Garancia kérdés, fogyasztóvédelem - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(titán)

Jó, lássuk, utolsó megmozdulásom a témában, mert magamnak aztán végképp semmit sem kell bizonygatnom.

A samsung eladásai amíg nem csökkennek, addig a te merítésed a csalóka, ez tuti.

És amikor csökkennek akkor az nem úgy megy, hogy benyomom a féket ám. Ez egy marha nagy vonat irgalmatlan tehetetlenséggel.

Az emag taplósága pont rohadt sok embert érint, míg a samsung granciális gondja meg arányában sokkal kevesebbet. Vagy azt állítod, hogy a termékek 5-10%-a meghibásodik? Akinek nem hibásodik meg, az miért ne venne legközelebb is azt?

Arányában viszont sokkal masszívabb az impact is. Meghibásodik, de 24-48 órán belül nálad megcsinálják? Nem lesz happy az ügyfél, mert elromlott a vacka, de szummázva ez laza pozitív mérleg, környezeti hatásában meg fixen.
Azt állítom, hogy az ipari trend jelenleg az, hogy ortó módon megyünk abba az irányba, amikor nincs már gari időt sem kibíró tech kütyü vagy háztartási eszköz és ez a trend azokat a cégeket nyírja a leghamarabb, akiknek a supportja is olyan vérlázító, mint a hazai garipapíros samsungos brigád.

Ez pont érdektelen. Céges. megint nem ugyanarról beszélünk.

Ok, legyen lakossági és Dell. Ugyanezt eljátszották ők is 8 éve :B

Hát nem tudom, a többség nem cseréli a TV-jét, mosógépét, hűtőjét 5 évente.

Amikor megkotlik akkor sok választásod nincs :B

Milyen samsung cuccok vannak még? Telefon, írtam is. Kis füles meg ilyen drága szarok. Igazad van, ezek gyakrabban cserélődnek, jogos.

Végtelen sok Samu cucc van, teljes lakást felszerelsz Samsung cuccokal és tech bizbaszokkal.

SSD és társai? Simán viszik az 5-10 évet, miért cserélnéd le?

Az SSD pont kivétel. De amúgy kapacitás miatt fogod cserélni. Jellemzően hibás SSD-t nem is látok. Ellenben nonstop klónozom őket nagyobbra váltás miatt.

DE! Ha nincs is 8-10 éves cuccod, az nem azért van, mert mind elromlott, hanem mert újat akartál venni.

Azért van 10 év után cserélve a Seasonic tápom, mert 10 év volt a gari a régire és ugyanennyi volt az újra is. Akart venni a tök új tápot. Ugyanez igaz a konfigomra a házat kivéve és nagyjából minden másra is, 5 évig lazán elmenne egy konfig, csak ugye a gari 3 év max. Anno kiszámoltam megéri-e ezeket a lomokat garin kívül hagyni a semmiben. És nem éri meg. Lásd az LG OLED-em. Ha nem gariban lenne a panel cserélve, akkor többet buknék, mint amennyibe kerülne a 2 gennel újabb verzió ráfizuval :B

Az emberek túlnyomó többsége venne samsungot, innentől kezdve meg érdektelen, hogy te utálod, ilyen lesz a support. Ezt kellene megérteni.

Egyfelől az emberek ostobák és jobb esetben legalább tanulnak a hibáikból. Másfelől pedig csak az a kérdés a kritikus tömeget mikor éri el az utálat. Ha elérte, akkor igen izgis nagy board összehívások lesznek. Ismétlem: láttam már ilyet, tehát ez megtörténik, a kérdés mindig csak az időpont :R

üzenetek