kissé színezett hanggal is). Nem akarok átesni a ló túlsó oldalára sem, (Akg K601 korszak), amikor egy túl analitikus fejhallgató a zenehallgatás rovására megy, bár ennél a Fidelio-nál ezt nem tartom túl elképzelhetőnek. Árban olyan 250-300 Euro környékét lőném be. Új és használt is szóba jöhet (első sorban online vásárlás, Németország). Egy nagyon jó vétel esetén adott esetben hajlandó lennék kicsivel többet is rááldozni. Nem vagyok annyira jártas az erősítő/dac témában, szóljatok ha irreálisak az elvárásaim :D


Rebekacska
(tag)

Teljesen igaz amit irtal. Koszi, hogy szoltal. Sajnos szavakkal nehezen lehet kifejezni amit gondolok, erzek zene,hifi, temaval kapcsolatosan. Ha valasztani lehet, inkabb szepitsunk meg az mp3 hangot :)


borix
(őstag)

Hagyd az mp3 fonalat ne annál ragadj le. disco, rap, techno, pop,rock / klasszikus, jazz-t milyen arányban hallgatsz?
ATH-AD700X fejeshez keresel dac erősítő párost. Mennyit szánsz rá?

[ Szerkesztve ]


Rebekacska
(tag)

70-30 pop,rock/jazz
Flac fajlokat szerzem be folyamatosan.
Szertnek feljebb lepni minosegben. Jobb hangfal, jobb hangkartya/dac, erosito,es egy fules.


verybigboy
(senior tag)

SMSL SU-8-at kötném optikai kábellel össze PC-vel ... mi lenne hozzá ajánlott optikai kábel? Mit ajánlotok?


Tetsuo
(aktív tag)

A Topping Dx3 Pro a bemenetek számától eltekintve teljesértékű hangkártyaként funcionál?
Milyen szoftver/driver van hozzá?
Foobar 2000-rel és VLC-vel használnám. Pl. a filmek sztereóban stb.


Tetsuo
(aktív tag)

Szóval érzékelhető a latency egy mozifilmnél, Youtube-videónál?


s4tch
(veterán)

Dehogy, nem bluetooth ez.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem kell egy jó erősítő mellé? :)

A DACtron működik?

[ Szerkesztve ]


MM
(őstag)

Nálam Win10 alatt magától települt, Foobar alatt pedig Wasapi-val kiválóan működik.

VLC alatt még nem próbáltam, de mivel Directsound választható, nem valószínű, hogy probléma lenne.

(este ki tudom próbálni)

[ Szerkesztve ]

üzenetek