Futás, futópályák - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


sherlock82
(senior tag)

Sziasztok, ez a kettő volt az én szakaszom az ub - n a tegnapi nap.
Az elsőt kifejezetten élveztem az erős szél ellenére. 7.30 kor startoltam. Másodiknál annyi probléma jött (19.00 kor volt a start ) hogy Balatonszemesen érkezett a vonat ahol 4 - 5 percig álltam a lehajtott sorompónál, majd mikor elindultam jött egy jó kis emelkedő a kápolnánál. Onnan már nem esett annyira jól a combhajlítóm éreztem is eléggé.
Mindenesetre nagyon tetszett a verseny jól éreztem magam. A rendezés hasonló volt mint tavaly, különösebb gond nélkül részünkről lement. A verseny központ teljesen másképpen nézett ki mint tavaly. Idén annyival volt jobb hogy éjjel volt a befutónk nem nappal és nem kellett fél órát kint dekkolni a napon az érem átvételhez.
Ha semmi nem jön közbe szeretnék jövőre is menni.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Engem kétszer szopattak be hasonló módon kettőből. :DDD Szerintem az ilyen átverésekből befolyó bevételre épül az egész MÁV. Írtam Fogyasztóvédelemnek velük kapcsolatban, azt mondták nem lehet semmit tenni, mert benne van az ÁSZF-ben minden szépen leszabályozva. Akkor még érdekelt, azóta nem járok MÁV-al. :N


LanyUs
(senior tag)

Sima Builder Creatine Monohydrate [link] amikor 20%-os napok vannak. Napi 2-3g jelenleg is megy + 5g glutamine peptide + 5g l-glutamin. Bcaa + glutamin éhgyomorra csak 158/185 pulzus és felette, sima 140/185-ös esetében csak egy kis víz megy előtte. Az egyik legfontosabb dolog az alapozó napokon, hogy a fejhallgató legyen feltöltve :)


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Kösz!


Zoona
(aktív tag)

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. 110kg vagyok és elkezdtem újra "futni". Rekortán pályán futok csak ott is úgy így az elején, hogy egyenesekbe futás, kanyarba séta - betonon pedig szigorúan séta. (Tavaly, volt hogy lefutottam a rekortán pályáig nem volt jó ötlet).

Van egy Nike Pegasus 29 cipőm amiben régen futottam, a kérdésem az lenne, hogy a mostani cipők fejlettebbek már annyival, hogy jobban csillapítanak, azért van rajtam felesleg. Nem fáj a lábam vagy térdem benne, futás közben és után sem de nem is szeretném tönkrevágni a térdem. Illetve, a pega 29 sem mai darab, nem volt azért elhordva, de lehet az idő múlásával azért a talpanyag kikeményedik.

Az hogy milyen cipő kellene esetleg, vakon vagyok - sajnos Miskolcon nem mindig van talpvizsgálat az itteni boltba, de bemegyek hátha az eladók tudnak segíteni. Van esetleg bevált cipő magas súlyhoz? (Igaz azt sem tudom, hogy neutrális vagy stabil cipő kellene - de ha jol tudom a pega az neutrális és nincs vele bajom, de lehet csak én nem érzem).

Köszönöm előre is a válaszokat :)


Pttypang
(veterán)
Blog

Minden okes volt, vegig tudtam menni a megyeberlettel, ezzel be is hozta a felarat a bp berlethez kepest.


tomcica
(addikt)

Fejlettebbek bizony :K mar a learazott Pegasus 39-es is jobb csillapitasu,mint a 29-es verzio.
Vannak Hokak,Asics-ok,Saucony-k,NB-ok meg puhabb csillapitassal,ha az kell (megjegyzem nem mindig a legpuhabb kell :N hanem ami neked a megfelelo)


tomcica
(addikt)

Asics Nimbus 25, Hoka Bondi, New Balance 1080, Saucony Triumph, Nike Invincible Zoom X ezeket kerd le a polcrol es probalgasd fel :K


Dottorei
(tag)

Aszfalt, reko, kemény talaj: én 90 kilósan futok hosszabbakat (heti 6 futás amiből 1 hosszabb - 2,5-3 óra), a pega szóba se jöhet nálam még az új zoomx se. Vomeroban futottam évekig 80 kilósan de az még a régi változat volt, az új már abból se vált be. Nike Invincible 3 van most, Asics Nimbus 25 lett volna még ami nagyon jó ekkora testsúlyhoz.


Zoona
(aktív tag)

Köszi a tippeket, akkor benézek a helyi futóboltba - ott lehet segítenek is a lábban hogy neutrális vagy stabil kell, remélem "látja" ezt az eladó mert lábállás vizsgálatra nem hiszem, hogy el tudok jutni.


Pttypang
(veterán)
Blog

Vegul ez jott ossze, gyakorolhattam a frissítést. Egy random kutya Kemencén elkezdett követni és Kismarosig jött velem, ott elváltak útjaink. Későn indultam, de így is egész jó volt.



tomcica
(addikt)

Azert ne csak az elado dontse el,hogy melyik kell :N legyen kenyelmes,olvass esetleg utana ha megvannak a kivalasztottak.
En is boltot tartok,es azert minden boltosnak vannak "erdekei" ;)


Studi
(addikt)

A Nike Pegasus már 10+ éves modell, és ez pont egy olyan évtized, amikor robbanásszerűen fejlődnek a talpanyagok. Én biztos keresnék újabbat.
Amit érdemes lehet megnézned, ha elérhető számodra a polgári Nike outlet, akkor ott a legfrissebb, 40-es Pegasus most 20e Ft körül. De ha szerencséd van, akkor kifoghatsz hasonló áron Vomerot vagy Invincible Run-t is, amik 110kg-hoz talán jobb választásnak tűnnek.


Studi
(addikt)

NB-ből inkább a Fresh Foam X More, vagy More X vagy hogy híjják.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Grat! :C


tisn
(addikt)

szia
hasonlo sullyal kezdtem futni, szet is ment a terdem.
az altalam preferalt cipok hoka bondi, es asics nimbus. (sajnos nem is ezekkel kezdtem)

(az emlitett vomero hatareset, van/volt ketto, szeretem is, de az emlitett ket cipo terdkimelobb szerintem)

jo parat probaltam, ez a ketto jott be igazan nagy sulyra.

100kg inkabb csak gyors setat es dietat javasolnek ha nagyon nem birod max igen lassu kocogast.

szerk: Pepe ajanlasaval most jott meg a Puma ForeverRun Nitro, kurva jol nez ki es kenyelmesnek tunik. kar hogy ma mar voltam kocogni :)

[ Szerkesztve ]


bandus
(veterán)
Blog

kis UB update, beszámoló. idén is a szokásos csapattal vágtunk neki, talán hatodjára sorban, a covid kivételével. sajnos idén is a kisbuszozásra esett a választás, a szállás helyett, amit én nem szeretek, mert nem tudok aludni, pihenni semmit. legközelebb ilyen körülmények között ezt már nem vállalom szerintem.

két szakaszom volt, 17+13.5 km, nem akartam a világot megváltani, csak z2-ben lefutni mindkettőt, hogy a legkevesebb kár érje a szervezetet, mert most hétvégére már van egy 4 órás, szintes futásom. az első futásnál, 21 óra környékén ez nagyjából működött, bár kicsit elfutottam, így pár ütéssel e fölött sikerült abszolválni, de hoztam a tervezett tempót.

a második futás hajnal fél3 környékére esett. tök véletlenül úgy alakult, hogy a legjobb barátommal, futótársammal egy pontról indultunk, 2-3 perc különbséggel, annak ellenére, hogy nem beszéltünk össze, és a csapatrajtok között is volt két óra különbség :) szóval ez adott egy kis extra motivációt, főleg, hogy ő a jobb futó. így bekezdtem az elején, amennyire bírtam, azzal a céllal, hogy legalább az első 5k-n ne érjen utól. itt ilyen 4:30 körül sikerült futni, aztán 5-5.5k után visszavettem, mert nem bírtam volna tovább. a második 5-öst letoltuk együtt 4:45 környékén, utána elengedtem a dolgot. a maradék 3.5 kilin már a laza csorgás, alacsony pulzus volt a cél, hogy mentsem ami menthető regeneráció szempontjából :) egész jól érzem ma magam, szóval ez szeirntem összejött.

kemény az éjszakai futás, főleg elindulni, főleg a végeláthatatlan déli parton. de még keményebb lenne ezt a tűző napon letolni. nekem továbbra is egy közösségi élmény ez az egész. futás szempontjából inkább idegesítő :) meglátjuk rá tudom-e venni magam újabb indulásra.


tomcica
(addikt)

Koszi a rovid beszamolot.
Mi is igy vagyunk az UB-vel,parszor erdekes volt,nyerni is,de mar nem mozgat meg :N


tisn
(addikt)

gratula es konstans irigyseg reszemrol az ubseknek :)
sajna 2020-ban hivtak es nem mentem, azota meg mar nem tudok futni :(


tisn
(addikt)

nyerni is

egyedul, 3:30p/km-el vegigtolva :)
es utana tobb helyen javitani kellett az aszfaltot.

üzenetek